Connect with us

BiH

HNS BiH: Rušenjem hrvatske zastave u Varešu izazivaju se nacionalne nesnošljivosti i remeti suživot

Objavljeno

-

U povodu nemilih događaja u Varešu gdje je srušena zastava hrvatskog naroda u BiH, Hrvatski narodni sabor BiH javno osuđuje nemili čin rušenja jarbola postavljenog prije deset dana u dvorištu Crkve sv. Mihovila u središtu Vareša.

“U noći s nedjelje na ponedjeljak pojedinac, ili više njih, očigledno su se odlučili na rušilački pohod spomen obilježja s direktnim ciljem izazivanja nacionalne nesnošljivosti i remećenja normalnog suživota u Varešu svega deset dana nakon što je jarbol postavljen. Pozivamo nadležne institucije da žurno reagiraju i zaštite spomenik, kao i prostor u neposrednoj blizini Crkve sv. Mihovila”, navode iz HNS BIH.

Naglašavaju kako je kvalifikacija ovog nemilog događaja u domeni „običnog vandalskog čina“ neprihvatljiva jer je evidentno koji su stvarni razlozi ovakvog kaznenog djela.

” Također, pozivamo da se osobe, navodne sportaše koji javno hvale ovakav potez, ispričaju hrvatskom stanovništvu za neugodnosti koje proživljavaju na prostoru Vareša. Odlučno tražimo da se navedeni pojedinac ili više počinitelja otkriju od strane nadležnih institucija te da se procesuiraju kako bi ovakve necivilizacijske poteze konačno otklonili iz javnog i društvenog prostora”, ističe se u priopćenju.

Srušen jarbol s hrvatskom zastavom u dvorištu crkve u središnjoj Bosni

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari