Connect with us

BiH

HNS BiH: Otkloniti sve oblike diskriminacije i postići konačan politički dogovor oko Izbornog zakona

Objavljeno

on

U Domu HDZ-a BiH održana je 24. redovita sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

Članovi Predsjedništva HNS-a razgovarali su o aktualnim političkim događanjima, osobito kontekstu događanja koja su uslijedila nakon dolaska Visokog predstavnika gospodina Schmidta i silnih pritisaka predvodnika unitarističkog nacionalizma i politika koje zagovaraju nastavak diskriminacije i nametanja političkih predstavnika.

Članovi Predsjedništva HNS-a razgovarali su o političkim aktivnostima i razgovorima koji slijede oko izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH. Legitimno predstavljanje i konačno uklanjanje svih diskriminacija koje postoje u institucijama je ključni temelj svih razgovora u skladu sa svim presudama Ustavnog suda BiH i Međunarodnog suda za ljudska prava.

Obmanjivanje javnosti kroz pokušaje „istraživanja“ koje je SDA objavila su sramotan čin tobožnjeg ukazivanja o nadpredstavljenosti Hrvata. Bosna i Hercegovina nije tržnica, niti su bošnjačke unitarističke stranke djelitelji nečijih ustavnih prava.

Hrvatskom narodu nema tko šta dati, ili pokloniti, radi se o elementarnim ustavnim i zakonskim odredbama.

Poseban upit za „istraživače“ i „matematičare“ je da li su tome famoznom elaboratu pobrojane i prakse lažnog nacionalnog izjašnjavanja koje se događaju prilikom apliciranja za poslove državne službe, pravosuđa i drugih tijela koje se prakticiraju.

Radi se o isprobanoj matrici koje se iz sfere lažnog predstavljanja i dokidanja ustavnih prava iz Predsjedništva BiH i federalnog Doma naroda prelijevaju i u državnu službu, priopćeno je iz HNS-a BiH.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR