Connect with us

HNV: ŠTITITE UDBU I PLJAČKU 150 MILIJARDI DOLARA

Objavljeno

-

Hrvatsko Nacionalno Vijeće upozorava domaću i međunarodnu javnost na neprihvatljivo ponašanje hrvatskog državnog vrha u vezi sa zahtjevom S.R. Njemačke za izručenjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača te ističe da su posljednji događaji još jednom pokazali zbog čega Republika Hrvatska neodgodivo mora krenuti rasčišćavati svoju (u vrijeme komunizma kriminalnim činima) opterećenu prošlost.

U novostvorenoj suverenoj državi RH koja se rađala u dugogodišnjem krvavom – od tadašnjih nositelja političke moći (zločinačkih tajnih službi UDBE, KOS-a… i njima odanih političkih vođa) isprovociranom i nametnutom – ratu; tadašnje stare komunističke strukture su se, u strahu pred velikosrpskom agresijom, preraspodijelile u gotovo sve novoosnovane stranke i tako (ne)izravno dalje zadržale gotovo svu političku i gospodarstvenu moć. Dapače, dobili su i niz povlastica i promaknuća, a mnogi zločini su oprošteni / abolirani, i to bez ikakve istrage i odgovarajuće presude. Bjelodano je kako još mnoštvo najvećih do sada počinjenih zlodjela: više od ≈ 200.000 ubijenih i nestalih nakon II. S.R.; 86 ubojstava hrvatskih emigranata (zapisi Hansa Petera Rulmanna), mnoštvo ubojstava i poginulih u Domovinskom ratu, kao i bezbroj djela pljačke i otuđivanja imovine (procjena ≈ 150 milijardi $) i s time povezanih teških zlodjela korupcije i kriminala u najvišim strukturama vlasti … još uopće nisu dotaknuti, a kamoli procesuirani i prikladno kažnjeni.

small hnvS takvom hipotekom / opterećenjem, u čijem stvaranju su sudjelovale sve dosadašnje vlasti na ovim prostorima: od komunističke 1945. do 1990. i višestranačke Vlade RH od 1990. do danas; RH na temelju nelegalno i nelegitimno provedenoga referenduma od 22. siječnja 2012. (nakon mukotrpno dovršenih pregovora) 01. srpnja 2013. postaje punopravna članica EU-a. S tim činom RH je prihvatila i prethodno potpisane ugovore o poštivanju i provođenju stečevine EU-a, primjerice provedbu propisa i zakona pravne države, posebice provedbe odredbe o lustraciji zlodjela počinjenih u vrijeme komunizma (Rezolucija EU-a broj 1481), uhidbenog naloga EU-a…

Budući niti jedna dosadašnja Vlada RH nije ništa poduzela –nije htjela poduzeti, u raščišćavanju ovoga mnoštva zločina i kriminala, sadašnja Vlada smišlja na vrlo perfidan način izbjeći ispunjenje preuzete međunarodne obveze o provedbi uhidbenoga naloga EU i stvara slučaj Mustač + Perković, čime je nanesena golema šteta ugledu RH, Narodu i građanima Hrvatske. Umjesto prihvaćanja i provedbe uhidbenog naloga, Vlada RH ponovo svim silama i protuzakonito i protiv volje većine građana, nastoji utjecati na tijek i rezultat ovoga procesa u kojemu su za isti slučaj / optuženicu donesene dvije različite prvostupanjske presude?! Time Vlada RH još više (izgleda svjesno) stavlja RH i njezine građani na međunarodni stup srama i uvodi RH u konfliktno stanje sa svojim prijateljima. Je li to moguće i dopušteno u stvarnoj pravnoj i demokratskoj državi?

Ovakvo postupanje Vlade RH sigurno nije prihvatljivo, niti će građani Hrvatske prihvatiti (a vjerojatno niti međunarodna zajednica) ovakvo licemjerno ponašanje samoga državnoga vrha.

Naime, mi u HNV-u – kao nezavisna i nevladina udruga – čvrsto smo uvjereni kako se RH može i mora osloboditi tereta svih zločina, povijesnih laži, prijevara, krađa, korupcije i uzurpiranja vlasti od ostatka zločinačkih organizacija, tajnih službi UDBE i KOS-a i njihovih sljedbenika. U tu svrhu organiziramo Pokret “Hrvatsko zajedništvo” za korijenite promjene i čiste račune, kako bi Hrvatska postala ono što može i mora biti: suverena država i društvo regionalnoga i održivoga razvoja, istinske demokracije, slobode misli, stvaralaštva i odlučivanja, čistih računa, dostojanstva i blagostanja za sve, država u kojoj hoćemo biti sretni i zadovoljni, svoji na svome, sa susjedima u miru, u Europi povezujuće i u cijelom Svijetu otvoreno i slobodno živjeti.

U svrhu djelotvornog ostvarivanja ove naše vizije neophodna je hitna provedba nužnih korjenitih promjena na svim razinama i u svim temeljnim područjima Hrvatske države i društva koju jedino može provesti HNV u savezu s Narodom i hrvatskim prijateljima u Europi i Svijetu. Stoga pozivamo sve građane i prijatelje Hrvatske diljem Svijeta, državni vrh, kao i odgovorne institucije u RH i EU, da zajedničkim snagama ostvarimo ovaj – za budućnost Hrvatske – životno važan poduhvat. Vidi podrobniji tekst “POZIV” na www.hnv.hr.

PRIOPĆENJE POTPISUJU:

Karlo Starčević predsjednik, Josip Baotić zamjenik predsjednika, Ivan Paradžik prvi dopredsjednik

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari