Connect with us

BiH

Građani županije sa sjedištem u Širokom Brijegu prvi do cjepiva protiv covida

Objavljeno

on

Shutterstock.com

Županija zapadnohercegovačka (ŽZH) sa sjedištem u Širokom Brijegu trebala bi biti prva u Bosni i Hercegovini koja će omogućiti cijepljenje svojih žitelja protiv koronavirusa, ali na komercijajlnoj osnovi i to ruskim cjepivom Sputnjik V, javlja Hina.

U izjavi za medije ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrea Jurić izjavila je kako će ovaj zavod nabaviti rusko cjepivo protiv koronavirusa za dobavljače, veledrogerije i građane koji se žele cijepiti prije nego što entitet Federacija BiH nabavi cjepivo.

“Radi se o komercijalnome cijepljenju za sve one koji se žele, zbog poslovnih obveza ili zdravstvenih razloga, cijepiti prije nego što Federacija nabavi cjepiva”, rekla je ravnateljica Jurić.

Pojasnila je pritom kako bi rusko cjepivo mogli dobiti u sljedećih desetak dana. Građani će platiti cjepivo, dok će sama usluga cijepljenja, koja će se obavljati u domovima zdravlja, biti besplatna.

Očekuje se da će u BiH uskoro stići prva pošiljka Pfizerova cjepiva od tek 4000 doza, dok je nepoznanica kada bi u zemlju mogle pristići veće količine cjepiva. Zbog složenog državnog ustroja te nepostojanja državnog ministarstva zdravstva jako je komplicirana procedura nabave, uključujući i cjepiva protiv koronavirusa.

Oni koji se žele besplatno cijepiti morat će pričekati da cjepiva nabave Federacija BiH i Ministarstvo civilnih poslova BiH. (Hina/K)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari