Connect with us

Politički rentgen

Hoće li Plenković dozvoliti da mu Milanović smjenjuje ministre?

Objavljeno

-

…Ukoliko postoje čvrsti dokazi da je ministar Banožić učinio bilo što protuzakonito, ili je na račun Ministarstva obrane priskrbio sebi osobnu korist, morao bi otići i bez intervencije Milanovića i ne bi bio prvi ministar koji je morao otići zbog sličnih suspekcija. Borba protiv korupcije u vlastitim redovima, što bi trebao biti kompliment Plenkoviću, želi se pretvoriti u njegovu slabost i slabost HDZ-a…

Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Čini se da je cijeli špijunski aparat, obavještajni i paraobavještajni, kao i dobar dio mainstream medija uključen u dekapitaciju ministra Banožića? U toj atmosferi histerije i urotničkog medijskog linča, u kojoj je Banožić samo mali olovni vojnik HDZ-a, zapravo se traži glava predsjednika Hrvatske vlade i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, kao jedinog odgovornog na čelu „zločinačke organizacije“ po principu zapovjedne odgovornosti.

Na čelu zločinačke organizacije HDZ-a danas više nije ni Tuđman, ni Sanader, ni Kosor, ni Karamarko, već je to Andrej Plenković, koji po scenariju rušilačkih urotnika mora preuzeti grijehe svih svojih prethodnika. S istom strašću i zlobom nasrće se na HDZ i potpuno je svejedno tko je predsjednik te stranke?

Sve se radi po onoj poznatoj špranci iz domene hrvatskog jala! Sve ti mogu oprostiti osim uspjeha i još jedne moguće izborne pobjede po četvrti put zaredom!?

U situaciji kada se uz ogroman trud Plenkoviću ne može pronaći ni trun u oku, kada mu se ne mogu izmisliti Tuđmanovi „ratni zločini“, kada mu se ne može prišiti Sanaderovo kleptomanstvo, Karamarkovo „ustaštvo“, izmišljene „konzultantice“, ili Kosoričino judoškudaštvo, kada suvereno vlada političkim mainstreamom rušeći pred sobom krizu za krizom, čineći na taj način sve da ovu Hrvatsku učini boljim mjestom za život, na Pantovčaku se izmišlja trač partija „Banožić-Burčul“, a legalna i zakonita dodjela državnog stana na korištenje i dva naleta školskim zrakoplovima preko noći postaju zločin stoljeća.

U ladicama Pantovčaka skrivene su nove trač partije razdora!

Rušenje Kolinde Grabar Kitarović i instalacija Zorana Milanovića s ciljem da se sruši Andrej Plenković, na što sam dramatično upozoravao na vrijeme, tek danas se otkriva u punom svjetlu i svi ovi događaji su dokaz jedne dobro smišljene urote koja se odvija pred našim zdravim očima. Plenkovića se proglašava državnim neprijateljem br.1 i veleizdajnikom, a uskoro će biti proglašen nultom osobom koja je Hrvatsku namjerno zarazila koronom i izazvala pandemiju na cijelom svijetu!?

Traži se ostavka ministra i ministara kroz silne desničarsko-ljevičarske interpelacije, a zapravo je glavni cilj ostavka Andreja Plenkovića i cijele Vlade, da bi se novog vladara Jurskog parka na Pantovčaku moglo proglasiti apsolutno prvim čovjekom i spasiteljem Hrvatske. Milanović traži dodatni eliksir moći izvan svih svojih zakonskih, ustavnih i institucionalnih ovlasti i on je taj duhovni vođa koji će ubuduće kadrovirati Vladu Republike Hrvatske.

On je taj koji će rušiti i postavljati!? On je taj pomazanik koji će biti apsolutni gospodar Hrvatske vojske i apsolutni gospodar obavještajnog sustava, unutarnje i vanjske politike i to sve uz pomoć reketara u crno-žutom medijskom mainstreamu?

Gdje su ti medijski žongleri i mađioničari bili kada je Željka Antunović, SDP-ova miljenica, letjela na „obnovljenom“ MIG-u 21? Svi mediji u Hrvatskoj na naslovnim stranicama prenijeli to kao atraktivnu vijest ističući hrabrost jedne žene, tadašnja ministrica obrane Željka Antunović! Koliko je to koštalo? Ma koga je bilo briga? Kakve su taktičko-borbene vježbe imali migovi s ministricom iznad njene rodne Virovitice u jeku predizborne kampanje Račanovog i Milanovićevog SDP-a?

Dvostruki medijski aršin više je nego razvidan!
“Ministrica Antunović prva je žena u povijesti HRZ-a koje je letjela u nadzvučnom MIG-u 21. Nakon što su službeno demonstrirani obnovljeni MIG-ovi, časnici zrakoplovne baze ponudili su ministrici da poleti u MIG-u. Budući da je prethodno obavila liječnički pregled, prihvatila je ponudu.

Antunović je u društvu pilota bojnika Ivice Ivandića letjela 40 minuta na ruti Virovitica – Pakrac – Nova Gradiška i natrag, na visini od 150 do 500 metara, uz brzinu od 800 do 1100 km na sat.

Nakon leta ministrica je, iako pomalo blijeda u licu, novinarima rekla kako se osjeća odlično”, emitirala je 15. svibnja 2013. Hina, a objavili svi mediji u Hrvatskoj.

Dan poslije ovog spektakularnog ministričinog leta Večernji list je ipak u sarkastičnom redakcijskom komentaru objavio:
“MIG- 21, u kojem je bila ministrica Željka Antunović, u niskom letu preletio je preko rodne joj Virovitice i tako odao počast tom gradu, zahvalio mu što je u njemu na svijet došlo to iznimno stvorenje, koje svojom posebnošću usrećuje ovu zemlju.

Ministrica je iznad Virovitice svojoj rodbini, vršnjakinjama i vršnjacima iz škole, učiteljima i nastavnicima, svim njihovim očekivanjima i zavistima demonstrirala svoj životni uspjeh“.
Bilo je to vrijeme masovnog otpuštanja časnika Hrvatske vojske u slici stravičnog materijalnog stanja u resoru Ministarstva obrane!

Nije trebalo dugo čekati na veliku aferu “MIG 21“ u kontekstu brutalne korupcije koja je konačno dobila i svoj pravomoćni sudski epilog. Nije trebalo dugo čekati na notornu pljačku sredstava namijenjenih doušnicima u vrhu VSOA-e kada su uhićeni, a danas i konačno presuđeni Milanović-Kotromanovićevi kadrovi.

Umjesto nečasnog otpusta nagrađeni su stečenim generalskim činovima i generalskim mirovinama! To je taj poštenjak s Pantovčaka koji bez ijednog dokaza ruši Banožića i Plenkovića, a svojevremeno je spašavao svoje notorne lopine! Treba li uopće još jednom spominjati spašavanje prvih vojnika UDBE?

Milanović umjesto ostavke zbog dokazanog brutalnog lopovluka svojih ministara nije ni pomislio na svoju ostavku, a Kotromanović mu je bio oličenje poštenja i smokvin list za braniteljsko domoljublje!

Novinarski paparazzi koji danas piju vodu s dlana svog predsjednika Milanovića, mogli bi kada bi htjeli i imali motiv, donijeti javnosti ekskluzivne snimke karaktera novog vladara Pantovčaka. Na primjer, mogli bi ustanoviti kada Milanović dolazi na posao i je li se tu bilo što promijenilo iz vremena dok je Milanović bio vladar Tača? Dolazi li on danas na posao u 10h ili možda u 13h? Je li Milanović možda Pantovčak pretvorio u svoju hedonističku jazbinu okruženu štitom čuvara svojih osebujnih navada? Ako se za Kolindu Grabar Kitarović precizno znalo na kakvoj je dijeti i kakve najlonke nosi, zašto to isto nije predmet interesa javnosti u slučaju Milanović?
Naslovno pitanje ove analize je jednostavno?
Hoće li Plenković dozvoliti da mu Milanović smjenjuje ministre?

Ukoliko postoje čvrsti dokazi da je ministar Banožić učinio bilo što protuzakonito, ili je na račun Ministarstva obrane priskrbio sebi osobnu korist, morao bi odstupiti i bez intervencije Milanovića i ne bi bio prvi ministar koji je morao otići zbog sličnih suspekcija. Borba protiv korupcije u vlastitim redovima, što bi trebao biti kompliment Plenkoviću, želi se pretvoriti u njegovu slabost i slabost HDZ-a. Borba protiv korupcije koje poslovično uvijek najviše ima u vladajućim redovima, bez obzira tko je vladajući, danas je puno učinkovitija nego što je to bilo u vrijeme Milanovića i Kotromanovića i to su činjenice!

Svi antikorupcijski postupci Andreja Plenkovića, osobito oni protiv članova HDZ-a, danas na zgražanje predsjednika Milanovića egzaktno dokazuju da Plenković nema, niti želi imati bilo kakav utjecaj na pravosuđe. Recentne presude Vrhovnog suda Republike Hrvatske u slučaju Sanaderovog HDZ-a, što je Plenkoviću izbilo 18 milijuna kuna iz stranačke blagajne i odustajanje od ustavne tužbe u tom predmetu najveći je dokaz Plenkovićevog nemiješanja u pravosudne postupke! S 18 milijuna kuna moglo se komotno financirati dvije predizborne političke kampanje!?

Hrvatska je danas najstabilnija u svojoj povijesti! U Hrvatskoj se danas živi najbolje u povijesti, a doseg demokracije i sloboda ne može se usporediti s bilo kojim povijesnim iskustvima. Oni koji tvrde da im je netko ukrao Hrvatsku kakvu su sanjali, ili su jednom nogom duboko u SRH ili žive na razvalinama propale NDH. Ova Hrvatska je bolja od Pavelićeve, Titove, Tuđmanove, Mesićeve, Račanove, Sanaderove, Josipovićeve, Kosoričine, Milanovićeve i Oreškovićeve! Nikada nismo imali bolju Hrvatsku, što ne znači da ne može biti još bolja, zdravija, poštenija i perspektivnija.

Preduvjet za tu bolju priču je svakako zdravlje nacije i pogled u budućnost, a bezuvjetno davanje koncesije nesposobnim stvarateljima pakla, vratit će kotač povijesti nazad u krilo onima, kojima se od svakog uspjeha Hrvatske i HDZ-a diže kosa na glavi!

Kazimir Mikašek-Kazo

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari