Connect with us

Vijesti

Hoće li KBC Sestre milosrdnice danas dobiti novog ravnatelja?

Objavljeno

on

U KBC-u Sestre milosrdnice održat će se sjednica Upravnog vijeća s temom izbora novog ravnatelja KBC-a. Izjavu nakon sjednice dat će v.d. ravnatelja Zoran Vatavuk i predsjednik Upravnog vijeća Tomislav Dulibić, a možda i novoizabrana ravnateljica ili ravnatelj.

Vršitelj dužnosti ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Zoran Vatavuk podnio je ostavku na to mjesto. To je učinio, kako je rekao, zbog toga što ministar zdravstva Vili Beroš dvoji o utemeljenosti odluke o smjeni Dijane Zadravec s čela Zavoda za radiologiju, prenosi HRT.

Tko će biti njegov nasljednik, odlučit će Upravno vijeće bolnice.

– Podnosim ostavku na dužnost v.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice, izjavio je prof. dr. sc. Zoran Vatavuk, obnašatelj dužnosti ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice u ostavci.

Nakon što je tu dužnost obnašao malo više od mjesec dana, bolnica je ponovno bez čelnog čovjeka.

Zoran Vatavuk kaže, kap koja je prelila čašu bio je razgovor Dijane Zadravec s ministrom Berošem, s kojim se i sam čuo.

– Poslije kraćeg razgovora s ministrom zdravstva shvatio sam da ministar dvoji oko utemeljenosti odluke o smjeni Dijane Zadravec s mjesta predstojnice Zavoda za radiologiju, rekao je prof. dr. sc. Zoran Vatavuk.

– Šteta što je nastojanje da se raščiste problemi u bolnici protumačio kao iskaz nepovjerenja prema njemu osobno što ne odgovara istini, stoji u priopćenju ministra zdravstva Vilija Beroša.

Osim o svojoj, kako tvrdi, nezakonitoj smjeni, Zadravec je s ministrom razgovarala i o, za nju nespornim, kriminalnim radnjama u bolnici.

– Tvrdim, i za to posjedujem dokaze, da se doktor Kalousek kao odjelni liječnik potpisivao na mjesto predstojnice, za koje ja nisam znala da postoje. Oni su radili paralelne procese financijske koje su skrivali od mene, rekla je prof. dr. sc. Dijana Zadravec, Klinički zavod za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari