Connect with us

Analiza

Hoće li svijet uskoro vidjeti treći svjetski rat?

Objavljeno

on

“Moramo u svom ciljniku držati američki teritorij da u slučaju rata odmah možemo reagirati; trebalo bi ciljati Banku federalnih rezervi. Šalim se, naravno. Međutim, ima nešto i istine u ovoj šali, pravilo je da financijski oligarsi započinju svaki rat.”

Zastrašujuće je i razmišljati o masovnom krvoproliću koje se dogodilo tijekom Prvoga i Drugoga svjetskog rata. Međutim, u bližoj budućnosti suočit ćemo se s trećim svjetskim ratom, koji će vrlo vjerojatno biti puno gori od prethodna dva, piše portal WHO.

Hladni rat između Rusije i SAD-a postao je zabrinjavajući problem u međunarodnoj politici 2015. godine. Nedavno je ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao i pokrenuo novu rusku vojnu doktrinu koja potiče ekspanziju ruskih nuklearnih obrambenih sustava u Europi. Temeljit će se na zajedničkim obrambenim projektima s Indijom, Kinom i ostalim državama.

Mihail Gorbačov, bivši vođa Sovjetskog Saveza, upozorava da bi se kriza u Ukrajini mogla pretvoriti u treći svjetski rat koji će se voditi nuklearnim oružjem SAD-a i Rusije, prenosi Inquisitr.

General-pukovnik Leonid Ivašov, bivši član ruskog združenog stožera, izjavio je u intervjuu: “Moramo u svom ciljniku držati američki teritorij da u slučaju rata odmah možemo reagirati; trebalo bi ciljati Banku federalnih rezervi. Šalim se, naravno. Međutim, ima nešto i istine u ovoj šali, pravilo je da financijski oligarsi započinju svaki rat.”

Ivašov je predložio da ministarstvo vanjskih poslova krene na “borbeni zadatak” protiv SAD-a kako bi “oštetilo američku financijsku infrastrukturu”. Izjavio je: “Bingo! Imaju u svojim ciljnicima američki teritorij, a toga se Amerikanci najviše boje. Investiraju jako mnogo novaca u proturaketnu obranu, ali ne i u obranu u slučaju rata na svome tlu. Vrlo rado ratuju širom svijeta, osim na svom tlu. Moramo pronaći snage da pokrenemo grupu koja će, u slučaju agresije na Rusiju, djelovati na području SAD-a. To bi bio pravi faktor odvraćanja pozornosti. Ministarstvo vanjskih poslova izjavilo je da oružane snage Ruske Federacije i rusko ministarstvo obrane već rade na tome.”

Ivašov je otkrio da su nuklearna oružja u fokusu Rusije. Zalihe ruskih nuklearnih oružja narasle su, dok američke nisu. U “novoj” američkoj direktivi iz 2003. godine američki vojni fokus je u lociranju visokopreciznih AEGIS balističkih raketa. Ivašov je izjavio: “Amerikanci planiraju uništiti naše preostale balističke rakete u njihovu letu. Nakon toga, sustavi AEGIS će onemogućiti bojne glave. Amerikanci čine sve što je u njihovoj moći da obezvrijede ruski nuklearni potencijal. Lako mogu i uspjeti.” Ivašov izjavljuje da je SAD i dalje tehnološki jači od Rusije i da je velik broj ruskih susjeda pod “američkim nuklearnim kišobranom”.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari