Connect with us

Šport

HNS odlučio: Zbog koronavirusa do kraja sezone bez gledatelja na stadionima

Objavljeno

-

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) donio je u ponedjeljak odluku kako će se sve preostale utakmice do kraja sezone, uključujući i finale Kupa u kojemu će 1. kolovoza u Šibeniku igrati Rijeka i Lokomotiva, igrati bez prisustva gledatelja “zbog ponovnog i značajnog povećanja broja zaraženih osoba uslijed epidemije novog koronavirusa”.

“Kako je HNS-u zaštita zdravlja igrača i drugih aktera na terenu te gledatelja na prvom mjestu, Izvršni odbor HNS-a donio je odgovornu odluku da se preostale utakmice Hrvatski Telekom Prve lige, Prve Hrvatske nogometne lige za žene, HNK za žene te finale Hrvatskog kupa odigraju bez prisustva gledatelja.

Time se želi minimizirati rizik mogućeg širenja virusa na nogometnim utakmicama, a da se pritom navedena natjecanja uspješno privedu svome kraju.

Propozicije također propisuju da se utakmice moraju organizirati u potpunosti poštujući propisane epidemiološke mjere Stožera civilne zaštite RH i sukladno obveznim uputama Radne skupine HNS-a za pripremu nastavka natjecanja”, objavio je HNS.

Nogometna natjecanja u Hrvatskoj nastavljena su krajem svibnja polufinalnim susretima Kupa, dok je prvenstvo nastavljeno početkom lipnja bez gledatelja na tribinama. Kako se epidemiološka situacija popravljala, sredinom lipnja dopušten je dolazak gledatelja na stadione, no u posljednjem kolu koje je na programu u subotu 25. srpnja te u finalu Kupa tribine će ponovno biti prazne.

Prema službenim podacima, u Hrvatskoj je od 17. do 19. srpnja zabilježeno ukupno 306 novih slučajeva zaraze, pa je trenutačno broj aktivnih slučajeva 1207, od čega su 153 osobe na bolničkom liječenju. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari

Oglas