Connect with us

Komentar

Historijsko čudo – Srbija daje novac za bana Jelačića

Objavljeno

-

Beograd dijeli novac ‘ustašama’ U vrijeme socijalizma pjesma “Ustani bane” bila je strogo zabranjena, zbog nje se išlo i u zatvor.

Nije bila protusrpska, ali spadala je u red kažnjivih nedjela koja su bila uglavnom protusrpska, pa je u zbiru hrvatskih grijeha i ona doživljavana kao i sve druge nacionalističke nepodopštine.

Stoga među historijska čudesa možemo ubrojiti vijest da je vodstvo hrvatske zajednice u Srbiji zahvalilo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na angažmanu oko otkupa rodne kuće bana Jelačića u Petrovaradinu i zatražilo aktivno uključivanje Hrvata u srbijansko društvo, po ugledu na nove procese u RH koje je potaknuo Andrej Plenković.

Prošli mjesec hrvatska zajednica postala je vlasnik rodne kuće bana Jelačića nakon što je za te potrebe Srbija izdvojila 600.000 eura. Nevjerojatno! Srbija daje novac Hrvatima za kuću simbola hrvatskog nacionalizma koji je bio povod za strašnu srpsku agresiju na Hrvatsku.

Eto, nešto se miče, iz srbijanskog proračuna daju se sredstva “ustašama”, pa ćemo vidjeti dokle će to ići. Ali sigurno će zapinjati, pogotovo u povodu obilježavanja Oluje, kad se Srbija trese od optužbi Hrvatske za genocid, a velikosrbima ni Hrvati u Srbiji, unatoč novcu za bana, nisu baš omiljeli.

Milan Ivkošić/vecernji.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas