Connect with us

Reagiranja

HKDU raskinuo koalicijski sporazum sa Stipom Petrinom

Published

on

HKDU, ND i HDS koalicija stranaka koja izlazi na nadolazeće parlamentarne izbore donijela je odluku o ukidanju svake potpore Stipi Petrini te će izaći i u 9. i 10. Izbornoj jedinici sa svojom listom, javili su iz središnjeg ureda i službe za odnose s javnošću HKDU-a .

[ad id=”68099″]

Naime Stipe Petrina je prilikom sučeljavanja kandidata u 9. Izbornoj jedinici na pitanje cijeni li više Franju Tuđmana ili Josipa Broza Tita? odgovorio „Tuđman je bio loš čovjek u dobrom vremenu, a Tito dobar čovjek u lošem vremenu i njemu trebamo zahvaliti za stvaranje temelja današnje hrvatske države pa zato izričito kažem, Tito!“ Koalicija HKDU, HDS i ND ima jasan stav o tom pitanju te drži da se zločince nikako ne može hvaliti ,a pogotovo im ne davati i zasluge. Počasni predsjednik HKDU-a dr. Marko Veselica je radi svojih političkih stavova u komunističkim zatvorima proveo više od 12 godina, a u bivšoj Jugoslaviji bilo je više od 150.000 političkih zatvorenika,. Genocid koji se pod Titom zbivao na samom kraju drugoga svjetskog rata nezapamćen je u Hrvatskoj povijesti.

Stipe Petrina je svojim izjavama i odlukama pokazao jasne znakove političkog hedonizma te je odlučio izmijeniti donedavne vlastite stavove i mišljenje u namjeri da dođe do saborske fotelje. Dogovor sa donedavnim političkim neistomišljenicima MOST-om samo je dodatan pokazatelj njihove političke stabilnosti i vjerodostojnosti.

Hrvatski politika se mora okrenuti moralnim, duhovnim i etičkim načelima kako bi se ostvarila istinska promjena u našem društvu. stoji u priopćenju kojeg u ime središnjeg ureda i službe za odnose s javnošću HKDU-a objavu potpisuje Dean Golubić.

>‘Titoist’ koji je za Tuđmana tvrdio da je uništio Hrvatsku, pridružio se Petrovu

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari