Connect with us

Politika

Herman (HDZ): Tomašević imao dovoljno vremena da plin kupi po nižim cijenama

Objavljeno

-

HDZ-ov potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Mislav Herman poručio je u četvrtak gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću da se “prestane vaditi” na bivšu upravu Gradske plinare jer je imao dovoljno vremena da se plin kupi po daleko nižim cijenama.

Vrijeme je da se Tomašević prestane vaditi na one prije njega jer je gradonačelnik od lipnja prošle godine, rekao je Herman na konferenciji za novinare u stanci sjednice Gradske skupštine.

Time je odgovorio na Tomaševićevu tvrdnju da je bivši HDZ-ov direktor Gradske plinare – Opskrba Igor Pirija odgovoran za poskupljenje plina jer nije na vrijeme kupio dovoljne količine plina po cijenama koje su tada bile normalne.

Herman kaže da je u razdoblju od Tomaševićeva dolaska na vlast bilo dovoljno vremena da se ugovori nova cijena plina, ustvrdivši da je 15. kolovoza cijena plina bila oko pet puta manja nego danas.

“Umjesto da se tijekom ljeta bavio nezakonitim imenovanjima u Zagrebačkom holdingu, mogao se baviti kupovanjem plina po tada daleko nižim cijenama kako bi računi za naše poslovne korisnike u prosincu i u razdoblju koje nam slijedi bili daleko niži”, rekao je Herman.

Također je ustvrdio da Pirija nije član HDZ-a, niti je HDZ sudjelovao u odlukama bivše uprave Plinare, već je glavne odluke donosio pokojni gradonačelnik Milan Bandić.

Tomaševiću je poručio kako je vrijeme da preuzme odgovornost za vođenje Zagreba i prestane gledati u prošlost, dodavši kako on “u očima zagrebačkog HDZ-a nije ništa drugo osim aktivista bez jednog dana radnoga staža”.

Herman je također kritizirao predloženi novi model naplate odvoza komunalnog otpada ocijenivši da je to “aktivistička utopija”. Apsolutno neprihvatljivim smatra špijuniranje i prokazivanje susjeda te ugrađivanje video nadzora o trošku građana, jer je to posao Gradske uprave, Holdinga i Čistoće. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari