Connect with us

BiH

HNS BIH: Bošnjaci se pridružili blokadi države

Objavljeno

-

HNS BiH

Hrvatski politički predstavnici ne odustaju od stvaranja funkcionalne i održive BiH.

Bošnjački politički dužnosnici i stranke predvođeni SDA-om, najavljenim napuštanjem pregovora, ne samo da dovode održavanje Općih izbora 2022. godine u pitanje, nego i samu budućnost Bosne i Hercegovine i njezinih institucija, priopćeno je iz Hrvatskog Narodnog Sabora BiH.

-Bošnjačka unitaristička ideologija utemeljena na diskriminaciji i nametanju političkih predstavnika ne može se izdići iz svojih uskogrudnih i diskriminirajućih postavki, a kako bi izgradili zajedničku domovinu – državu ravnopravnih konstitutivnih naroda i svih stanovnika ove države, ističe se u priopćenju HNS BiH.

HNS BiH upozorva kako se u okolnostima najveće političke krize kada je dijalog stranaka u Federaciji BiH u završnoj fazi i kada smo nadomak potpunog stabiliziranja, nakon zastoja državnih institucija od strane srpskog političkog vodstva, dovodi u pitanje i funkcioniranje federalnih institucija od strane bošnjačke političke vlasti.

-Naši prijatelji, medijatori i partneri iz međunarodne zajednice sada imaju kristalno jasnu sliku tko, zašto i kakvim metodama zadržavanja statusa quo želi ostvariti svoje velikobošnjačke ideologije i zbog čega izlaze iz cjelokupne priče, naglašava se u priopćenju HNS BiH.

Hrvatski politički predstavnici okupljeni u Hrvatski Narodni Sabor, dodaje se u priopćenju, ne odustaju od stvaranja funkcionalne i održive Bosne i Hercegovine.

-Jednako važno, još jednaput ističemo kako ne odustajemo ni od borbe za Ustavom zajamčenih prava i ravnopravnosti sva tri naroda u BiH. Naš stav je jasan, precizan i nepromjenjiv. Pregovori s konačnim dogovorom o svim otvorenim pitanjima nemaju alternativu.

Reforma izbornog zakonodavstva mora imati konačni epilog i održivo rješenje gdje će biti stvoreni uvjeti za normalan suživot sva tri naroda i svih stanovnika u BiH, bez diskriminacije i političke majorizacije, zaključuje se u priopćenju HNS BiH.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari