Connect with us

Vijesti

HNES: ‘Osuđujemo JB Tita i jugokomunizam’

Objavljeno

-

U raspravi je podržana akcija HNES-a da se Vesni Pusić onemogući kandidaturu za mjesto glavne tajnice UN.

[ad id=”93788″]

Povodom i ovogodišnjih divljanja antifa u Kumrovcu gdje uz pjesmu po šumama i gorama pjevaju svojem idolu Josipu Brozu Titu, Hrvatsko nacionalno etičko sudište održalo je u prepunoj velikoj dvorani Muzeja Mimara u Zagrebu etičku tribinu pod naslovom: „Osuđujemo JB Tita i jugokomunizam“.

Govorili su : Z.Tomac, N.Debelić, N.Nekić, J.Pečarić i Z.Šeparović. Doneseni su zaključci:

1. Da se promijeni ime Trga maršala Tita u Zagrebu,

2. Da se zakonom zabrani promicanje komunizma u Hrvatskoj, vodeći se primjerom Poljske koja je ovih dana donijela takav zakon

3. Da se podupre inicijativu Hrvata Brazila da se ukloni ime Avenida mareshalo Tito u Sao Paolu i

4. Da se Vladi i Hrvatskom Saboru uputi zahtjev za donošenje Zakona o lustraciji.

Takve su zakone donijele sve postkomunističke zemlje osim Hrvatske i Slovenije. Zdravko Tomac je izjavo da je ovlašten govoriti u ime predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da će od jeseni pokrenuti inicijativu za promjenu imena Trga maršala ita u zagrebu i imena svih trgova, ulica i obala koje nose Titovo ime, a nalaze se u mjestima i gradovima u kojima HDZ ima većinu. Zahtjevi su aklamacijom prihvaćeni. U raspravi je podržana akcija HNES-a da se Vesni Pusić onemogući kandidaturu za mjesto glavne tajnice UN.

Iznijet je i prijedlog Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti da skine ime Josipa Broza sa liste počasnih članova Akademije. Na tribini je predstavljena nova knjiga Zvonimira Šeparovića: „Lustracija, rasvjetljavanje naslijeđa bivšeg totalitarnog komunističkog režima”, navodi se u priopćenju HNES-a.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari