Connect with us

Šport

HNS poštuje stav reprezentativaca i neće im nametati obavezu klečanja

Objavljeno

-

Hrvatski nogometni savez oglasio se o klečanju uoči utakmica koje prakticiraju Englezi i još neke reprezentacije u znak podrške “borbi protiv rasizma”.

U engleskim medijima pojavila se jučer vijest da Vatreni neće klečati, pa je glasnogovornik reprezentacije Tomislav Pacak na konferenciji za novinare dodatno pojasnio situaciju.

– Hrvatski nogometni savez i hrvatski reprezentativci uvijek i svugdje osuđuje sve oblike diskriminacije, a pritom poštujemo pravo svakog pojedinca i organizacije da odabere kako će se i kada boriti protiv rasizma, ili u neku drugu svrhu.

Hrvatski nogometni savez smatra da svi igrači imaju pravo na svoje mišljenje o svojim temama i pravo kako će se prema tome postaviti. Naši reprezentativci su zajednički prije utakmice s Belgijom odabrali kako neće klečati i da su mirnim stavom poštovali klečanje svojih belgijskih kolega.

HNS poštuje stav reprezentativaca, u tom smislu im neće nametati obavezu klečanja, koja u kontekstu hrvatske kulture i tradicije ne predstavlja simbol borbe protiv rasizma ili diskriminacije.

U kontekstu ove teme, najvažnijom smatramo činjenicu da hrvatski reprezentativci svojim djelima kroz cijelu karijeru pokazuju da cijene svaku osobu, suigrače i protivnike i ne rade razliku po socijalnim, rasnim, vjerskim ili nekim drugim osobinama, a to je vrijednost koji promiče i nogometni savez.

Hodak: Naši ostali stajati, to mi je draže nego da smo izjednačili

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari