Pratite nas

Vijesti

Hoće li nakon novog skandala licemjerni Zoran Šprajc napokon dobiti otkaz na Hrvatskoj televiziji?

Objavljeno

na

Kada bi Hrvatska bila jedna normalna država tada se puno toga u Hrvatskoj ne bi moglo dogoditi, što se inače ne događa u normalnim demokratskim državama. Hrvatska, naravno, nije normalna država,  još manje je demokratska, kada bi to bila fašizma, posebno na lopovskim portalima te na tzv. javnoj televiziji, bilo bi manje. Zašto Hrvatska Domovinski rat i velikosrpsku agresiju ne tretira na isti način na koji Europa tretira nacističku agresiju sredinom prošlog stoljeća? Jednostavno, Marinko Čulić Čombe, koji je pod svoje stare dane došao hrvatskoj sirotinji na grbaču, bi na lopovskom Tportalu morao pisati nešto drugačije.

[dropcap]P[/dropcap]rimjerice, nikada na čelu Vijeća za elektroničke medije ne bi mogla biti osoba koja se istaknula fašističkim nebulozama, kao što je to kod nas slučaj s Mirjanom Rakić, pritom Mirjani Rakić Metuzalemove godine ne mogu biti opravdanje, ne može se svatko vaditi na senilnost. Naime, svojedobno je, nakon smrti prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, Mirjana Rakić izjavila je da je umro ratni zločinac. Zamislite situaciju u kojoj bi u Velikoj Britaniji na čelo Vijeća za elektroničke medije došla osoba koja bi rekla da je Churchill bio ratni zločinac, iako ga, zbog zločina u Dresdenu, možemo i tako tretirati? Nema teoretske šanse da bi u Britaniji netko poput Mirjane Rakić došao na tako odgovornu dužnost… Zato je Hrvatska prćija u rukama raznih dezertera te trabanata koji su pljačkom puno toga stekli, kao što je slučaj s nekim portalima koji su zbog pljačke i kažnjeni, doduše simbolično, a Velika Britanija je država koja je pak nekažnjeno opljačkala pola svijeta.

Imamo i Zorana Šprajca na takozvanoj javnoj televiziji. Parazitluk na Prisavlju svakim novim danom poprima epske razmjere. Paraziti žive na grbači hrvatskih građana, koji prisilno financiraju Radmanovu moralnu ubožnicu, dok istovremeno, s obzirom da parazitima nikada dosta novaca, primaju honorare sa strane, i to od bivšeg šefa HGK-a, kao kneza bogatog, trenutno zatočenog Sanaderovog suuznika, Nadana – Lepog Vidoševića.

Zoran Šprajc, ex Jovanović, nije poznat ‘samo’ po manipulaciji Vukovarom, kada je zajedno s kolegom po manipulaciji, ‘ugroženim’ Hrvojem Zovkom, nasrnuo na Vukovar i to na samu obljetnicu pada tog herojskog grada, poznat je on i po činjenici da voli novce, kako novac hrvatskih građana, tako i tajkuna, koji su se obogatili na grbači hrvatske sirotinje, pa je onda to jedno te isto… Zaključak se nameće sam po sebi. Naime, Zoran Šprajc, i njemu slični, vole novac osiromašenih građana, nikad im ga dosta nije, pritom vas bez srama gledaju u oči i lažu kreveljeći se pred kamerama takozvane javne televizije.

Ako je tome tako zar to moramo trpjeti? Parazitluk je teško suzbiti ukoliko se protiv parazita ne borite na vrijeme. Kako piše portal dnevno.hr novcem ‘izvučenim’ iz HAC-a i HGK potplaćivana su zvučna novinarska imena i drugi medijski djelatnici. Riječ je o voditeljici Potrošačkog koda Sanji Smiljanić, bivšim voditeljima Dnevnika HRT-a Danku Družijaniću i Zoranu Šprajcu, Kristini Validžić, Neveni Rendelli, Đuri Tomljenoviću, Dijani Čuljak, Jasni Babić, Seadu Aliću Antunu Masli i Mislavu Šimatoviću. Na ime raznih honorara isplaćeno je gotovo milijun i pol kuna, pri čemu su novinari prošli vrlo dobro…

Tko je Jasna Babić vjerojatno znate, riječ je o mamici malog Babića, koji voli malo skuplja vina, a ne voli plaćati porez. Mamica je tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku obožavala tumarati Beogradom. Među ovim velikanima je i Zoran Šprajc, svojedobno je zbog jednog posve benignog razloga, honorara koji je petsto puta bio manji od onog kojim je Šprajc omastio brk, Željko Krušelj dobio otkaz u Večernjem listu, pitanje koje se postavlja hoće li parazitluk na Prisavlju napokon biti skršen te hoće nakon ovog skandala Zoran Šprajc, zajedno sa ‘suučesnicima’, konačno dobiti otkaz na Hrvatskoj televiziji? U normalnoj zemlji, s početka priče, svakako bi dobio. Hoće li nakon svega licemjer poput Šprajca ikada više imati obraza pojaviti se u Dnevniku javne televizije sa svojom klasičnom licemjernom demagogijom? Ne sumnjajte u to, ljudi poput Šprajca imaju obraz kao džon od gležnjača, umjesto o novcu on će o ustaštvu.

Tinolovka

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

UNATOČ KIŠI: Više od tisuću studenata predalo zahtjeve i tisuće potpisa za Hrvate u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

Unatoč jakoj kiši danas je u Zagrebu na prosvjednom skupu u organizaciji hrvatskih studenata iz Hrvatske i BiH bilo prisutno više od 1 000 studenata.

Studenti s drugim građanima okupili su se u utorak 12. prosinca na Trgu bana Josipa Jelačića u 13 sati odakle su krenuli prema Trgu sv. Marka s glavnim transparentnom „S prijezirom odbacujemo vaše podaništvo“.

Nakon okupljanja na Markovom trgu, ispred Hrvatskog sabora, otpjevana je hrvatska himna te je održana minuta šutnje u čast svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu te svim žrtvama rata.

Studenti su naglasili kako su se okupili i prije četiri godine na istom mjestu, samo nekoliko dana nakon prvostupanjske presude hercegbosanskoj šestorki, pod geslom „Još nije kasno!“. Ipak, kako su istaknuli, vlasti su zanemarivale vrlo važne činjenice, što je dovelo do smrti „čovjeka koji je s prijezirom odbacio laži, gledao na nepravdu i koji je prezirao nelogičnost i nerad dobrog dijela predstavnika njegovog naroda, za koji je na kraju i život dao!“

Studenti su uspjeli prikupiti preko 6000 potpisa za svoje zahtjeve koje su pročitali na skupu. Naglasili su kako ne žele dozvoliti da se „Hrvatska ponižava zbog sitnih interesa“ te da iznose konkretne zahtjeve kako bi se zaštitili sunarodnjaci u Bosni i Hercegovini, jer je vrijeme da dođe „do oštrog suprotstavljanja onima koji gaze ljudska, politička, ekonomska i sva ustavna prava Hrvata u Bosni i Hercegovini“.

Među potpisnicima našli su se i saborski zastupnici iz kluba zastupnika HDZ-a, Mosta, Hrasta, nezavisni zastupnici, HSS-a,  zastupnici Europskog parlamenta, generali HV-a i HVO-a, mnogi sveučilišni profesori, akademici i javni intelektualci.

Studente je u Hrvatski sabor, gdje je i službeno predana predstavka s potpisima, primilo izaslanstvo HDZ-a na čelu s Božom Ljubićem, Mosta na čelu s Božom Petrovom i drugima,  Hrasta na čelu s Hrvojem Zekanovićem, Neovisnih za Hrvatsku na čelu sa zastupnikom Željkom Glasnovićem te Ivicom Mišićem kao zastupnikom stranke Promijenimo Hrvatsku.

Na sastanku je, kako doznajemo, više puta naglašeno kako je za Hrvate u BiH važan konsenzus političkog Zagreba. Mladi su zastupnicima istaknuli kako žele da se zajedništvom nadiđe dnevna politika po pitanju Hrvata u BiH, a sudeći po podršci iz gotovo svih parlamentarnih stranaka, to su i uspjeli.

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Ivica Šola: Gospodine Plenkoviću, trebate se malo zamisliti

Objavljeno

na

Objavio

Kako je (tradicionalna) ljevica padom Berlinskog zida politički poražena i utopila se u bezličnost sveprisutnog političkog centrizma, sukladno Gramscijevu “receptu”, spas pokušava pronaći prebacujući se na područje kulture (kulturkamf) i obrazovanja.

Tako je i kod nas HNS, kao i SDP prije s Jokićem, inzistirao na tim resorima sa zadnjim motivom koji nemaju veze ni s kulturom niti obrazovanjem, već s preodgojem naroda i pojedinaca, rušenjem milenijskih vrednota i tradicija, zahvaćeni nietzscheanskim delirijem “prevrednovanja svih vrijednosti”. U tome, kako kod nas, tako i posvuda po svijetu, djeluju netolerantno i isključivo, piše Ivica Šola / Slobodna Dalmacija

Ideološka podvala

Podsjećamo da je Jokić kao uvrijeđena frajla dao ostavku samo zato jer se njegovu radnu skupinu željelo pluralizirati, dodati stručnjake i znanstvenike s drugih instituta i institucija, a on, koji se krio iza demagoškog slogana “struka, a ne politika”, u svojoj isključivosti to odbio, prema poznatom milanovićevskom “aksiomu” “ili mi ili oni”. Isti taj Milanović razotkrio je Jokićevo skrivanje iza “struke”, rekavši da je on njihov (politički) izbor, točnije njegovog savjetnika Nevena Budaka, zadnjeg šefa Komunističke partije na Filozofskom u Zagrebu.

Potom ministrica Divjak kao “nezavisna” zajedno s HNS-om uvjetuje Plenkovića, inzistirajući da oni vode glavnu riječ u reformi obrazovanja, da bi u “demokratskom i pluralnom” duhu počeli “čistke”, pri čemu je hajka na profesoricu Vican u duhu “tolerancije” zrcalo ljevičarske isključivosti i agresivnosti koje, naravno, pripisuju drugima, pa u ime slobode guše slobode, u ime tolerancije provode netoleranciju, u ime pluralizma nameću vlastiti svjetonazor na totalitarni način, gdje se svaki drukčiji glas etiketira, omalovažava i isključuje.

I njezina zavodljiva krilatica koja zvuči jako pametno “tehnologija, a ne ideologija” je čista ideološka podvala, jer promovira pristup koji bi i pripadnici ljevičarske frankfurtske škole, od Marcusea do Habermasa nazvali opasnim, upravo – ideološkim, ili pak glupošću na tragu fahidiotizma.

Kada je odgojno-obrazovna reforma u pitanju, s ljevice se rasprava vodila ili etiketama ili floskulama, manje argumentima, kao i prepotentno umišljenoj, samodoznačenoj mesijanskoj ulozi progresista nasuprot zatucanim tradicionalistima. Ove snobovske, progresističke ambicije ljevice Chesterton je još početkom prošlog stoljeća rasturio u samo dvije rečenice.

Prva: “I progresisti su tradicionalisti, samo pripadaju različitoj tradiciji.” I druga: “Što je to progresist? To je osoba koja vjeruje da je četvrtak bolji samo zato što dolazi poslije srijede.”

U ovu orwellovsku situaciju u kojoj je laž istina, čistke su tolerancija (Vican), totalitarizam i isključivost pluralizam, došla je u četvrtak poruka hrvatskih biskupa pod naslovom “Založiti se za temeljne vrjednote obrazovanja i obitelji”, gdje upravo daju svoj prinos raspravi glede nastavnog uputnika (kurikul) i procesa reforme obrazovanja i odgoja.

Nasuprot niže spomenutoj isključivosti, biskupi se zalažu za pluralizaciju odgojno-obrazovnog procesa kada su svjetonazorske odrednice u pitanju (ne matematika, fizika, biologija…), kako to roditeljima jamči i naš Ustav, ne dirajući bilo kojoj svjetonazorskoj skupini u društvu da kroz građanski ili zdravstveni odgoj bira program koji želi, ali isto to ne može se uskratiti ni vjerskim zajednicama, budući da je sloboda savjesti temelj svakog demokratskog društva.

Kakva je to država?

Potom, u duhu najbolje sekularne tradicije, biskupi posebno ističu važnost humanističkih i društvenih znanosti u kontekstu razvijanja kritičkog mišljenja u pluralnim i demokratskim društvima, kao i istine o povijesti u kontekstu nacionalne memorije i identiteta, što su već istaknuli i mnogi javni intelektualci, napose Slaven Letica, upozoravajući da tehnika i tehnologija ne mogu razvijati “kritičku misao”.

I na koncu, u kontekstu tzv. Istanbulske konvencije i problematične, fluidne rodne teorije, biskupi nikome u pluralnom i demokratskom društvu ne osporavaju da sukladno tome odgaja svoju djecu, ali da isto ne mogu osporavati “vjerskim zajednicama da odgajaju djecu u skladu s vlastitim kršćanskim naukom”, jer je to kršenje hrvatskog Ustava i napad na slobodu vjeroispovijesti. U tom smislu, u demokratskom duhu, za razliku od ljevičarskih dogmi i dogmatizma i njihove (medijske) inkvizicije, pozivaju na javnu raspravu.

Poruka hrvatskih biskupa je otvorena, uključiva, tolerantna i nikoga ne vrijeđa. No ona ujedno zabrinjava i plaši iz jednog razloga. Tragikomično je da biskupi u Hrvatskoj 2017. godine nasuprot političarima i vlastodršcima (sekularnoj vlasti) moraju braniti temeljne sekularne vrijednosti zapadne civilizacije: pluralizam, slobodu kritičkog mišljenja, vjerske slobode i demokraciju. Naime, isto to su pod progonima branili i u totalitarnom komunističkom sustavu.

Nad ovom “opasnom” porukom, paradoksom, predsjednik Vlade treba se malo zamisliti: g. Plenkoviću, kakva je to država u kojoj biskupi brane sekularne i demokratske vrijednosti od sekularista (nominalnih) demokrata!?

Ivica Šola / Slobodna Dalmacija

 

HITREC: Hrvatska stenje od tereta veleizdajnika i sitnije medijske izdajničke klateži

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari