Pratite nas

Pregled

HLOVERKA NOVAK SRZIĆ U BUJICI: Radmanov je specijalni zadatak izmišljati fašiste i srušiti ovu vladu

Objavljeno

na

Radman nikad nije ni trebao doći na HRT. Nikada se nije bavio medijima, došao je kao partijski čovjek i bez referenci. Treba odmah promjena jer ovaj program je ispod svih standarda, rekla je Novak-Srzić

[ad id=”93788″]

U emisiji Bujica na Z1 televiziji gostovala je nekada glavna urednica informativnog programa HTV-a Hloverka Novak Srzić. Osvrnula se na slučaj privremenog gašenja Z1 televizije, govor mržnje, političku scenu ali i stanje na javnoj televiziji koje je, prema njenim riječima, nikad gore, prenosi direktno.hr.

Zašto vas nema na malim ekranima?

Nisam htjela pristati na intervju, ali sinoć sam doputovala iz Makarske. Neke su se okolnosti dogodile nakon što sam dobila otkaz od gospodina Radmana, a i ovo sa Z1 televizijom. Ali obećala sam da ću gostovati u emisiji.

Komentirajte mi odluku Vijeća za elektroničke medije o privremenom gašenju Z1 televizije i ovom sastanku koji smo organizirali s Mirjanom Rakić.

Nisam za napade na ženu i ne volim da je se tako tretira, tu moram zaštititi gospođu Rakić, ali napravljen je presedan. Vlada Milanovića je donijela takav zakon. Ovo je prvi slučaj u povijesti. Vidjela sam priopćenje Metropolitena i žao mi je što nije ranije poslao priopćenje. Trebao se ispričati odmah i stvar bi bila riješena na vrijeme. Ali nas je napao da smo nacionalisti i da ugrožavamo Srbe u Hrvatskoj što je suludo.

Je li to mentalni sklop koji je nasljeđen iz ex-Ju?

Mislila sam da Milanović može biti dobar premijer, a pokazao se kao elementarna katastrofa. Takav SDP ne može više opstati. On se bavio ideologijom umjesto svojim poslom. On je prvo ukidao pokroviteljstva nad Bleiburgom, a Radman je sve lustiriao na Prisavlju. To je ona podjela Milanovića na „mi i oni“. Oni koji kažu da su ’90-te bile mračne, za što su oni onda bili, rekla je Novak-Srzić.

Što mislite na Milanovićeve najave pakla?

On je spreman da građani bude taoci njegove politike. Što se tiče antifašizma, moji Dalmatinci su se borili protiv toga i završavaju u zatvoru. Hrvati su se decidirano opredijelili, nismo za komunistički totalitarizam. Milanović, prvo što je napravio kad je došao na vlast je ukinuo komisiju za istraživanje komunističkih zločina. Milanović i Josipović se svim hrvatskim građanima moraju ispričati za sve što je partija radila.

Je li Vijeće za elektroničke medije neovisno tijelo?

Kada je Milanović došao na vlast, ukinuli su zakon koji je u skladu s EU, doveli su Rakić i preko noći smijenili urednike. Radman je rekao da je najbolja tv bila Zagrebačka televizija ’70-ih i ’80-ih godina koja je bila partijska tv i sad smo je opet dobili kada je on došao. Radman je na specijalnom zadatku, pokazuje javnosti fašiste, izmišlja fašiste, a drugi njegov zadatak je srušiti ovu vladu.

Što je bilo sa križićima na lančićima na HRT-u?

2000. godine kad je došao Račan krenula je detuđmanizacija i zabranilo se nošenje križeva na lančiću. Rakić je napravila lustraciju, pozvala me i rekla da ću povremeno nešto raditi. Ona je bila Tuđmanova miljenica, tetošio ju je. A onda je izjavila da je Tuđman zločinac.

Koji su problemi na HRT?

Parking na Prisavlju iznimno je važan. Sruk i Radman uveli posebne mjere za parkirna mjesta. Ima primjer kada je Kovač, tada još nije bio ministar, došao kao gost i pozvali su ga da hitno mora prepakirati auto jer je parkirao na mjesto Sruka. Eto što je važno na javnoj televiziji.

Zašto ste dobili otkaz?

Jer sam rekla da je gospođa Gojan zajedno s HRT-om neprofesionalno odradila inauguraciju. To je također bio zadatak Radmana i HRT-a, da se prikažu Kolindu Grabar-Kitarović kao glupu Barbiku. Radila sam niz izbora i sve smo odradili bez problema i ludosti. Radman je mene naciljao i dao mi je otkaz preventivno i zbog netrpeljivosti i mržnje. Nakon toliko godina samo te baci na cestu. Još gore, kolegica Karolina Vidović- Krišto Radmanu napiše nešto i na temelju te prepiske dobije otkaz. Zastrašujuće. Zaposlenici su u strahu, povećanje plaće je i prije obećavao, ali svojim podobnima.

Karolina Vidović- Krišto i Silvija Žužul, Nada Prkačin, svi dobili kaznen prijave?

I gospodin Kolarević je dobio otkaz, ali na sreću je vraćen, sud ga je vratio kao i gospođu Gojan. Znate kako je Radman dao Kolareviću otkaz? Pa rekao je, moram vam dati otkaz jer vas se Boris Sruk jako boji. Eto tako je Kolarević otišao.

29 milijuna kuna je potrošeno na topli obrok na HRT, kako se troši novac?

Vidite, Vijeće za elektroničke medije nadzire kako se troši javni novac. Evo Rakić može odraditi taj posao, kao što i Radman krši ugovor potpisan s vladom. Neka to provjere.

Je li govor mržnje kada Frljić nazove HDZ fašističkom organizacijom?

Na HRT-u ne smijete ništa govoriti, nema dijaloga, pogledajte što rade ministru kulture Hasanbegoviću. Za gospođu Rusak, ako gledate, sjetimo se slučaja kada je jedan mladić izmislio portal da pokaže kako se taj novac dodjeljuje, a on nije ni postojao.

Romić Biljana je bila glavna urednica na Hrvatskom radiju, ona je rekla urednici kako se usuđuje piti kavu s ustašom Togonalom. Čime se sve bave, a imamo izvanrednog premijera kojem ne daju da radi jer se bave, eto ovim stvarima.

Jutarnji list upravo piše da je SOA u vrijeme Milanovića prisluškivala Davora Gjenera zbog pisanja za portal Direktno.hr, kako to komentirate?

Ne znam za to, ne bih komentirala, bilo bi to strašno da se dogodilo. Ali znam da je jedan urednik na HRT-u zvao u emisiju gospodina Gjenera pa su ga pitali zar on nije zabranjen kao gost. Kako je Kukuriku koalicija stupila na vlast, nestala je emisija Otovoreno, treći dnevnik ukida Josipović. Na kraju mandata vraćaju Otvoreno da bi mogli promovirati Milanovića.

Je li moguć vaš povratak na tv ekrane i može li se od HRT-a napraviti demokratska televizija?

Optimist sam i mislim da je sad politički trenutak da se to napravi. Jer je tu i Most.

Je li vrijeme, za smjenu Radmana?

Naravno, nikad nije ni trebao doći. Nikada se nije bavio medijima, došao je kao partijski čovjek, on je bez referenci. Treba odmah promjena jer ovaj program je ispod svih standarda. Što se tiče pretplate, HRT je važna za edukaciju i treba se čuvati i paziti i plaćati.

Hoćete li se vratiti na HRT?

U sudskom sam postupku s gospodinom Radmanom i ne isključujem tu mogućnost, ali ne želim nikakvo šefovsko mjesto

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Lockheed Martin u pismu poslanom 3. prosinca 2018.: Veselimo se vašem ulasku u obitelj F-16

Objavljeno

na

Objavio

U vladi i MORH-u, pak kažu da je oko posla razmijenjeno više od tisuću mailova, tako da izdvajanje tek dva, o upozorenjima SAD-a, ne daju pravu sliku.

Sve do samog kraja 2018. posao između Hrvatske i izraela o kupovini esakdrile njihovih borbenih zrakoplova F-16 Barak nije bio propao.

Takav stav i Izraelaca, američke administracije, a posebno proizvođača zrakoplova, američke kompanije “Lockheed Martin”, hrvatska je vlada i Ministarsvo obrane dobivala još u prosincu prošle godine, piše Večernji list

Naprotiv, zadnja komunikacija između Lockheed Martina i ministra obrane RH, Damira Krstičevića, od 3. prosinca 2018. govori o tome da američki proizvođač i dalje podupire hrvatsko-izraelski dogovor, te poziva na “fleksibilnost”.

Nema nagovještaja da će posao propasti, nego da se vode tripartitni razgovori SAD-a Izraela i Hrvatske o, očito kompromisnom rješenju koje moglo proći unutar radara politike SAD-a kada su u pitanju odobrenja(TPT) za transfere naoružanja i i izvoz zrakoplova koji su američki proizvod. Između Božića i Nove godine, ipak, u medije stiže vijest da je posao ipak propao.

U vladi i MORH-u, pak kažu da je oko posla razmijenjeno više od tisuću mailova, tako da izdvajanje tek dva, o upozorenjima SAD-a, ne daju pravu sliku.

Pogovoru što Vlada RH u to vrijeme šalje delegacije na dodatne konzultacije i provjere u SAD i Izrael. Još u rujnu 2017., što je potpuna novost, State Department službeno odobrava izraelsko-hrvatski deal i prilaže specifikaciju zrakoplova – koja sadrži glavne izraelske modifikacije, dakle dozvoljava se nabavka Baraka, a ne golog američkog F-16!

 

Krstičević: Američka strana nijednim službenim dokumentom nije zabranila prodaju izraelskih zrakoplova Hrvatskoj

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Valentin Ćorić od sutra na slobodi

Objavljeno

na

Objavio

Valentin Ćorić, bivši zapovjednik Vojne policije HVO -a Herceg Bosne odlukom Vijeća Haškog suda od sutra je na slobodi, potvrđeno je to za Dnevnik.ba u odvjetničkom/braniteljskom timu Valentina Ćorića.

Valentin Ćorić bi sutra trebao već biti u Republici Hrvatskoj, doznaje Dnevnik.ba.

Naime, Ćorić je na uvjetnu slobodu pušten nakon 2/3 odslužene zatvorske kazne.

Odluka o puštanju Valentina Ćorića objavljena je danas i na stranicama Međunarodnog mehanizma za kaznene sudove koji je nasljednik Haškog tribunala.

Inače, u odluci o puštanju navedeno je kako su Ćoriću zabranjeni kontakti sa svjedocima, žrtvama i nastupi u medijima, ali ne i dolazak u BiH.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari