Pratite nas

Reagiranja

Hebrang: Šprajc laže, na lokalitetu se nalaze i maloljetni kosturi

Objavljeno

na

Andrija Hebrang: Šprajcova izjava je “velika, teška laž s dubokim posljedicama za još dublju podjelu unutar hrvatskog korpusa”

Andrija Hebrang za direktno.hr izjavio je da je Šprajcova izjava “velika, teška laž s dubokim posljedicama za još dublju podjelu unutar hrvatskog korpusa” te dodao da je spomenuti voditelj na internetu mogao vidjeti da na tri lokaliteta koja su dosad otkopana nisu nađene izdajice, već 30 maloljetnih kostura i nema razloga da se to tvrdi za novi lokalitet.

“Ja sam vidio te kosture, lubanje s kristalno bijelim zubima, takvi su jer su bili maloljetni. To je najstrašniji prizor koji sam vidio u svom životu, a ja sam kao liječnik vidio svašta”, kazao je Hebrang.

Na tri lokaliteta koje je spomenuo pokopani su maloljetnici koji, kaže, nikako ne mogu biti izdajice i narodni neprijatelji, te navodi da ih je pobila XIII. lička divizija.

Hebrang je objasnio da su otkapanja na ovim lokalitetima poduzeta zbog rada Ureda za pronalaženje, obilježavanje i održavanje grobova žrtava komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata, koji je osnovan 2010. g. na temelju zakona koji je on sam u Saboru predložio. Taj ured je radio nepunih godinu dana, a ukinula ga je vlada Zorana Milanovića i predsjednik Josipović, objasnio je. Ured je radio sondiranja prema policijskom zapisniku, odnosno nalazu MUP-a.

“MUP je objavio 940 lokaliteta za koje se sumnja da postoje skrivena grobišta, a krenuli smo od Gračana upravo zato što za njih imamo najpouzdanije podatke koje je ostavio g. Haramija”, istaknuo je Hebrang.

Tko je bio gospodin Haramija kojega je spomenuo, okrio je za direktno.hr:

“Bio je higijeničar kojega su komunisti 1945. g. mobilizirali da dezinficira leševe prije zakapanja. Bio je hrabar čovjek pa je pribilježio te lokalitete i šutio 45 godina jer bi nestao da je to objavio. Objavio je svoj popis s Gračana sa 780 ubijenih žrtava 1990. prvi put u intervjuu Večernjem listu”.

Hebrang nas je podsjetio da je Ured objavio podatke o tri otkopane jame u Gračanima i da su mediji to prešutjeli.

Smatra da se istina o hrvatskoj povijesti ne može zatajiti i da je pitanje vremena kada će se pokrenuti to otkopavanje, a svoju motivaciju za bavljenje grobnicama koje su ostale iza komunističkog režima objasnio je ovako:

“Moj moto zašto sam se bavio time i zašto se sada bavim je Rezolucija Europe 1481 o žrtvama komunizma, koja kaže: nema pomirbe bez istine. Pomirba je temeljni preduvjet za razvoj hrvatskog društva, a za tu pomirbu treba istina. A istina se nalazi pod zemljom”.

Zaključio je da tek kada budemo imali konkretne podatke o Jasenovcu s jedne strane, o Maclju i ostalih 940 grobnica s druge strane, možemo govoriti o mogućnosti i načinu pomirbe.

Zoran Šprajc šokirao izjavom o grobnici u Gračanima: Leševi izdajnika (VIDEO)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Elizabeta Gojan u polupismenom komentaru branitelje nazvala “Ruljom”

Objavljeno

na

Objavio

U očekivanju nedjelje – “DAMIN” GAMBIT

Elizabeta Gojan je u polupismenom komentaru na Facebook zidu svoje kolegice Maje Sever napisala kako se Hrvatska radiotelevizija “povlađujući rulji odrekla svog čovjeka” jer se HRT javnim priopćenjem ogradila od stajališta Aleksandra Stankovića o “građanskom ratu u Hrvatskoj”:

“Samo ću napisati da tako to krene…odreknu se priopćenjem povlađujući rulji, oni koji trebaju stati, pod svaku cijenu, uz svog čovjeka…prošla to…zanimljivo, ne rješavaju to, po uzoru na premijera, kao unutarnju stvar…nego trkom u javnost, bauljajući po Ustavu floskulama… “ 

Nije mi sasvim jasno je li ona to “ruljom” nazvala nas gledatelje i pretplatnike Hrvatske radiotelevizije, ili samo hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i njihove udruge jer su javno izrazili svoje ogorčenje informativnim razgovorom Aleksandra Stankovića Nedjeljom u dva sa hrvatskim braniteljem Predragom Peđom Mišićem.

Naime samodopadno agresivni Stanković, uz stavljanje soli na ranu svog ‘nesretnog’ gosta kojemu se rođeni brat borio na strani agresorske JNA, a majka je otišla u Beograd), samo što ga nije vezao za radijator i čupao mu nokte ne bi li ga prisilio da prizna da je u Hrvatskoj zapravo bio “građanski rat”, komentirao je Mario Profaca.

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

PETERNEL: Mnogi se ne usude reći, ali emisiju NU2 treba ukinuti

Objavljeno

na

Objavio

Prekrasno je što brojni zabrinuti izražavaju podršku Stankoviću iako se može primijetiti da kod nekih drugih slučajeva nisu bili toliko pravdoljubivi zagovornici slobode govora.

Pitanje koje se nameće je u čemu je problem čak i ako se emisija ukine?

Zar je Nu2 doživotna emisija na koju Stanković ima ljudsko pravo?

Nije problem sto je Aco rekao nešto sto se nekome ne sviđa, to ne smije biti problem, već što mu se emisija potrošila i što permanentno govori gluposti koje se većini uljuđenih ne sviđaju – loš je, šablonski subverzivan, nepripremljen, nameće stavove, izlizala se forma. privatizira termin te selektivno prijateljsko-ideološki promovira izdavače, knjige, autore, firme, a omalovažava neistomišljenike.

Jednostavno je zreo za hlađenje i novi novinarski zadatak.

Mnogi se to iz nekog razloga ne usude reći, ali ja otvoreno kažem da tu emisiju treba ukinuti. Trebalo je još prije tri godine otkad kvalitetom ne zadovoljava standarde, napisao je potpredsjednik HHO-a Igor Peternel.

Udruge veterana zagrebačkih branitelja Vukovara: Šteta koju je Stanković nanio je nemjerljiva

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari