Pratite nas

Reagiranja

HNiP: Vijeće za elektroničke medije nije radilo ono zbog čega postoji

Objavljeno

na

Hrvoje Juvančić, izabrani tajnik i tehnički predsjednik HNiP-a, komentirao je za portal Fairpress negativno mišljenje Vlade o radu Vijeća za elektroničke medije (VEM) i Agencije za elektroničke medije (AEM) , ali i današnju zajedničku tiskovnu konferenciju HND-a, GONG-a i PEN-a.

[ad id=”93788″]

Juvančić je istaknuo kako HNiP želi svoju vjerodostojnost graditi kao stručna cehovska udruga, a ne aktivističko politička stranka, i po prirodi svog postojanja prije svega vodi brigu o profesionalnom statusu svojih članova i bori se za profesionalna prava novinarske struke i novinara.

“Podsjećamo HNiP niti jednom do sada nije napao nekog kolegu ili udrugu, nego smo se isključivo uvijek branili, uglavnom od primitivnih napada lažima perjanice jednoumnog novinarstva Saše Lekovića. Kao istinski, a ne lažni demokrati, tj. ne smatrajući da je mišljenje članova HNiP-a univerzalno i neosporno (kako vlastite stavove prema javnosti komuniciraju S. Leković, PEN i GONG), HNiP također drži da VEM nije radio ono zbog čega postoji, jer nije provodio sustavnu i pravodobnu kontrolu koju je kao regulator u slučaju HRT-a trebao”, rekao je.

Juvančić je upozorio kako u HNiP-u znaju za brojne slučajeva kada je VEM propustio reagirati, usprkos protuzakonitih uredničkih propusta na privatnim televizijama s nacionalnom koncesijom. Kazao je kako se sjećaju također i nečuvenog presedana i prekoračenja ovlasti VEM-a kada je mimo zakonske procedure, trodnevnom zabranom emitiranja cenzurirao jednu lokalnu TV.

Zaključno, Juvančić se osvrnuo i na slučaj sukoba interesa u VEM-u, naglasivši da dopuštanje sukoba interesa i dvostrukog honoriranja G. Simonović, drže toliko očitim i jasnim prekršajem zakona da je već i samo ta činjenica dovoljna za raspuštanje Vijeća.

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Kolinda Grabar Kitarović o aferi sa švercanjem oružja

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Arhiva

O aferi sa švercanjem oružja u kojoj su sudjelovala tri pilota Ratnog zrakoplovstva iz vojne baze Zemunik oglasio se i Ured predsjednice. Priopćeno je da je predsjednica ozbiljno zabrinuta ovim događajima, prenosi N1.

Krstičević: Žao mi je, sankcionirat ćemo sve koji nisu odgovorno postupili

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Krstičević: Žao mi je, sankcionirat ćemo sve koji nisu odgovorno postupili

Objavljeno

na

Objavio

Ministar obrane Damir Krstičević izrazio je u četvrtak žaljenje zbog afere sa švercerom oružja u zadarskoj zrakoplovnoj bazi Zemunik, zbog čega su suspendirana tri vojna pilota-instruktora, najavivši da će sankcionirati sve u liniji zapovijedanja koji su propustili odgovorno postupati.

“Žao mi je. Napravljeno je nešto što nije normalno. Kroz postupak ćemo utvrditi odgovornosti, a Hrvatska vojska će sankcionirati bilo koga u liniji zapovijedanja, koji je po bilo kojem problemu trebao nešto napraviti, trebao odgovorno raditi, a nije radio”, poručio je u četvrtak Krstičević na međunarodnom sportskom natjecanju “Izazov tjelesne spremnosti – Viribus unitis”.

U ime Hrvatske vojske i osobno, Krstičević se ispričao zbog skandala u Hrvatskoj vojsci, nakon što je sinoć Nova TV objavila da su tri vojna pilota-instruktora suspendirana i pod istragom jer su u vojnom helikopteru u zračnoj luci Zemunik prevozili civilnu osobu prerušenu u pilota, za koju se sumnja da je švercer oružja.

Krstičević je poručio da “svaki prekršaj ima ime i prezime”, a Hrvatska vojska ima nultu stopu tolerancije na nevojničko ponašanje. “Kroz sustav i stegovne postupke trebamo se svi zajedno obračunati s ovakvim ljudima, sa ciljem da budemo ponos cijelog hrvatskog naroda”, poručio je.

Ministar obrane novinarima je kazao kako je o tom incidentu doznao prije dva tjedna, no o njemu nije htio obavijestiti javnost kako niti jednim svojim postupkom ne bi utjecao na istragu.

“Istraga još traje. Po saznanju, načelniku glavnog stožera zapovijedio sam da mi podnese izvješće o cijelom slučaju. Formirao sam povjerenstvo koje ima zadaću do 2. prosinca dati analizu kompletne situacije, te preporuke koje mjere treba poduzeti kako bi se obračunali s ovakvim pojavama”, kazao je.

Sa slučajem je upoznata i predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović. Iz njezina Ureda poručuju da predsjednica očekuje promptno utvrđivanje svih relevantnih činjenica o tom događaju i primjereno sankcioniranje protuzakonitih postupaka. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari