Pratite nas

Komentar

Herman Vukušić predložio bolje ime za stranku Dalije Orešković

Objavljeno

na

Čitam današnji intervju Dalije Orešković na Indexu o njezinim političkim planovima kroz novu stranku na hrvatskoj političkoj sceni, simbolički nazvanoj “Start”. Već mjesecima se u javnosti nagađa tko će gospođu Orešković pratiti u njezinim namjerama da “pročisti” hrvatsku političku kaljužu, a jedno od najčešće spominjanih imena bilo je i ono bivšeg SDP-ovca, Bojana Glavaševića, komentirao je dr. Herman Vukušić na Facebooku:

O njemu u spomenutom intervjuu gospođa Orešković kaže sljedeće:

“Bojan Glavašević me od početka podupirao i ja ga cijenim kao osobu. Puno smo razgovarali u proteklom razdoblju, ali s obzirom na to da je Bojan na čelu Nezavisnog kluba zastupnika u saboru, taj klub, kao ni njegovi zastupnici, nikada neće biti povezan ni s jednom strankom u nastajanju.”

Nije teško iz ovog pasusa razabrati međusobne simpatije nove političke zvijezde u usponu i mlađahnog saborskog zastupnika čiji će dužnosnički mandat u vladi Zorana Milanovića najviše ostati u sjećanju poreskih obveznika po Bojanovoj sklonosti raznim oblicima hedonizma i slučaju krovnog nosača “Thule”. Ono što je teško razumjeti jest da gospođa Orešković javno hvali osobu o kojoj je, kao predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, u odluci Povjerenstva od 07. travnja 2016. godine navela sljedeće:

“Odredbama Zakona o sprečavanju sukoba interesa (ZSSI) propisana su i načela djelovanja u obnašanju javnih dužnosti. Poštivanjem tih načela izgrađuju se visoki kriteriji etičnosti i dobre prakse u obnašanju javne dužnosti a time i učinkovit preventivni okvir za sve situacije u kojima postoji koruptivni rizik…Dužnosnici ne smiju koristiti javnu dužnost za osobni probitak ili probitak osobe koja je s njima povezana…S obzirom da je u konkretnom slučaju (Thule) dužnosnik Bojan Glavašević stvari u Ministarstvu branitelja…koristio isključivo u privatne potrebe i to na temelju osobnog zahtjeva, Povjerenstvo smatra da je takvim postupanjem dužnosnik počinio povredu načela savjesnosti u obnašanju javne službe”.

Također, teško mi je povjerovati da je gospođa Orešković posve neinformirana o drugim brojnim primjerima ponašanja Bojana Glavaševića koji teško da bi se mogli uklopiti u etički kodeks politike koju ona zastupa: od njegovih nesvrsishodnih putovanja po luksuznim hotelima diljem Lijepe Naše (pa i šire), u pravilu skoro uvijek u pratnji oku ugodnih djelatnica Ministarstva branitelja, pa do ispijanja skupocjenih vina na privatnim večerama koje su poslije (naravno) obračunavane kao službene. Što se pak ovog zadnjeg tiče, jedan od direktora HŽ Infrastrukture je upravo zbog butelje Bojanovog omiljenog vina (Movia Veliko Rdeče) godinu dana nakon Glavaševićevog mandata morao dati ostavku na svoju funkciju, ali, za Bojana izgleda vrijede neka druga pravila…

S obzirom na sve prethodno izneseno, ukoliko su novoj stranci gospođe Orešković uzdanice likovi poput Bojana Glavaševića, bolje je da stranku umjesto “Start” nazove “RIKVERC”, napisao je Vukušić

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Željko Huljev o presudi Ercegu: Na tuđoj bi krvi ubirao poene

Objavljeno

na

Objavio

Arhiva

Općinski sud u Splitu nepravomoćno je odbio kao neosnovanu tužbu Zorana Ercega, u javnosti poznatog aktivista iz Splita koji je tužio Željka Huljeva, nekadašnjeg novinara, tražeći 60 tisuća kuna zbog povrede časti.

Općinski sud u Splitu je odlučio: Zoran Erceg bio je u službi Ratka Mladića, nije izgledao kao slučajni gost, avanturist ili osoba koja odaje strahom.

SlobodnaDalmacija je uspjeli doći i do Huljeva koji je rekao kako ga raduje da pravna država funkcionira. – Naravno, zadovoljan sam presudom ne toliko zbog sebe koliko zbog očuvanja diginiteta Domovinskog rata. Hvala časnom sudu što je pravilno i profesionalno procijenio činjenične elemente u postupku koji bi trebao biti poučan za bilo koga tko se drzne ubirati bilo kakve osobne i ine poene na tuđoj krvarini – komentirao je Huljev, piše SlobodnaDalmacija.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Mate Knezović: ‘Šeparovićeva prijetnja upućena narodu’

Objavljeno

na

Objavio

”Dobro zapamtite ovaj intervju. Sasvim je izvjesno da Miroslav Šeparović ne govori samo u svoje ime, nego i u ime struktura kojima je pripadao i pripada. Ovaj intervju je dokaz da su te strukture u ozbiljnom strahu. Baš zato trebamo ustrajati”, napisao je Mate Knezović na svom FB profilu

Mate Knezović, zagrebački odvjetnik i predsjednik Obiteljske stranke, na svom je Facebook profilu  prokomentirao intervju Miroslava Šeparovića, predsjednika Ustavnog suda, objavljen u subotu u Jutarnjem listu, piše Promise.hr

Šeparović je, podsjetimo, izjavio da bi, prema njegovu mišljenju, na čelu Povjerenstva za sukob interesa –  institucije koje u Hrvatskoj koliko toliko nezavisno preispituje hrvatske političare i dijeli im packe – trebao biti predsjednik Vrhovnog suda, dakle osoba koju pomno biraju isti ti političari.

Šeparović se usprotivio najavljenoj inicijativi predsjedničkog kandidata Miroslava Škore, koji je kazao da će zatražiti izmjene Ustava i povećanje ovlasti predsjednika države – kao jedine osobe koja se neposredno bira od strane hrvatskih građana.

”Načelno ću reći da je nezamislivo da bi u državi vladavine prava bilo moguće Ustav donijeti na referendumu. Možete li zamisliti situaciju u kojoj bi građani koji izlaze iz crkava, koji su obavili kupovinu na tržnicama, izašli u šetnju gradom, zaokruživali da ili ne i tako odlučili o usvajanju novog Ustava? To je nemoguće!”, kazao je Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda, za Jutarnji list.

Šeparovićeve izjave njegov je kolega – pravnik i odvjetnik Mate Knezović – nazvao prijetnjom upućenom narodu.

”Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda RH, je danas objavio hrvatskom narodu da u RH postoji politika ograničenog suvereniteta naroda. Poučio je hrvatski narod da on nema izvornu vlast, nego neke druge silnice.

Iz današnjeg intervjua YUlistu potpuno je jasno zašto su odluke Ustavnog suda usmjerene protiv dosadašnjih narodnih inicijativa (3 referenduma).

Šeparović je također najavio da će Ustavni sud spriječiti svaki pokušaj hrvatskog naroda da se ozbiljnije promijeni politički sustav i raspodjela moći. Najavio je da će u slučaju pobjede Miroslava Škore onemogućiti najavljeni referendum o promjeni Ustava, ako bi te promjene dirale u postojeću raspodjelu moći. Također će se onemogućiti donošenje novog Ustava na referendumu.

Drugim riječima javno je najavljen rat narodu ako izabere drugačiji put.

Dobro zapamtite ovaj intervju. On je javno objavljena prijetnja hrvatskom narodu da i ne pokušava nešto promijeniti.

Sasvim je izvjesno da Šeparović ne govori samo u svoje ime, nego i u ime struktura kojima je pripadao i pripada.

Ovaj intervju je dokaz da su te strukture u ozbiljnom strahu. Baš zato trebamo ustrajati”, istaknuo je odvjetnik Mate Knezović na svom Facebook profilu.

Cijeli, opširni intervju Miroslava Šeparovića, predsjednika Ustavnog suda Republike Hrvatske Jutarnjem listu, možete pročitati OVDJE.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari