Connect with us

Pregled

Hercegovački franjevci: Pravično i pravedno uređeno društvo je preduvjet gospodarskog razvoja i dobrobiti svakog pojedinca

Objavljeno

-

Vijeće za pravdu, mir i skrb Hercegovačke franjevačke Provincije Uznesenja BDM oglasilo se priopćenjem za javnost u kome poziva „ na odgovorno ponašanje dok prosvjedujući iznose svoje zahtjeve“, istovremeno osuđujući „nepromišljene postupke i rušilačke pohode, čime se u potpunosti obezvrjeđuju razlozi i smisao bilo kakvih prosvjeda“.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Vijeće za pravdu, mir i skrb za sve stvoreno Hercegovačke franjevačke Provincije Uznesenja BDM poziva sve ljude dobre volje, posebno one koji su prikraćeni u svojim ljudskim i građanskim pravima, na razboritost. One koji i prosvjedom žele ukazati na ozbiljnost svih poteškoća, pozivamo na odgovorno ponašanje dok prosvjedujući iznose svoje zahtjeve.    Suosjećamo s onima koji su obespravljeni, uviđamo potrebu promjena i podupiremo nastojanja za uspostavljanjem pravednijeg i učinkovitijeg sustava vlasti i društva, po uzoru na poznata rješenja koja su se u dosadašnjoj praksi pokazala uspješnima, vodeći pri tome računa o svim ovdašnjim posebnostima.

Osim opravdanosti prosvjeda, zbog teške gospodarske i socijalne situacije, prijeko je potrebno ostati u okvirima odgovornoga i društveno prihvatljivog ponašanja, koje isključuje nepromišljene postupke i rušilačke pohode, čime se u potpunosti obezvrjeđuju razlozi i smisao bilo kakvih prosvjeda.    Zalažući se za socijalno pravično i pravedno uređeno društvo, što je preduvjet gospodarskog razvoja i dobrobiti svakog pojedinca, apeliramo i na povratak procesu traženja istinski pravednoga političkog rješenja. Neka nam svima dobri i milostivi Bog, po zagovoru sv. Franje Asiškoga, koji je slavio Boga sa svim njegovim stvorenjima, iz ljubavi prema Bogu ljubio svakoga čovjeka i širio Božji mir, udijeli svjetlo razumu i potakne srca na istinsku pravdu, mir i solidarnost jednih prema drugima, bilo to zgodno ili nezgodno. Mir i dobro!, stoji u priopćenju koje potpisuje fra Tomislav Puljić, pročelnik Vijeća.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari