Connect with us

Politika

HNS BiH: Ustav Bosne i Hercegovine jasno je definirao BiH kao državu tri konstitutivna naroda

Objavljeno

-

U Mostaru je danas održana 27. redovita sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a). Glavna tema današnjeg zasjedanja bili su aktualni razgovori s domaćim i međunarodnim dužnosnicima o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH.

Na sjednici HNS-a usvojeni su sljedeći zaključci o svim daljnjim aktivnostima, razgovorima i pregovorima:

1. Predsjedništvo HNS-a daje potporu pregovaračkom timu na čelu s predsjednikom dr. Draganom Čovićem da nastave pregovore do kraja ove neizborne godine na načelima koja je utvrdio Hrvatski narodni sabor.

2. Ustav Bosne i Hercegovine jasno je definirao BiH kao državu tri konstitutivna naroda Hrvata, Bošnjaka i Srba kao i drugih koji u njoj žive, stoga nacionalna odrednica konstitutivnih naroda je ustavni temelj za legitimno političko predstavljanje sva tri konstitutivna naroda i ona mora ostati jasno definirana kroz institucije Predsjedništva BiH i Domova naroda (BiH i F BiH)

3. HNS podsjeća na obvezu implementacije Sporazuma o izmjenama i dopunama Izbornog zakona potpisanog u Mostaru, 17. lipnja 2020. godine, čiji su jamci bili predstavnici međunarodne zajednice te im se zahvaljujemo na vođenju pregovora kako bi u cjelosti implementirali navedeni Sporazum.

(hnsbih.ba)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari