Connect with us

Vijesti

HNS: Hrvati i Grci zajedno rade na smirivanju napetosti

Objavljeno

-

Hina

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić i predsjednik Grčkog nogometnog saveza Panayiotis Baltakos složni su u želji da kroz konstruktivnu komunikaciju dvaju saveza djeluju na smirivanje tenzija stvorenih nakon prošlotjednih navijačkih nereda u kojima je jedna osoba poginula, navodi se u priopćenju objavljenom u petak na službenim stranicama HNS-a.

Podsjetimo, 7. kolovoza je uoči utakmice 3. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka AEK – Dinamo Zagreb došlo do huliganskog nasilja u kojem je smrtno stradao navijač AEK-a Michalis Katsouris.

Nakon ovih događaja, različit napisi u medijima te optužbe koje je AEK uputio na adresu Dinama izazvali su napetost.

Neposredno nakon incidenta, predsjednik HNS-a Marijan Kustić uputio je dopis grčkom kolegi, predsjedniku HFF-a Panayiotisu Baltakosu, u kojem je izrazio žaljenje zbog incidenta i uputio najdublju sućut obitelji i najmilijima preminulog navijača AEK-a.

Predsjednik Kustić je u svom dopisu pritom naglasio kako “hrvatska nogometna obitelj promovira vrijednosti zajedništva, poštovanja, prijateljstva i fair-playa”, ali i da “Hrvatska i Grčka moraju nastaviti raditi s državnim tijelima u borbi protiv huliganizma koji je veliki izazov u obje države.”

Predsjednik Saveza je u narednom dopisu zamolio predsjednika Baltakosa da pomogne u smirivanju tenzija te da potakne rukovodstvo AEK-a na otvorenu komunikaciju s čelnicima Dinama uoči ogleda dvaju klubova.

“Svi koji su odgovorni za incident trebaju biti adekvatno procesuirani, posebno pojedinac koji je odgovoran za smrt Katsourisa. Međutim, vjerujem da je naša uloga smanjiti tenzije jer ne smijemo dopustiti da svi budemo žrtve ponašanja huligana”, naglasio je Kustić, a prenosi HNS.

U svom odgovoru Kustiću, predsjednik grčkog Saveza Baltakos je naglasio:

“Ništa ne smije razdvajati ljude, vlade i prave nogometne navijače. Također, ništa ne smije razdvojiti nogometne saveze, poput naših. Mi smo prijatelji i braća unutar Uefe, najuspješnije europske organizacije, te smo dužni štititi organizaciju i naš voljeni nogomet. Hvala vam na vašim dopisima te sam uvjeren da žalujete za navijačem AEK-a kao i mi.”

Baltakos je pritom pozvao Kustića da tijekom rujna posjeti Atenu, a da nakon toga i on dođe u službeni posjet Zagrebu, kako bi se produbili odnosi dva saveza i ublažile posljedice tragičnog incidenta.

Nakon nereda i ubojstva grčkog navijača u Grčkoj je uhićeno 105 osoba za koje je određen istražni zatvor.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari