Connect with us

Reagiranja

HKD Napredak demantira kako će potpisati Deklaraciju o građanskoj BiH

Objavljeno

-

HKD Napredak demantirao je medijske navode kako je predsjednik društva prof. dr Franjo Topić odlučio potpisati Deklaraciju koja zagovara građanski, odnosno unitarni, koncept uređenja BiH.

– To su zlonamjerne i neistinite tvrdnje pojedinih medija. Središnja uprava HKD Napredak će se očitovati o spomenutoj Deklaraciji, te javnost upoznati sa svojim stavom, a HKD Napredak sutra će se o svemu oglasiti priopćenjem za javnost, rečeno je Hrvatskom Medijskom Servisu iz Uprave HKD Napredak

Predstavnici bošnjačkih nevladinih udruga – Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca, Bošnjačke zajednice Preporod, Kruga 99 i drugih, odlučio je potpisati deklaraciju koja zagovara građanski, odnosno unitarni, koncept uređenja BiH, te su potpisivanje Deklaracije ponudili i HKD Napredak.

Najavljujući potpisivanje deklaracije glavni tajnik Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca Emir Zlatar istaknuo je da će ista propagirati „građansku BiH a tko se tome suprotstavlja taj je na putu nacionalizma i šovinizma“, što je jasan znak da je riječ o dokumentu koji jasno oslikava bošnjačke nacionalne težnje.

Kako neslužbeno saznaje HMS, središnja uprava HKD Napradak odbit će ponuđenu deklaraciju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari