Connect with us

BiH

HKD Napredak reagirao na Dodikovo pismo biskupu Komarici

Objavljeno

on

Hrvatsko kulturno društvo Napredak priopćenjem je reagiralo na napad Milorada Dodika na biskupa banjolučkog dr. Franju Komaricu.

Milorad Dodik oduzima pravo banjolučkom biskupu mons. Dr. Franji Komarici da u ime protjeranih i opespravljenih Hrvat katolika postavi pitanje dužnosnicima toga entiteta: Što ste uradili sa svojim sugrađanima?! Dodikovo otvoreno pismo upućeno Komarici uoči Uskrsa kao reakcija na biskupov istup u medijima, u biti je otvorena prijetnja. Ali i, pravi,  školski primjer političke demagogije.

Biskupov je aktualnivapaj uslijedio zbog tzv. malih, običnih ljudi  koji ne mogu ostvariti svoje neotuđivo i neupitno ljudsko pravo i biti sretni na svojoj očevini i djedovini, uživajući u punom ostvarenju svoga identiteta. Biskupovo temeljno pitanje-vapaj je: Gdje su moji katolici, i gdje su njihova prava? I predsjednik RS-a je dužan odgovoriti na njega, jer riječ je o građanima kojima je on predsjednik. Usto, Hrvatsko kulturno društvo Napredak naglašava kako  biskup Komarica kada govori o teškom položaju hrvatskog, katoličkog pučanstva u ovome dijelu naše zemlje, isto pitanje koje postavlja eresovskim dužnosnicima, adresira i na adrese hrvatskih dužnosnika, koji se – znakovito – ne oglašavaju ni nakon nehumanog Dodikova napada na biskupa banjolučkog. I to ne prvi put.

HKD Napredak daje punu potporu biskupu Komarici u njegovom nastojanju da se izbori za život dostojan čovjeka za onih još desetak posto predratnih Hrvata-katolika u RS-u. Usto, apelujemo i na hrvatske dužnosnike da  se konkretno zauzmu za ono malo preostalih Hrvata u RS-u. Vapaj za istinom i pravdom biskupa banjolučkog ne smije ostati usamljen, između ostalog stoji u priopćenju.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari