Connect with us

BiH

HNS: Podrška predsjedniku Macronu u borbi protiv islamskog terorizma

Objavljeno

-

Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH podržava Francusku i borbu predsjednika Macrona protiv islamskog terorizma s kojim se suočavaju ovih dana.

“Kao krovna politička institucija Hrvata u BiH, HNS BiH pruža punu potporu predsjedniku Francuske Emmanuelu Macronu u borbi protiv islamskog terorizma.

Hrvati Bosne i Hercegovine osjetili su posljedice ekstremnog islamističkog djelovanja tijekom rata u BiH 1992-1995, a naročito kroz teroristički napad auto-bombom u Mostaru 1997, ubojstva hrvatskih policajaca u Središnjoj Bosni, te ubojstvom članova katoličke obitelji Anđelić na Badnjak 2002.

Hrvati u Bosni i Hercegovini su predvodnici europskog puta naše zemlje. Duboko vjerujemo kako, zajedno s našim partnerima iz EU možemo pomoći da se prostor Europe koji je i svojevrsna kolijevka zapadne civilizacije, može održati kao sjecište različitih kultura i religija koje će biti spremne prihvatiti europski način života.

Narodu Francuske, a posebno obiteljima žrtava ovog terorističkog čina, Hrvatski narodni sabor izražava najdublju sućut i istinski žalimo zbog toga što im je islamski terorizam oduzeo najmilije. Naše suosjećanje je tim veće posebno zbog toga što smo tijekom i nakon rata u Bosni i Hercegovini i sami doživjeli i osjetili posljedice islamskog terorizma.

Hrvatski narodni sabor BiH

L’Assemblée Nationale Croate (HNS) de Bosnie-Herzégovine soutient la France président Macron

Zašto upravo Hrvati iz BiH najbolje razumiju borbu Francuske protiv terorizma

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari