HNS-ova direktorica u HEP-u zaposlila sina, kćer, zeta, snahu..

21

LJILJANA ČULE, članica HNS-a i donedavna direktorica HEP ODS-a, tvrtke kćeri HEP-a, zaposlila je u Hrvatskoj elektroprivredi sina, kćer, snahu i zeta!

ljiljana-cule-hepNepotizam u HEP-u otkriven je nakon što je pozicija direktorice Čule poljuljana zbog skandala u čijem središtu je bio Valter Krizmanić. Njega je upravo Čule postavila za direktora Elektroistre, da bi se na kraju pokazalo da Krizmanić ima lažnu diplomu inženjera elektrotehnike, kao i da je krao struju od HEP-a.

Bio je to, međutim, tek vrh ledenog brijega. Izvori iz HEP-a otkrili su i da je Čule iskoristila svoju poziciju kako bi u ovoj državnoj firmi uhljebila čak četiri člana svoje obitelji. Njen sin Vinko Čule radi u Elektri Zagreb, kćer Ivana Mrkoci zaposlena je u HEP-ovoj firmi Odmor i rekreacija, zet Ivan Mrkoci i snaha Iva Čule zaposleni su u HEP ODS-u.

Ovakav skandal bio je previše čak i za upravu HEP-a. U ponedjeljak je održana sjednica na kojoj je Čule smijenjena s direktorske pozicije. No, nije jasno hoće li Čule i njena rodbina nakon svega ipak zadržati poslove u HEP-u.

Uprava HEP-a jučer poslijepodne odlučila je dati suglasnost Skupštini HEP distribucije, svojoj tvrtki kćeri, za smjenu predsjednice uprave te tvrtke Ljiljane Čule. Od šest članova uprave za smjenu su bili predsjednik Tomislav Šerić te članovi Ivan Matasić i Krunoslav Grgić Bolješić. Ostala tri člana uprave bila su suzdržana, no presudio je glas šefa.

Uprava je, naime, smatra odgovornom zbog sporog reagiranja u slučaju lažne diplome Valtera Krizmanića, direktora Elektroistre. Naime, član uprave HEP-a Ivan Matasić još je neki dan za HTV rekao kako je internom istragom u HEP-u dokazano da Krizmanić ima lažnu diplomu, a da je Čule presporo reagirala.

Krizmanić je, naime, dobio otkaz tek nakon što su se mediji uključili u priču i raspisali o njegovoj lažnoj diplomi, dakle mjesecima nakon što je protiv njega podignuta prijava. Matasić je pak na televiziji bio spustio loptu na zemlju pa je rekao da je pregruba ocjena da je Lj. Čule štitila Krizmanića. Po njegovim riječima – nije se dobro snašla.

Čule je, prema našim informacijama, i zaposlila Krizmanića koji je imao lažnu diplomu sarajevskog fakulteta. Da bi on dobio posao direktora Elektroistre, smijenila je Davora Miškovića, magistra elektrotehnike, koji je godinama radio u sustavu HEP-a.

Osim toga, u HEP-u su, prema našim informacijama, zaposleni sin Vinko Čule i snaha Iva Čule, kći Ivana Mrkoci i zet Ivan Mrkoci! Zaposlenici HEP-a tvrde da su zaposleni na intervenciju same Ljiljane Čule, dakle da je riječ o nepotizmu.

No, u HEP-u to nisu željeli službeno komentirati. Sin Ljiljane Čule, kako doznajemo, radi u Elektri Zagreb, kći u tvrtki HEP odmor i rekreacija, snaha u kadrovskoj službi, a zet u Sektoru za informatiku i telekomunikacije HEP distribucije.

Da gotovo cijele obitelji rade u pojedinim javnim poduzećima u Hrvatskoj nije izoliran slučaj. Takvi su primjeri poznati i u Hrvatskim autocestama, Cestama…

Ljiljana Čule članica je HNS-a, a na funkciju šefice uprave HEP distribucije imenovana je u srpnju 2012. godine.

Inače, mediji imaju potvrdu da su na Krizmanićevoj diplomi potpisani dekan i rektor koji u to vrijeme uopće na sarajevskom fakultetu nisu radili. Protiv Krizmanića kaznenu je prijavu podnijela, pisali su mediji, grupa građana Poreča, a on je sam iz jednog mjesta pokraj Poreča. Pisalo se da je Krizmanić na poziciju došao uz pomoć lokalne politike.

Osim Krizmanića, HEP-ovi sindikalci tvrde da ima još zaposlenih s lažnim diplomama i zato se navodno provjeravaju sve diplome.  (index/VL)

facebook komentari

 • HNS… ima li ijedan njihov član da se nije ukruvio negdje? Iskreno se nadam da će ovu stranku na slijedećim izborima zbrisat s karte

 • peppermintt

  nema većih lopina od njih, sve su “liberalno ” poklopili , biće cike i vriske :)))

 • peppermintt

  HNS stranka koja je pored toga što je čisto klijentelistička, postala je sigurna luka raznoraznih protuva i aboliranih četnika
  a veli jedan njihov član kako tamo ima ekipa pravih domoljuba Hrvata, iskreno ja nakratko povjerovah-naivno skroz

 • Vidi kako je ova gospođa sa slike fina, bit će joj se malo nezgodno vratit kući okopavat kupus.

  Al neka, ovoliki bezobrazluk zaslužuje porugu i s guštom ću pogledat cijuk šefike vesne

 • peppermintt

  nešt ti sarme od tog kupusa 😛 :))))

 • rekli bi stari… ne bi je istjero iz kupusa 🙂

 • Tko zna šta je domoljublje po njihovom.. kunići, kune!?

 • HRSmoock

  Hehe, aboliranih četnika…Što je točno abolirani četnik? Partizan :))

 • peppermintt

  povijest se ponavlja :)))

 • HRSmoock

  Jednom ti ispričam o aboliranim iz onog rata. Četnik, ustaša i jedan partizan koji je dezertirao 1943. (savatali ga ponovo 1944.) Kao u nekom vicu. E, da…Sva trojica su bili zubotehničari, radili sa mojom tetkom. Jednom zlikovac…Zubotehničari! Užas…

 • peppermintt

  znano je kako novac kvari ljude te će oni posve velikodušno nas poštediti tog tereta :)) na se će i grije preuzeti, nema nigdi takih temeljitih “dušebrižnika “

 • peppermintt

  jel imaju kolekciju zlatnih zubi 😛 ( uf crnjak znam al moram )

 • HRSmoock

  Ko zna? Sva trojica su izgledali potpuno, oprosti na izrazu, sjebano. Takav pogled sam vidjeo samo kod deke jednog mog druga. Čovjek je četiri godine bio na Golom. Ono pričaš s njim…I on gleda u pod. Poslije najnovije doze iz devedesetih ima puno ljudi koji imaju takav pogled.

 • gdje su učili praksu ?

 • goli otok je ubijao čovjeka u čovjeku.. ništa ne može slomiti čovjeka ko besmisleni prisilni rad

 • HRSmoock

  Ah, poslije rata i logora. U FNRJ.

 • HRSmoock

  Mislim da ih je uništila čuvena “samokritika”. Nikada nisam razumjeo potrebu za proizvođenjem kajnika. Oni koji imju taj poriv sumnjaju u ispravnost svojih uverenja.

 • nevin čovjek se nema zbog čega kajat a takvih je mnogo bilo.. na goli otok se išlo ako te netko tko ne treba upre prstom..

  Dobar tekst preživjelih:
  https://kamenjar.com/obljetnica-otvaranja-logora-na-golom-otoku/

 • HRSmoock

  Mislim da im je Goli bio potreban ne toliko zbog Staljina, Sovjeta, ideologije…Već prije kao zaokruženje njihove priče i novostvorene dogme. Jugoslavenstvo, ali lijevo, komunističko. A koja vjera može biti priznata bez čistilišta? Obečani raj (u petogodišnjem planu) i pakao u slučaju da se omane. Ovozemaljski.

 • wolf

  Steta unucad nejaka jos,naslo bi se i za njih sirote valjda nesto oko letrike.

 • Sigurno unučad prima kakav doplatak! 🙂 ne može falit