Connect with us

Politika

Herman: Situacija je odraz nesposobnosti gradske vlasti

Objavljeno

-

Šef zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman rekao je u četvrtak, komentirajući odluku Here da Međimurje plin početkom listopada preuzme opskrbu plinom na području Zagreba umjesto Gradske plinare Zagreb – Opskrba, da je to odraz nesposobnosti gradske vlasti.

Herman je u izjavi novinarima ocijenio da su “162 godine zagrebačke tradicije otišle u vjetar” te da se “zagrebačka gradska vlast dva puta kockala s gradskom plinarom u nepunih mjesec dana i dva puta je prokockala”.

Situacija je jako loša, a odraz je nesposobnosti gradske vlasti, istaknuo je Herman te dodao da se sada prsti upiru u Heru, u uvjete natječaja i način njegove provedbe, čime se “zabija glava u pijesak i ne želi priznati vlastita krivnja”.

Odgovornost je, smatra, na čelništvu GPZO-a, Zagrebačkog holdinga i na gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću.

Opskrba građana ne bi trebala biti ugrožena, rekao je Herman, upozorivši da je u pitanju egzistencija 100 zaposlenika GPZO-a, koji su “dovedeni pred raskrižje – s jedne je strane stečaj, a s druge su strane otkazi da ne dođe do stečaja”.

Podsjetio je pritom da su se prije dvije godine u Zagrebačkom holdingu davali otkazi te postavio pitanje “kako ćemo sada 100 ljudi utopiti u Holdingu”.

Ponovio je da je “nesposobnost dovela do ovako loše situacije” koja “apsolutno traži ostavke” čelništva GPZO-a, Holdinga i gradonačelnika Tomaševića jer “160 godina tradicije ne može otići u vjetar”.

Spomenuo je i problem s “Jakuševcem, zbrinjavanjem otpada, divljim svinjama, nepokošenom travom jer kiša pada kao luda”, zaključivši da su “izbori vrlo brzo pa ćemo ponovno pitati Zagrepčane što misle o trenutnoj gradskoj vlasti”.

“Ja mislim da je ona ispod svake razine. Jedno je aktivizam i ležanje po cestama, a nešto posve drugo vođenje ovako ozbiljnoga sustava”, ustvrdio je.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas