Connect with us

Komentar

‘Hina nije ništa manje bezazeleno leglo nego što je HRT na čelu s Radmanom’

Objavljeno

-

Ovih dana iz smjera Hrvatske izvještajne novinske agencije (HINA) dolaze različite anonimne, ali prilično kontroverzne informacije.

[ad id=”93788″]

Radi se o informacijama o dvojbenom poslovanju HINE, a koji je teško uskladiv s općim državnim mjerama štednje. Isto tako s obzirom na kraj mandata Kukuriku koalicije, koja je na početku mandata imenovala svoje ljude u tu državnu novinsku agenciju, vidljivi su pokušaji da se pojedinim čelnim osobama pomoću ‘aneksa’ zajamči status uhljeba i u narednom razdoblju kada će u Saboru sjediti drugačija većina od one koja je imenovala sadašnje Upravno vijeće.

Princip ‘aneksa’ je zamišljen u punom smislu pojma ‘kukavičje jaje’. Ipak, tome se usprotivila jedna članica Upravnog vijeća, a što je vidljivo na kraju Zapisnika 27. sjednice Upravnog vijeća HINE koji donosimo u nastavku teksta.

Međutim, unatoč njenom protivljenju četiri preostala člana su donijela odluku da predsjednik Upravnog vijeća ipak potpiše misteriozni ‘aneks’ s ravnateljicom HINE Brankom Gabrielom Valentić. Svakako bi bilo zanimljivo da HINA objavi sadržaj tog ‘aneksa’ ugovora o radu s ravnateljicom čiji bi mandat trebao biti stavljen na raspolaganju novoj saborskoj većini. Naime, usvajanje bilo kakvog ‘aneksa’ ugovoru o radu može promijeniti status ravnateljice HINE, zakomplicirati njenu smjenu ili obavezati državu da je plaća u nekom duljem razdoblju. Što doista tajanstveni ‘aneks’ sadrži, vjerojatno će se više znati u narednim danima.

Do tada na uvid javnosti dajemo slijedeći brifing koji je očito napisao neki od djelatnika HINE te gore spomenuti Zapisnik sa 27. sjednice Petog saziva Upravnog vijeća:

Brifing….. Ona sad kao ravnatelj ima placu 13.000 kn. Hina iz proracuna dobiva 30 milijuna kuna godisnje i ima oko 120 zaposlenih (2013. imala 151 prije tzv. restrukturiranja). Dobiva jednaki iznos iz drzavnog proracuna za 120 ljudi kao sto je dobivala i prije za 150. Prije je trosila na place 75 posto, sada 73 posto. I jos je podijelila 2000 kn netto bozicnice u drzavnoj firmi u ovoj situaciji prije par dana. I nista nije ustedjela, bacila nas domoljube na cestu.30 milijuna kn godisnje je ogroman novac, koji dobiva Hina. Ona se financira 50 posto iz proracuna, 50 posto od korisnika. HRT najveci korisnik, najvise placa. Hina je bila u HNS-ovoj kvoti pa je tako ravnateljica postala bivsa glasnogovornica koalicijskog partnera HSU-a Hrelje, cija je bila navodno prileznica.. Aneksom ugovora zeli se uhljebit u Hini jer ce zavrsit na cesti, njezini izgubili izbore. A glavni urednik Serdjo Obratov je u kumskim vezama s bivsim ministrom policije Rankom Ostojicem. Hina nije nista manje bezazeleno leglo nego sto je HRT na celu s Radmanom. Unutra vam je hrpa dece vojnih lica, bivsih jugoslavenskih diplomata i mrze sve hrvatsko i Zokini su fanovi.. Ako uspijem doci do aneksa jer se radnicko vijece buni pa ga mozda oni dobiju, poslat cu vam..  Poslano s mog HTC uređaja

hinaaMarkov Trg

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari