Connect with us

Satira

Hercegovina na nogama: Pronađen i ulovljen džudžan!

Objavljeno

on

Subota 27. veljače 2016. je trebala izgledati posve uobičajeno nevino. Kiša ne prestaje 18. dan zaredom, vode se borbe arapskih i korejskih investitora za Hercegovinu, pronađen Duvnjak koji ne razmišlja o odlasku u Njemačku, a grad Mostar i dalje nema Gradsko vijeće. Da sve ne bude monolitno pobrinuo se Omer Jelovac iz mostarskog autoindustrijskog giganta-naselja Kočine koji je ulovio džudžana!

dzuzdan1Za neupućene, džudžan je mitološko biće i glavni uzrok svih poljoprivrednih devastacija desetljećima. Grčki stručnjaci za mitologiju su ga u svoju enciklopediju uvrstili pod imenom “Džudždetaur” – biće između čovjeka i svega lošeg što se dogodi čovjeku na selu, piše u satiričnom članku EroGag

Omer je džudžana ulovio dok je navedeni izvršavao strašni pokolj u privatnom kokošinjcu u Kočinama, te ovaj put na mjestu usmrtio više kokoši, a na desetke njih je ranjeno. Prvi povijesni sukob čovjeka i “Džudžetaura” kojeg mnogi već nazivaju “Gagarinski obrat”, jasno aludirajući na Gagarinov odlazak u svemir se dogodio kad je gospodin Omer beskompromisno krenuo u spašavanje kokoši, a džudžan je odmah bez ikakvog poštovanja prema domaćinu krenuo na njega ozlijedivši ga ugrizom za kažiprst.

Prema svjedočenju prvih susjeda, dotični Omer ga je “otres’o” i džudžan je ležao nepomično duže vrijeme nakon čega je utvrđeno vrijeme njegove smrti. Mali korak za uređeno čovječanstvo, ali zasigurno veliki za čovjeka koji je prvi puta strašnom agresoru pokazao tko je apsolutni vladar na hercegovoj zemlji.

Dok mediji bruje o ovom nesvakidašnjem događaju, stanovnici Kočina su mirni i ove velike dane pobjede neće obilježavati spektakularno jer navode da je to njihova građanska odgovornost i da su zadovoljni da je pravda izvršena.

dzudzan2

EroGag

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari