Connect with us

Analiza

HNB – „HOHŠTAPLERSKA NARODNA BANKA“

Objavljeno

on

Trenutno najbolji opis „baba narikača“ i ostalih drugova-gospode iz HNB-a, najbolje je opisala Wikipedija:

“„Hohštapler (germanizam Hochstapler) su osobe koje žele izgledati više ili povoljnije nego što su, predstavljajući viši društveni status, bolje profesionalne pozicije ili veći posjed često s namjerom prijevare. Hohštapleri ponekad varaju svoju okolinu tijekom duljeg razdoblja i bez privlačenja pozornosti radeći primjerice kao liječnici ili druge stručne osobe. Pod geslom mundus vult decipi (lat. svijet želi biti prevaren) hohštapleri uspijevaju iskoristiti lakovjernost ili povjerenje osoba s kojima kontaktira.”

Ipak ponekad uživaju određene simpatije ako ih se uspije razotkriti.

Brojna književna djela i filmovi se bave tematikom hohštaplera.“

Poznato je da Bilten HNB-a, ne izlazi u srpnju i prosincu tekuće godine, ali ima svoju adekvatnu „zamjenu“, tj. „Makroekonomska kretanja i prognoze“.

Poznato je isto tako da su gospoda – drugovi iz HNB-a odlučili „ne kvariti“ Božić i božićne blagdane „mentalnim komunistima i juhoslovenima“, „dežurnim katastrofičarima“ i ostalim „nevjernim Tomama“ u Hrvata, objavljujući najpozitivnije gospodarske rezultate RH od postanka naše mlade Države.

Sve je poznato, ali…. kakva bi to bila „HOHŠTAPLERSKA NARODNA BANKA“ da malo „ne začini“ radost hrvatskoj Naciji iskrivljenim brojkama?!

To što sebi pljuju u lice, manje je bitno, bitno i najbitnije jeste dati malo „duhovne hrane“ „mentalnim komunistima i ostalima navedenim poviše, iskrivljujući istinu u maniri dežurnih  „baba narikača“, …..

Te iste „vijesti“ kojekakvi „dušebriznici“, analitičari ( „analni speleolozi“ ), kojekakva polunepismena  piskarala, portali, ….  jedva dočekaju da bi ispunili prostor vijestima, gospodarskim zbivanjima, „crnilom“ u RH kao da bi im se „ruka osušila“ da uzmu kalkulator u ruke i provjere svoje nebuloze i gluposti koje su  pisali i potpisali i objavili bez ikakve provjere, što je svojstveno neinteligentnim bićima i naopako nasađenim „stvorovima“ ili u stvarnosti, nije bitno što, bitno je da je PROTIV Hrvatske.

„Makroekonomska kretanja i prognoze“ u izdanju HNB-a od 28.12.2016., ima i previše gluposti, ali ću se trenutno zadržati samo na najupadljivijom glupošću koja nam kaže da je 2 + 2 = 3.


Samo jednostavnom matematikom osnovne škole dolazimo do zaključka, da je (prvo obilježeno žutom bojom) glupost koja nema veze sa zdravim razumom.

( Objavljeno na stranici 29., odnosno na stranici 33/46 PDF format )( https://www.hnb.hr/documents/20182/1199956/hMKP_01.pdf/2c76ca58-0c4a-4423-b00b-a131bcdf06e8 )

Donekle razumljivo bi mi bilo da je ovo napisano npr. u lipnju ili srpnju 2016. godine kad se još nije znalo toliko službenih pokazatelja, ali ovo je napisano i objavljeno 28.12. 2016. kad se znalo i zna i previše obrađenih i objavljenih podataka institucija RH.

Idemo redom, …. rečenicom:“ ….Na kraju rujna stanje bruto inozemnog duga iznosio je 42,4 mlrd €UR, odnosno 94,2 % BDP-a….“ HOHŠTAPLERSKA NARODNA BANKA nam želi reći da rast BDP-a u 4/2016. NE POSTOJI!

Želi nam reći da smo svi mi koji uredno pratimo gospodarsku situaciju u RH neinteligentne „spodobe“ koje izmišljaju, ….

I u drugoj rečenici ta ista „HOHŠTAPLERSKA NARODNA BANKA“ nam kaže: „ …. Na kraju rujna neto inozemni dug spustio se na 18,9 mlrd €UR ili 42,0 % BDP-a, ….“ I potvrđuje svoje gluposti, tj. da opet u 4/2016. rast BDP-a, ne postoji.
( Napomena: Rast BDP-a u 4/2016. biti će iznad svih očekivanja i iznad 3,0 % )

Ništa od navedenog me ne bi osobno „pogodilo“ da ti isti „HOHŠTAPLERI“ nisu objavili još 20.12.2016.,(  https://www.hnb.hr/-/u-2017-ocekujemo-gospodarski-rast-od-tri-posto  )  da se očekuje rast BDP-a u 2016. u iznosu od 2,8 %, a sve navedeno u slici demantira napisano, tj. pljuju u lice svima, a najviše sebi samima.

Da ne kompliciram detaljima i ne zbunjujem „običnog malenog čovjeka“, trebalo bi pisati:

 „ Na kraju rujna 2016. stanje bruto inozemnog duga iznosio je 42,4 mlrd €UR ili  cca 93,2 % BDP-a!

…kao i:

„Na kraju rujna neto inozemni dug spustio se na 18,9 mlrd €UR ili cca 41,3 % BDP-a!

Očekujem, ili očekujemo li kojim slučajem ispriku Guvernera HNB-a?!

NE!

Ni slučajno jer kakva bi to bila HOHŠTAPLERSKA NARODNA BANKA kad bi priznavali svoje pogrješke. Pa to su klasične „babe narikače“ koji i dan danas pate, nariču, kokodaču i kukuriču za svojim Kukurikavcima koji su otišli u ropotarnicu povijesti sa svjetskim rekordom od 11 uzastopnih tromjesečja pada BDP-a, uz istovremeni eksponencijalan rast Javnog duga RH ……

Smije li Guverner HNB-a reagirati na laži?

NE!

Jer ovakvo pisanje nipošto ne bi prošlo „bez blagoslova“ prvog čovjeka HNB-a.

Zamislimo samo situaciju u kojoj bi se napisali točni podatci, tj. da je Javni dug RH „skliznuo“ sa 86,7 % BDP-a iz 2015. godine na cca 84,0 % – 84,2 %, u rujnu 2016., …ili bolje ni ne zamišljati da se ne bi uzrujali „mentalni komunisti i juhosloveni“, dežurni katastrofičari“ i ostali „nevjerne Tome“ u Hrvata.

Gospodo – drugovi iz HNB-a, mogu vam samo javno poručiti: „SRAMITE SE!“

UZALUD VAM TRUD, SVIRAČI!

Hrvatska ide dalje unatoč i usprkos!
(Napomena: 1,0 postotni bod BDP-a znači cca 3,43- 3,45  mlrd HRK.)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari