Connect with us

BiH

HNS BiH: Poništiti glasove ili ponoviti izborni proces u gradskim područjima s fiktivnim prijavama

Objavljeno

on

Pokušaji prijevara s elementima kaznenih djela izborne prijevare ne smiju obeščastiti izborni proces lokalnih izbora u gradu Mostaru.

Najočigledniji primjer fiktivnih promjena adresa stanovanja dogodio se u gradskom području Jug gdje su bošnjačke stranke radile izborni inženjering prijavama na lažne adrese (B.B. – bez broja) kako bi mijenjale izborni rezultat.

Tužiteljstvo HNŽ-a je zaprimilo kaznenu prijavu izborne prijevare i pokušaja namještanja lažnog rezultata izbornog procesa i očekujemo skoro uključivanje policijskih institucija.

Hrvatski narodni sabor (HNS) prikupio je svu dodatnu dokumentaciju i za slične aktivnosti na drugim gradskim područjima gdje je došlo do lažnog preseljavanja osoba iz jednog (većinskog nacionalnog) u drugo (manjinsko nacionalno) gradsko područje.

S obzirom da smo jedina institucija koja želi vratiti demokraciju u grad Mostar, ostajemo i jedina institucija i politički subjekt koji želi spasiti izborni proces koji je duboko narušen od strane unitarističkih i radikalnih pretenzija bošnjačkih stranaka potpomognutih Središnjim izbornim povjerenstvom BiH.

Zbog svega navedenog očekujemo reakciju zbog duboke kompromitacije izbornog procesa i očitovanje GIP-a te poništavanje glasova ili ponavljanje izbornog procesa zbog prekrajanja stvarne izborne volje stanovnika Mostara koji doista žive u spornim gradskim područjima.

HNS: SIP BiH mora podnijeti ostavke, više od 46% biračkih mjesta je neregularno prebrojeno

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari