Connect with us

Vijesti

Hoće li ‘Šeksov gubitnik’ postati jedini kandidat predsjednik HDZ-a?

Objavljeno

-

U cijeloj toj predivnoj medijskoj propagandi temeljenoj na uzdizanju Andreja Plenkovića koja se afirmirala unazad mjesec dana nakon izborne noći 8.11.2015. nitko od medija ne ističe kako je Andrej Plenković izgubio u utrci protiv Drage Prgometa za zamjenika predsjednika HDZ-a 2012 godine, te dva puta od Ruže Tomašić prilikom takmičenja u utrci za EU parlament. Također, nisu mu niti aktivnosti u stožeru Mate Granića donijele obećavajuće rezultate s obzirom da je pretrpio i tamo poraz kao niti angažman u kampanji Jadranke Kosor na parlamentarnim izborima 2011. godine. Ako ćemo se mjeriti u izbornim uspjesima nakon Ferraria koji je dominirao 4 godine spali smo na Sauber koji se tek treba dokazati pokušavši se kvalificirati u viši rang nakon izbornih neuspjeha.

Nakon što Vladimir Šeks nije uspio dobiti parlamentarne izbore 2011.godine i unutarstranačke izbore 2012. godine sa Jadrankom Kosor kao kandidatkinjom za predsjednicu HDZ-a i kandidatom za njezina zamjenika Andrejom Plenkovićem koji je postao članom HDZ-a 2011.godine pod vodstvom Jadranke Kosor, HDZ je postao ponovno pobjednička stranka nakon što ju je preuzeo Tomislav Karamarko. Četiri godine pod Karamarkovim mandatom HDZ je nizao pobjedu za pobjedom. U trenucima kada se radilo preslagivanje Vlade RH Vladimir Šeks uz Stipu Mesića bio je jedan od glavnih protagonista u rušenju Tomislava Karamarka. To se moglo najbolje vidjeti u njegovim samouvjerenim medijskim nastupima iako nije obnašao niti jednu funkciju, ali mediji su mu davali prostor kao da je zvijezda ponovno rođena. Osim svakodnevnih medijskih istupa moglo se zamijetiti kako je obilazio i sabornicu uz mantru kako je išao u poštu pa je slučajno svratio što se kasnije pokazalo demagogijom.

Kada je Tomislav Karamarko trebao imati 76 ruku upravo su Šeksove uzdanice u Hrvatskom saboru poput Damira Krstičevića i Miroslava Tuđmana prvi odlučili uskratiti preslagivanje Vlade RH što je potvrdilo tezu Vladimira Šeksa kako će Tomislav Karamarko morati otići s obzirom da je znao kakvu vrstu puča mu pripremaju. Takvo rušenje Tomislava Karamarka putem vlastitih saborskih zastupnika povukao bi sa paralelom puča Slavka Linića kada je pokušao srušili Milanovićevu vladu radi bojaznosti od vlastita progona, no ovdje nije bila bojaznost od progona radi sumnje u kriminal, već od lustracije pa su uskraćivanjem potpisa prisilili Tomislava Karamarka na rušenje Vlade RH, a zamjenom teza uskratili su mu potpise i prikrili da su izvršili puč, već su konstruirali kako je srušio vlastitu Vladu RH i nije je uspio presložiti. Tada se moglo vidjeti da su Damir Krstičević i Miroslav Tuđman bili glavni bukači u sinergiji za zastupnicima iz EU parlamenta koji poslije ističu kandidata za predsjednika stranke.

Prije li nego li je Tomislav Karamarko otišao dobili smo istaknutu kandidaturu Andreja Plenkovića koji se pojavio poput mesije koji će spasiti stranku zaboravljajući da je bio dio tima koji je stranku devastirao. Nedugo nakon što je istaknuo kandidaturu na čelo stožera stavlja Damira Krstičevića koji se ponio poput uvrijeđene nevjeste kada mu je izmaklo ministarsko mjesto u resornom ministarstvu bivšeg ministra Ante Kotromanovića unutar kojeg je isplivala afera MIG-ovi, a koji je pokazao svoju rolu  u Hrvatskom saboru kada se prvi usprotivio s Miroslavom Tuđmanom potpisati preslagivanje Vlade RH što nas je vodilo u smjeru o kojem je govorio upravo Vladimir Šeks. Za glasnogovornika Andrej Plenković postavlja Davora Ivu Stiera koji tu funkciju uspješno obavlja od Klauzure u Šibeniku 2013.  godine kada je uoči EU izbora pokušao izvršiti javni udar ispred medija što mu se skoro odbilo od glavu ispadanjem iz EU parlamenta.

Nakon što su uspjeli srušiti Tomislava Karamarka opisanom metodom kao temelj su postavili jedinstvo zaboravljajući da su oni upravo cijelo vrijeme radili na razjedinjenju i opstruiranju po lokanim sredinama gdje su ostali Šeksovi i Jadrankini kadrovi kako bi dočekali svojih 5 minuta što im nije uspjelo 8.11.2015. godine kada su u izbornoj noći prikazali pod presedanom medija novog spasitelja, da bi neizvršenu misiju dovršili miniranjem većine u Hrvatskom saboru.

Stoga postavlja se retoričko pitanje na koji način Vladimir Šeks želi gubitnika svih izbora na kojima se kandidirao i asistirao nakon 4 poraza u nizu pretvoriti u pobjednika svih izbora kao što je to bio Tomislav Karamarko bez njegove asistencije? Kako Vladimir Šeks asistira najbolje nam može potvrditi Kolinda Grabar Kitarović u aferi “pomilovanje”.

Izgubiti od Ruže Tomašić kada su članovi HDZ-a glasali za nju, jer HSP AS nema toliku bazu bila je dana jasna poruka kakvu retoriku i politiku narod želi, a ne BIRAJTE ORIGINALE, NE BLIJEDE KOPIJE što je i pokazalo da svi zajedno nisu bili dorasli Ružinoj karizmi i retorici. Ukoliko ne želite dovesti se u situaciju nedovoljnog broja mandata i problema sa slaganjem Vlade RH jedini izbor vam je odabir dr.sc. Zlatka Hasanbegovića budući da Tomislava Karamarka više nema, a oglušite li se kao u vrijeme Ruže Tomašić pitanje je kako ćete sastaviti Vladu RH. Prema mojoj procjeni još i teže, jer desno krilo će vam HDZ-a ostati kod kuće ili dati glas HSP AS što je zadnji put Rijeka najbolje pokazala s obzirom da nisu htjeli Lucijana Vukelića kao trećeg na listi za Hrvatski sabor. Osakaćen uči u bitku teško je izaći kao pobjednik.

Kandidati poput Ivane Maletić i Tomislava Tolušića koji je odustao ne mogu pobijediti Andreja Plenkovića, jer ne posjeduju karizmu kao što niti Darko Milinović ne može zapovijedati dalje od Ličko senjskog bataljona, već njegova retorika može poslužiti samo za udaranje niskih udaraca po Andreju Plenkoviću što ne donosi uspjeh, a u to se i sam Darko Milinović mogao uvjeriti kada je sa takvom retorikom nastupao prema Tomislavu Karamarku. Pandan Andreju Plenkoviću u pogledu manira finog gospodina, diplomatske karijere i govorništva može se istaknuti dr.sc. Miru Kovača koji je ostavio solidan dojam na masu prilikom javnih nastupa, a koji je istaknuo ujedno svoje domoljublje. Za pretpostaviti je nakon što su potporu dali potpredsjednici HDZ-a Ivana Maletić koja je prva krenula na Tomislava Karamarka prilikom potencirane rasprave od Milijana Brkića, Olega Butkovića koji misli poput Tomislava Tolušića, samog Tomislava Tolušića koji je odustao od kandidature i dao potporu Andreju Plenkoviću, zatim javne potpore Tomislava Čuljka koji slovi kao Šeksov učenik čeka se zeleno svijetlo Milijana Brkića kako bi Andrej Plenković bio jedini kandidat za predsjednika HDZ-a ukoliko mu se ne odluče suprotstaviti dr.sc. Miro Kovač ili dr.sc. Zlatko Hasanbegović koji bi imali potporu desnog krila HDZ-a.

Dogodi li se ovakav rasplet postavlja se pitanje gdje je nestalo domoljublje Milijana Brkića koji je dozvolio da nam ode predsjednik HDZ-a čiji je otac preživio Križni put, a postavlja se sina rezervnog starješine JNA ukoliko je za vjerovati kampanji koja se odvija putem socijalnih mreža upravo protiv Andreja Plenkovića?  Kontradiktorna retorika u punom smislu te riječi.

Milijane upamtite jedno dozvolite li im onesposobiti će vas prije nego li što ste mislili. U jednom razgovoru sam rekao da nećete izdržati godinu dana, jer pronaći će način kako će vam se zahvaliti, a sada već čitam preko stranice  HDZ USA  kako vas imaju namjeru izbaciti iz stranke. Vrijeme je za poslušati glas naroda, jer kadrovi koju su nas razdijelili, a sada nas ponovno spašavaju ne mogu uroditi uspjehom. Dovoljno je za vidjeti kako Josip Borić postaje potpredsjednik HDZ-a Primorsko goranske županije Olegu Butkoviću, a Tomislav Klarić također novo/stari potpredsjednik kako se topi sjajeći se u zagrljaju Vladimira Šeksa na prijemu kod Kolinde Grabar Kitarović na Pantovčaku kako bi ponovno dobio mandat u Hrvatskom saboru kao svojevremeno od Davora Ive Stiera budući da se nikada javno nije etiketirao pod Karamarkovim, a niti ga javno podržao za razliku od njegova šegrta iz Novog Vinodolskog sa figom u džepu koji je nakon svih silnih neuspjeha u PGŽ-u počeo upotrebljavati vlastitu glavu, ali ovaj put zakašnjelom reakcijom.

Ako ćemo promatrati tko može pobijediti Zorana Milanovića tada je to Zlatko Hasanbegović, dok nam u raspletu sa Andrejom Plenkovićem postoji velika mogućnost za uspostavljanje tripartitne Vlade RH zbog nedostatka mandata radi nezadovoljstva i razočaranosti desnog biračkog tijela. Nakon koalicije sa MOST-om to bi značio kraj HDZ-a, a na vama je zamjeniče predsjednika da odlučite u kojem će smjeru HDZ otploviti sa kapetanom ili bez što će se sa vremenom u budućnosti zamijetiti.

Sanjin Baković

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari