Connect with us

BiH

HNS BiH: Umjesto upućivanja uvreda RH, bošnjačka politika treba prihvatiti BiH kao državu tri ravnopravna naroda

Objavljeno

on

Da je predsjednik Republike Hrvatske svojom izjavom pogodio „u sridu“, vidimo po sadržaju izjava i zabrinjavajuće razine komunikacije bošnjačkih političkih predstavika, koji se, izgleda, danas natječu koji će ispod svake razine, ocijeniti izjavu predsjednika susjedne države.

Pitamo se, kako smo brzo zaboravili pruženu pomoć te iste države u najvećem ratnom vihoru kada su nam sami ponudili pomoć, prihvatili, zbrinuli i pomogli preko 500 000 izbjeglica (bošnjaka) za vrijeme najvećih ratnih progona. Ista ta Republika Hrvatska slala je vojnu i humanitarnu pomoć Bošnjacima i Hrvatima u Bosni i Hercegovini, spasila Bihać, a u isto vrijeme, kao zahvalu tome činu, mudžahedini su ritualno ubijali i progonili hrvatski narod u Središnjoj Bosni.

Republika Hrvatska kao supotpisnica Daytonskog mirovnog sporazuma ima potpuno pravo skrbiti nad Hrvatima Bosne i Hercegovine, glasno spominjući i upozoravajući na sve jače negiranje ustavno zagarantiranih prava hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, uz potpuno poštivanje ustavnopravnog poretka Bosne i Hercegovine, zaštite prava i jednakopravnosti konstitutivnih naroda, što i čine.

Sada kada stojimo na istoj crti neprestanog izazivanja, nerazumijevanja i nesporazuma, baš kao i prije 25 godina, prijeko nam je potrebno da se prvaci bošnjačke političke elite „otrijezne“ u svojim shvaćanjma za stvaranjem svoje građanske Bosne i Hercegovine.

Nadamo se kako će upravo bošnjački politički predstavnici predvođeni Strankom demokratske akcije, uvidjeti koliku su pomoć primili od prijateljske Republike Hrvatske, naći bar malo razboritosti te konačno Bosnu i Hercegovinu početi graditi kao državu jednakopravnih, konstitutivnih naroda Srba, Bošnjaka, Hrvata i ostalih žitelja.

Hrvatski narodni sabor zahvaljuje se državničkom stavu i angažmanu predsjednika Republike Hrvatske na rasvjetljavanju krivih politika bošnjačkog vodstva. Kao i na rješavanju gorućih tema u Bosni i Hercegovini i na glasnom upozoravanju i nužnom osiguravanju potpune jednakopravnosti konstitutivnih naroda i građenju stabilne europske Bosne i Hercegovine.

Željko Komšić: Milanović je jedan nadobudni, egocentrični napuhanko sklon ubermenschovskom fašizmu

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari