Connect with us

Kultura

Heroj utakmice s Danskom, Rakitić, dobiva bistu

Published

on

I ja sam jučer jutrom zavapila Triba mi heroj, uz staru stvar pjevačice Bonnie Tyler čija je poznata pisma grmila radio Splitom ili Dalmacijom, više ne znam ni sama što je bilo uključeno u kuhinji jutrom dok sam kuhala kavu. Nisam znala ni slutila da će to biti Ivan Rakitić. Heroji se po tome mjere; kada izvučeš sve što tone na dno. Bravo Ivane i hvala ti, napisala je Dijana Iva Sesardić, akademska kiparica.

Mojim bi prijateljima možda ovaj status zvučao pomalo neobično jer svi znaju da nisam veliki fan nogometa, no kad je repka u igri sve poprima u mojoj duši sasvim drugu dimenziju. Iz svojih rukometnih dana dobro znam koji je to osjećaj, koji ponos i kakva odgovornost.

Dogode se utakmice poput ove jučerašnje koje su ogroman, prije svega psihički, teret i znam što donose u utakmici u kojoj bi inače svaki igrač dao najboljeg sebe; hrpu pogrešaka, sljepila, zamućenih trenutaka…slabosti neobjašnjivih. Imala sam takvih utakmica u svojoj sportskoj karijeri. Znajući sve to, već jutrom pročitala sam neke izjave igrača i trenera naše nogometne repke i znala sam; Svi su spremni srcem i voljom, ali neki heroj će nam ipak tribati. Pitala sam samu sebe ; Hoćemo li imati snage izdići se iz onog mentalnog bloka nakon što se na utakmici dogode loše situacije i ugrabiti pobjedu?

Heroj nam je trebao!

Kada je na kraju svega što sam odgledala na utakmici došao trenutak zadnjeg odlučujućeg jedanaesterca, zastala sam ispred komentara na fb mojih prijatelja koji su u očaju molili Nebo za zgoditak, i u žaru najveće želje ponudila tom Nebu žrtvu paljenicu… tako nekako. Napisala sam u sekundi, pred sam zalet mladog Rakitića; Napravit ću Raki bistu kiparsku, samo neka zabi ovaj gooool.

Napisala i pokrila se ušima gledajući u tv. Sliku bih još mogla podnit, ali ton gorčine za promašaj ne. I upravo mi je slika rekla ono najlipše.

Spremna sam odraditi svoj dar Nebu.. takav je dogovor. Glina je spremna, kaže poznata hrvatska akademska kiparica Dijana Iva Sesardić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari