Connect with us

Najave

HNES – Hrvatsko nacionalno etičko sudište osudilo Teršelič i Lončara, novi dokazi o Pupovcu

Published

on

Hrvatsko nacionalno etičko sudište (HNES) u subotu će u 11 sati u Zagrebu održati treću sjednicu u maloj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Koje će biti teme, pojasnio nam je predsjednik HNES-a Zvonimir Šeparović.

pletercro

HNES – Hrvatsko nacionalno etičko sudište

poziva na Treću javnu sjednicu HNES-a na kojoj će javnost  biti upoznata s djelovanjem HNES-a

i

 ETIČKIM OSUDAMA ZA VELEIZDAJU

koje je HNES donio protiv

STJEPANA MESIĆA, VESNE PUSIĆ I MILORADA PUPOVCA

I biti će predstavljena knjiga

HRVATSKE VELEIZDAJE II.:

Josipović-Mesić-Pusić-Pupovac-Milanović-Lončar-Teršelič-Bildt

Javna sjednica održat će se

u subotu 18. travnja 2015. s početkom u 11 sati

u Maloj dvorani KD  Vatroslav Lisinski u Zagrebu

Posebni gosti sjednice:

Stožer za hrvatski Vukovar i

izaslanstvo 100% ratnih invalida HV iz Savske 66

Zahvaljujemo Vam što će te se odazvati ovom pozivu i na taj način

podržati djelovanje HNES-a za etičnu Hrvatsku.

Dr. Zvonimir Šeparović
predsjednik HNES-a

 pletercro

“HNES smo utemeljili prošle godine u vrijeme Uskrsa, a polazište nam je bilo da je Hrvatska u dubokoj političkoj, moralnoj i svekolikoj krizi, da su na vlasti političari koji se ne rukovode hrvatskim nacionalnim interesima. Rekli smo na početku da je na djelu izdaja nacionalnih interesa Hrvatske i da je vrijeme da se utemelji HNES koji bi etički sudio za izdaju zemlje”, rekao nam je Šeparović.

U sastavu Etičkog sudišta nalazi se više od 30 uglednika među kojima su Slobodan Novak, Zdravko Tomac, Nikola Debelić, Željko Olujić, Zvonimir Hodak, pojačano jakim snagama dijaspore. Prvu sjednicu imali su u Vukovaru 20. rujna prošle godine na kojoj su izrekli prve optužbe i etički optužili Ivu Josipovića, Stjepana Mesića, Vesnu Pusić i Milorada Pupovca za izdaju hrvatskih nacionalnih interesa. Drugu sjednicu održali su u Zagrebu 10. prosinca, na dan obljetnice smrti predsjednika Franje Tuđmana i na Međunarodni dan ljudskih prava. Nakon optužbe, na toj sjednici Ivo Josipović etički je i optužen.

“Zagrmili smo u jeku predizborne kampanje da je među ostalim krivotvorio istine o Domovinskom ratu, da je minirao tužbu za genocid protiv Srbije, da je nekritički podržavao Haaški sud, da je optužio Hrvatsku u parlamentu BiH za agresiju na BiH, što je u Knessetu spominjao ustašku guju i koji je za Vesnu Teršelič rekao da je savjest društva”, tvrdi prvi čovjek HNES-a.

Konkretne optužbe Hrvatsko nacionalno etičko sudište donijet će i u subotu.

“Pristup je slobodan. Izreći ćemo etičke osude protiv Vesne Pusić, Stjepana Mesića i Milorada Pupovca, koje smo prije optužili. Karakteristično je da će protiv Pupovca optužbu iznijeti predsjednik Srpske pravedne stranke u Hrvatskoj Nenad Vlahović jer on zna za velike grijehe Milorada Pupovca. Pored toga, donijet ćemo i nove optužbe, protiv Budimira Lončara, Zorana Milanovića, Vesne Teršelič i Carla Bildta”.

Švedskog ministra vanjskih poslova Bildta optužuju kao “personu non gratu” jer je, kako Šeparović tvrdi, cijelo vrijeme u misijama postupao protiv Hrvatske i smatrao da je Hrvatska izvršila genocid nad Srbima. Uz to, tražio je akciju protiv Hrvatske i zalagao se da predsjednik Tuđman završi u Haagu.

“Nikad nije prestao raditi protiv nas, a mi smo mu bili naklonjeni. Na Korčuli je kupio kuću na Banjama i on se lijepo kupa u toplom moru, a prezire Hrvatsku i puno je radio je protiv nas”, tvrdi Šeparović i dodaje da će presude biti novi temelj hrvatske nacionalne svijesti.

Uz to, Sudište će izdati i knjigu ‘Hrvatske veleizdaje 2’ u kojoj će na 160 stranica iznijeti sve ove optužbe i osude, ali i otvoriti nove teme koje do sada nisu. Prva je “kulturocid, kao oblik uništavanja hrvatskog identiteta”. “Događa se nasilje u kulturi protiv kulture što je radila bivša ministrica Zlatar Violić i što čini Oliver Frljić, intendant HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. On potpuno prezire hrvatske nacionalne vrijednosti, proglašava nas ustašoidnom državom i slično”.

Drugu temu predstavit će povjesničar Josip Jurčević već u subotu – jugoslavenski komunistički totalitarizam. “Time najavljujemo i skup koji će biti održan 9. svibnja na kojem će dr. Nikola Debelić izložiti opsesivnu temu, a to je Josip Broz Tito”.

[ad id=”68099″]

Posebna tema bit će mediji i publicistika.

“Knjigu će predstaviti akademik Josip Pečarić. Završnu riječ imat će prof. Zdravko Tomac. Očekujemo lijepi posjet kao što smo imali 10. prosinca, očekujemo zdravu atmosferu. Etički osuđujemo, nikoga osobno ne progonimo, samo kažemo: Gospodo drugovi – vi ste pogriješili, vi ste veleizdajnici i etički za to trebate odgovarati. To je naš učinak”, zaključio je Zvonimir Šeparović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari