Connect with us

BiH

Hoće li Bošnjaci preusmjeriti na Hrvate 100 tisuća birača?

Objavljeno

-

Sugovornici koji su bili angažirani na početku ovoga projekta, potvrdili su kako se računa na više od 100.000 glasova raspršenih bošnjačkih birača diljem BiH

Bošnjačke političke stranke ni na predstojećim općim izborima u BiH nisu odustale od izbora političkih predstavnika Hrvatima i vođenja akcija suptilnog preusmjeravanja bošnjačkih glasova u korist političkih marginalaca među hrvatskim biračima kako bi se pokušalo do kraja razvodniti i neutralizirati hrvatsko pitanje, a ove stranke sa svojim hrvatskim satelitima nastaviti krčmiti ekonomske resurse.

Formiran je i stožer za nove prijevare

Iako se vjerovalo da Sarajevo pod utjecajem europskih krugova, određenih upozorenja iz Bruxellesa, ali i Zagreba, neće posegnuti za novim projektom u državnom Predsjedništvu, odnosno budućoj Vladi Federacije BiH i Vijeću ministara, potajno se realizira plan neutraliziranja hrvatskih predstavnika većinskom voljom bošnjačkih birača. Po dostupnim informacijama, nekoliko političkih stranaka i ‘intelektualaca’ građanske orijentacije zajedno s plaćenicima više nevladinih organizacija u zgradi Unitica u Sarajevu su uspostavili izborni stožer. Ovaj stožer aktivno radi na izgradnji mreže potpore koja bi dovela do toga da se ponovi situacija u kojoj je gotovo postalo nevažno koji će od kandidata Bošnjaka biti izabran za člana Predsjedništva, ali da se najveća energija treba usmjeriti u izbor Hrvata koji bi ponovno bio drugi bošnjački kandidat i dakako po mjeri tih građanskih intelektualaca. Mediji, nevladine organizacije, društvene mreže angažirane su kako bi se maksimalno podržala nova manipulacija s Hrvatima.

Dobri Hrvat

Sugovornici koji su bili angažirani na početku ovoga projekta, potvrdili su kako se računa na više od 100.000 glasova raspršenih bošnjačkih birača diljem BiH kako bi se izabrao ‘normalan’ kandidat koji je protiv nacionalnih torova i podjela, te je puno prihvatljiviji od dva Bakira, Izetbegovića i Hadžiomerovića, Emira Suljagića, Fahrudina Radončića s bošnjačke strane, a s hrvatske od Dragana Čovića.

Čak su u tome smislu angažirani tzv. ‘hejteri’ po društvenim mrežama i komentarima koji poručuju kako treba Hrvatima ponovno izabrati člana Predsjedništva BiH kako više ne bi inzistirali na trećem entitetu, rješavanju navodnog hrvatskog pitanja. I dok je u ranijim slučajevima to bio kandidat iza kojega je i formalno stajalo političko Sarajevo, ovoga puta je izabran kandidat po mjeri koji relativizira pitanje hrvatske jednakopravnosti u BiH, nudi uopćenu priču koja dobro zvuči političkom Sarajevu i masama onih koji su nezadovoljni rezultatima upravo bošnjačkih stranaka. Hrvatski su politički čelnici zbog toga, doznajemo, posljednjih dana intenzivirali svoju kampanju pokušavajući motivirati što je moguće više hrvatskih birača kako bi spriječili ponavljanje scenarija koji bi doveo do izigravanja političke volje najmanjeg naroda.

Upravo sarajevski politički tvorci kaosa i računaju na uljuljkano ozračje kampanje unutar hrvatskog biračkoga tijela koje nema veće političke konkurencije, što dodatno pogoduje njihovoj odluci da u nedjelju izađu na izbore. Time samo daju prigodu političkim strankama Bošnjaka da nastave trgovati hrvatskim interesima, ali i ekonomske resurse što su uspješno činili u posljednje četiri godine platforme.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari