Connect with us

Helez naređuje tko sve može primati naknadu

Published

on

Javnim obećanjem da će mimo zakona ponovno u evidenciju uvesti pripadnike Armije BiH s prostora Srebrenice i nekoliko susjednih općina koji su nakon provedene revizije ostali bez svojih novčanih naknada, federalni ministar branitelja i invalida rata Zukan Helez još jednom je uvrijedio ratne invalide i branitelje s prostora 4 općine zapadne Hercegovine kojima je isplatu naknada zbog njihova protivljenja postupku revizije prije nekoliko mjeseci stopirao.
Spreman odgovarati
zukanPonesen ozračjem koje je na pozornici vladalo uoči proslave 19. godišnjice proboja 28. divizije Srebrenica, na kojoj su se redali ratni zapovjednici Armije BiH, među kojima i zapovjednik obrane Srebrenice i bivši haaški optuženik Naser Orić, ministar Zukan Helez kazao je da će kao ministar narušiti zakon, ali da je zbog toga spreman odgovarati. “Prije tri dana”, započeo je svoje izlaganje Helez na pozornici, “pred nekoliko zapovjednika nazvao sam glavnog inspektora naredio i dao mu pismenu zapovijed, da svih 109 izvedenih s područja Srebrenice i susjednih općina u roku od 10 dana vrati u pravo i da im se sve nazad isplati iako to nije u skladu sa zakonom, ali ako ću zato odgovarati, spreman sam odgovarati.Hvala vam”!, praćen pljeskom okupljenih Zukan Helez završio je svoje izlaganje. Prije toga javno je kazao kako on i Naser Orić zajedno s ostalim zapovjednicima obavljaju pritisak na Institut za vještačenje dajući mu neke prijedloge. Što je točno pod tim ministar Zukan Helez mislio može se samo nagađati. Indikativno je da jedan ratni zapovjednik, čiji su poslijeratni nastupi u javnom životu počesto punili stupce “crne kronike” zajedno s ministrom za pitanje branitelja i invalida rata, obavlja pritisak na instituciju (Institut za vještačenje) koju je utemeljila “platformaška” Vlada, piše Večernji list.

Slučaj “Hercegovina”
Isti taj ministar Zukan Helez na 102. sjednici federalne Vlade kada se razgovaralo o pitanju revizije braniteljske populacije u Zapadnohercegovačkoj županiji cijelu vlast i branitelje nazvao je bandom na koju treba poslati policiju. Za razliku od Srebrenice, na sjednici Vlade FBiH Zukan Helez se zaklinjao u pravnu državu. “Ja po cijenu ostavke ne želim da me netko tjera praviti kazneno djelo, to je isto kao kada bih ja vama, bilo kome od vas, sada dao torbu para, da je nosite bez ikakvih valjanih dokaza da ste korisnik toga i toga” govorio je prije tri mjeseca federalni ministar za pitanje branitelja i invalida rata Zukan Helez kada se raspravljalo o naknadama branitelja u zapadnoj Hercegovini.

 izvor:pogled.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari