Connect with us

Pregled

Hloverka Novak-Srzić se vraća na HRT?

Objavljeno

on

Naravno da se želim vratiti na HRT, s kojeg sam nepravedno otpuštena.

Jako sam zadovoljna presudom Županijskog suda kojom je poništena prvostupanjska presuda. Nadam se da se primiče kraj ovom mom mrcvarenju u kafkijanskom procesu.

Uvjerena sam da ću se s novom upravom HRT-a, na čijem je čelu v. d. glavnog ravnatelja Blago Markota o svemu moći ljudski dogovoriti – kaže Hloverka Novak-Srzić, bivša urednica i novinarka HRT-a.

Novak-Srzić je dobila otkaz u proljeće 2015. nakon istupa u javnosti u kojima je izrazila nezadovoljstvo prijenosom inauguracije predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, navodeći da je taj prijenos bio daleko ispod standarda HRT-a te da se u komentarima voditeljice Elizabete Gojan radilo o ponižavanju predsjednice.

Tadašnja Uprava HRT-a na čelu s Goranom Radmanom, navodeći kao razlog neovlaštene istupe u javnosti, dala je otkaz i H. Novak-Srzić i E. Gojan, s time da je E. Gojan nakon odluke Općinskog radnog suda vraćena na posao.

Drago mi je što je presuđeno da je Elizabeta nezakonito dobila otkaz, ali nikad mi neće biti jasno zbog čega pravda nije bila ista i za nju i za mene. Zbog istog smo ‘grijeha’ otpuštene – rekla je Hloverka.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari