Connect with us

Politički rentgen

Hoće li HDZ zadržati tanku većinu do kraja mandata?

Objavljeno

on

..Dakle, neće biti prijevremenih izbora, neće biti rušenja Plenkovića i HDZ-a. Prijevremeni izbori u središtu ovih katastrofa, bili bi prava katastrofa za Republiku Hrvatsku s nesagledivim posljedicama! Ova tanka, neprincipijelna vladajuća većina…….

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Legitimna je zadaća udružene lijeve i desne oporbe u Hrvatskom saboru rušiti vladajuću većinu i pri tome ne birati sredstva, bez obzira radi li se o objektivnim kritikama vladajućih ili o klasičnom populizmu i lovu u mutnom kada to njima najbolje odgovara. No međutim, uvijek se postavlja pitanje hoće li udružena oporba na tome poentirati, hoće li takav modus operandi vođenja politika kapitalizirati na svim predstojećim izborima?

Zbog svih recentnih poteza oporbe, a poglavito zbog ovog zadnjega kada su srušili kvorum i spriječili izglasavanje važnih zakona, osobito onog o obnovi nakon razornih potresa, kristalno je jasno da su za rušenje Vlade i izazivanje prijevremenih parlamentarnih izbora izabrali trenutak kada se Hrvatska nalazi u vrlo delikatnoj situaciji koju nije izazvala Vlada, HDZ ili premijer Plenković. Legitimni rušilački nagon i korištenje katastrofa za svoj politički rast, čini mi se neće donijeti udruženoj oporbi željene benefite. Gotovo je sigurno da će se dogoditi potpuno suprotno!

Anarhističkom Mostu koji je svojevremeno izmišljen da sruši HDZ, ovaj puta se pridružio DPMŠ. DPMŠ je zapravo izrastao na Most-ovoj anarhističkoj koncepciji borbe protiv monstruma koji se zove duopol SDP-a i HDZ-a. Sjetimo se na trenutak mučnih pregovora Most-a i HDZ-a oko sastavljanja većine? Sjetimo se na koji su način brutalno ucjenjivali HDZ i Tomislava Karamarka?

Imali su pravo veta na svaki HDZ-ov prijedlog za imenovanje bilo kojeg ministra, imali su moć birati ključna ministarstva, imali su moć izabrati svog premijera i kada su to sve dobili srušili su Orešković-Karamarkovu Vladu izmišljenom aferom Konzultantica i optužbama da Karamarko pogoduje Mađarima u arbitražama oko Ine i Mola. Dakle, Mostu nije bio cilj Karamarko, već HDZ kojega su otvoreno najavljivali uništiti do neprepoznatljivosti i maknuti HDZ s političke scene!
Po istom modusu operandi djelovao je i djeluje Miroslav Škoro. I on je pripremao isti scenarij ucjenjivačkih pregovora! Ucjenjivački, anarhistički i s jasnim ciljem.

Maknuti Plenkovića, preuzeti premijersku fotelju i sva najvažnija ministarstva! Samo je privid da mu je jedini cilj bio maknuti Plenkovića, a zapravo mu je glavni cilj HDZ kao najveća i najsnažnija državotvorna stranka. Most i DPMŠ ne mogu rasti dok postoji stabilan HDZ! Čini se da se Most i DPMŠ drže naputaka generala Blagoja Grahovca, glavnog geostrateškog analitičara IFIMES-a koji u svoj analizi pod naslovom „Lomljenje unikatnog dragulja Jugoslavije“ doslovno kaže:

„…..Ako se ne ukroti svevlašće ratnih političkih partija, antifašistički ustanak naroda će biti neizbježan! Nužno je zabraniti rad partija koje su najodgovornije za najveći zločin u Europi poslije Drugog svjetskog rata, a to je razbijanje Jugoslavije……“

„…..Hrvatska je pet godina bila u ratnom, dok se preko 20 godina nalazi ne u mirnodopskom, nego u produženom ratnom stanju. Dokaz za to je u činjenici da PTSP uzima danak u miru jednako toliko koliko su i one traume tokom samog rata. Decenijska politička sprega HDZ i dijela braniteljskih udruga najbolji je dokaz da se u Hrvatskoj nije vodio samo obrambeni, nego i onaj građanski rat. Otvoreno antisrpstvo u dijelu braniteljskih udruga i HDZ odraz je onog pritajenog, nacionalističkog i klerofašističkog bića u HDZ……“
Ljubljana/Podgorica, 27. septembar 2017.

General Blagoje Grahovac ovo piše u tijeku mandata Andreja Plenkovića! Netko će pomisliti da su analize IFIMES-a nevažne, ili marginalne. Međutim, analize Blagoja Grahovca se proučavaju na međunarodnim forumima, a neki poznati svjetski geostrateški instituti smatraju ih relevantnim u omjeru od 86%!? Njihova zadaća i jeste uzdrmati vjerodostojnost Republike Hrvatske u međunarodnim okvirima.

Dakle zaključak je kristalno jasan! HDZ mora nestati s lica zemlje bez obzira vodio ga Tuđman, Sanader, Kosor, Karamarko ili Andrej Plenković. HDZ je glavna lovina za ekstremne ex Jugoslavene kao i za ekstremne desničare koji su uvijek pa i danas u vrlo bliskoj koaliciji. U istoj sprezi oni su rušili sve predsjednike HDZ-a do sada! Jednima je HDZ ustaška i klerofašistička stranka, a drugima je mentalno komunistička i udbaška koju danas vodi sin „vojne lekarke“ Andrej Plenković. To je dokaz da ljevica i desnica mogu vrlo blisko surađivati ako imaju isti rušiteljski cilj. Antifašistička l(j)iga sa Zoranom Pusićem na čelu te nove antifašističke ofenzive protiv HDZ-a i Hrvatske, na istim je polazišnim osnovama kao i desne političke snage u Republici Hrvatskoj. Navodno se ne vole, a tijesno surađuju? Ruše HDZ, a ako to uspiju lako će se dogovoriti oko podjele političkog plijena?

Trenutak za rušenje HDZ-a je idealan! Katastrofa zbog korone i potresa dovela je HDZ pred zid u situaciju da mora objasniti naciji sve svoje političke poteze koji će nas izvući iz ovog depresivnog stanja. Naravno, u tako teškoj utakmici s bremenom političke odgovornost nužno se potkradu i pogreške, jer ljudski je i pogriješiti ako radiš, a ne samo politiziraš. Ljevica i antifašistička l(j)iga udaraju po HDZ-u zbog pozdrava „Za dom spremni“, a desnica proglašava HDZ udbaškom strankom i onda kada nemaju uvjerljiviji argument izaberu rušiti kvorum u Hrvatskom saboru zbog benignih 42 kune članarine u HGK-u? Potpuno im je nevažno što su rušenjem kvoruma onemogućili izglasavanje važnog zakona o obnovi porušene zemlje kao i o IGP-u, strateškom gospodarskom projektu za razvoj Republike Hrvatske. Čini mi se da je članarina HGK-u samo blijedi izgovor, a pravi je razlog rušenja kvoruma taj, što ne mogu organski podnijeti ni jedan objektivan uspjeh HDZ-a pred važne lokalne izbore. U svojoj politikantskoj sebičnosti potpuno zanemaruju činjenicu da je svaki uspjeh HDZ-a uspjeh za Republiku Hrvatsku, osobito ako se radi o realizaciji strateških projekata!?

Nažalost, morat ću razočarati sve one koji možda misle da bih trebao ili da sam konačno spreman cipelariti HDZ! HDZ neće nestati s političke scene! On jest činjenica i to će nadalje biti i s tom činjenicom bi trebale računati sve dobronamjerne i domoljubne snage u Hrvatskoj. Kada HDZ nije nestao nakon suspektne vladavine Ive Sanadera, neće sigurno nestati dok mu je na čelu vrlo solidan političar i državnik Andrej Plenković. Njemu još nitko nije dokazao da je veleizdajnik nacionalnih interesa, a još manje da je korumpirani lopov. Ipak, desničari i euroskeptici su mu dokazali da je „briselski ćato“ i time se može samo ponositi. Naime, kada gledam ovu ujedinjenu koaliciju antifašističke l(j)ige i takozvanih domoljuba, suverenista i nacionalista protiv HDZ-a, uhvati me strava i užas od pomisli da bi oni mogli preuzeti Hrvatsku pod svoju dirigentsku palicu. Isto tako uhvati me užas od pomisli gdje bi Hrvatska bila danas, bi li uopće postojala, da nismo uzorna članica Europske unije NATO saveza i svih relevantnih međunarodnih institucija. To je bio Tuđmanov san, to je bio san svakog razumnog Hrvata i zbog toga nam Blagoje Grahovac i udružena lijeva i desna opozicija taj san žele uništiti, unakaziti i Hrvatsku maknuti s karte Svijeta demokratskih država. Za ove moje tvrdnje najbolji su mi odvjetnici Blagoje Grahovac i „principijelna“ koalicija ljevice i desnice u Hrvatskoj.

Dakle, neće biti prijevremenih izbora, neće biti rušenja Plenkovića i HDZ-a. Prijevremeni izbori u središtu ovih katastrofa, bili bi prava katastrofa za Republiku Hrvatsku s nesagledivim posljedicama! Ova tanka, neprincipijelna vladajuća većina, daleko je principijelnija, deblja, sigurnija, transparentnija i jeftinija za Hrvatsku nego da u njoj sjede anarhisti i programirani rušitelji HDZ-a poput Mosta i DPMŠ-a! Taj film smo već davno odgledali! Bilo bi mudro da svi demokršćani podrže HDZ-ovog demokršćanskog kandidata za gradonačelnika Zagreba i da nakon te pobjede nađu put prema kompromisnim politikama u zajedništvu s još jačim HDZ-om.

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari