Connect with us

Vijesti

HEP: Eksplozivnom napravom napadnuta tri radnika Elektre Križ; dvojica ozlijeđena

Objavljeno

-

Foto: Moj portal

Hrvatska elektroprivreda (HEP) potvrdila je u srijedu da su jutros u Pakracu eksplozivnom napravom napadnuta tri radnika HEP-ODS-a, Elektre Križ, koji su došli isključiti električnu energiju po nalogu opskrbljivača, a u tom su napadu ozlijeđena dva radnika.

Policijska uprava požeško-slavonska ranije je izvijestila da je 71-godišnji muškarac jutros u Pakracu bacio eksplozivnu napravu na trojicu muškaraca, pri čemu su dvojica ozlijeđena, a napadač je uhićen.

HEP je priopćio da su danas, oko 9,15 sati “tri radnika HEP-Operator distribucijskog sustava, Elektre Križ napadnuti su eksplozivnom napravom prilikom obavljanja isključenja električne energije po nalogu opskrbljivača na mjernom mjestu u Pakracu.

Dva radnika su u napadu zadobili tjelesne ozljede te im je ukazana hitna medicinska pomoć, naveli su iz HEP-a, uz napomenu da će više informacija o okolnostima samog događaja moći dati nakon završetka policijskog očevida.

“Uprave HEP-a i HEP-ODS-a, vodstvo sindikata radnika HEP-a i Udruge branitelja HEP-a zgroženi su ovim događajem te najoštrije osuđuju napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao. Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika”, ističu iz HEP-a u priopćenju. (Hina)

Detonacija je odjeknula cijelim gradom, a na mjesto događaja odmah je stigla policija i Hitna pomoć koja je teško ozlijeđene radnike prevezla u pakračku bolnicu. Milorad je u međuvremenu uhićen i odveden u postaju na kriminalističko istraživanje,

– Taman sam primila kvaku kako bi izašla na ulicu baciti smeće i onda je grunulo. Strašno sam se uplašila. Muž mi je bolestan, a unuka mi je gore na katu i uči. Odmah me nazvao sin i rekao da ne izlazim iz kuće. Policija je sada tamo, pretražuju kuću da vide jel ima još bombi i ostalog oružja. Miloradu je prije godinu i pol dana umrla žena, a djeca mu žive negdje vani. Nismo imali s njim nikakvih problema iako je malo teže naravi. No, nije mi na kraj pameti bilo da bi mogao napraviti ovako nešto – rekla je za Mojportal.hr jedna susjeda kojoj su šrapneli od ekplozivne naprave završili na fasadi kuće.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari