Connect with us

BiH

Hercegovinu ne zanima pravilo ‘cijepljen-testiran-prebolio’

Objavljeno

-

Foto: Kamenjar.com (Zgrada Vlade Županije Zapadnohercegovačke)

“Uvođenje obaveznih potvrda Vlade Federacije BiH nije razmatrano na sjednicama Stožera civilne zaštite ŽZH (Županije Zapadnohercegovačke). S obzirom da je još uvijek na snazi stanje nesreće na području naše županije, takvu odluku može donijeti samo Stožer civilne zaštite ŽZH. Situacija se i dalje svakodnevno prati, ali trenutna je procjena kako nema potrebe za dodatnim mjerama”, kazao je za Bljesak.info glasnogovornik županijskog stožera Stipan Zovko.

Mjere se neće pooštravati ni u HNŽ-u.

”Epidemiološke mjere koje su trenutno na snazi se, za sada, neće pooštravati”, rekli su za medije iz Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a.

Podsjetimo, u dijelovima BiH tek od narednog mjeseca na snazi će biti nova epidemiološka pravila po kojima će svi zaposleni u javnim službama morati imati dokaz da su cijepljeni ili da su preboljeli covid-19, a ako ga nemaju morat će se testirati o svom trošku.

Vlada Federacije BiH odlučila je u četvrtak podržati prijedlog kriznog stožera tog entiteta o uvođenju pravila “cijepljen-testiran-prebolio”, potvrdio je novinarima pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez, pojašnjavajući kako će se nove mjere početi primjenjivati tek od 20. prosinca jer je procjena kako će toliko vremena trebati za potrebne pripreme i prilagodbe unutar zdravstvenog sustava.

“Poslodavac će odlučiti što će s onima koji ne budu imali ispunjen jedan od ova tri uvjeta”, kazao je Čerkez dodajući kako je cilj novih mjera što prije normalizirati život u zemlji kroz suzbijanje širenja zaraze.

Lauc: Italija, Austrija, Njemačka uvode totalno sulude mjere to što se tamo događa nema veze sa zdravom pameti

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari