HOĆEMO LI IKADA SRUŠITI MIT O JASENOVCU?

17

Predsjednik Hrvatske vlade Andrej Plenković sve nas je pozvao na široku javnu raspravu o „suočavanju s prošlošću“ i dužnost nam je dati doprinos toj temi, pogotovo sada kada se približavamo  formiranju komisije koja bi trebala znanstveno riješiti te povijesne dileme. Lavine komentara koje je izazvao novi slučaj notornog Mesića, a sam slučaj, ne slučajno dominira medijskim prostorom, potrebno je analizirati i uobličiti u jedan jedinstven, koncezualni   zaključak poglavito demokršćanske većine koja barem nominalno postoji u Hrvatskoj, piše Kazimir Mikašek Kazo za Kamenjar.com

Andrej Plenković, pod pritiskom „slučaja Mesić“, javno je komunicirao svoj zaključak na zadnjoj konferenciji za tisak pa bi bilo vrijedno spomenuti šta je on rekao o toj temi nakon dolaska iz Izraela.

Na pitanje, što je s Povjerenstvom za suočavanje s prošlošću, kaže da se tome pristupa studiozno. ‘Hrvatska mora naći konsenzus po pitanju totalitarnih režima – jasno osuditi ustaški režim tijekom kojeg su počinjeni brojni zločini, ali i trezveno analizirati sve ono što se događalo nakon 1945. godine’, kazao je. Potvrdio je da će do kraja veljače izaći s okvirom i članovima povjerenstva.

Dakle potrebno je „jasno osuditi ustaški režim tijekom kojega su počinjeni brojni zločini, ali i trezveno analizirati…………“

Iz ove javne komunikacije kristalno je jasno kakav će biti smjer rada te famozne komisije, jer Plenković daje neupitne smjernice da mnogobrojne zločine ustaškog režima treba jasno osuditi, da su mnogobrojni zločini ustaškog režima valjda gotova povijesna činjenica, da broj tih zločina nije upitan, a događaje poslije 1945. godine treba trezveno analizirati. Zločinački, diktatorski režim J.B.Tita on naziva „događajima poslije 1945 godine“ i već sada radi jasnu distinkciju o dva potpuno različita konteksta, zločinima u vihoru rata i „događajima poslije 1945.godine“. Jedno naziva zločinima, a drugo događajima!? On niti ne pomišlja da su se u vihoru rata dogodili zločini na obadvije strane, ne pomišlja analizirati uzroke i posljedice tih zločina i ne pomišlja dirnuti u mit o Titu i NOB-u, ne pomišlja Titove „događaje“ nazvati pravim imenom.

Nakon ovakve formulacije potpuno je legitimno upitati se! Hoćemo li mi ikada demistificirati jasenovački mit i brojne druge mitove koji već desetljećima kao okovi stežu hrvatsko nacionalno biće prijeteći urušavanjem hrvatske države i hrvatskog nacionalnog opstanka?

Tri su mita koje je potrebno znanstveno demistificirati i tek tada se može krenuti u bilo kakve rasprave o suočavanju s prošlošću. Mit o Jasenovcu, blaženom Alojziju Stepincu i mit o Titu. Ta tri mita ideološka su platforma i paradigma mentalno komunističke ljevice za lansiranje teze o Hrvatskoj kao ustaškoj državi. Kada u ovom kontekstu spominjem ime Alojzija Stepinca naivno je vjerovati da će njegovo proglašenje svetim oslabiti ideološke, antihrvatske platforme. Naprotiv, posvećenje Alojzija Stepinca proizvest će novu neviđenu agresiju kao osnovni dokaz o fašizaciji Hrvatske i oni nikada svetost Alojzija Stepinca koja je neupitna ne će prihvatiti kao činjenicu. Veliko srpska politika koja je pupčanom vrpcom povezana s mentalno komunističkom politikom u Hrvatskoj ne će nikada dozvoliti da im se kanonizacijom Alojzija Stepinca iz ruku otme najvažnija poluga antihrvatskog djelovanja, jer blaćenje Stepinca kao simbola, blaćenje je Crkve u Hrvatskoj, blaćenje je vjerničkog hrvatskog naroda, blačenje je Hrvatske. Dok god se sva tri spomenuta mita u paketu znanstveno ne demistificiraju, dokle god nove istine ne budu dio hrvatske povijesti, znanstvenih časopisa i školskih uđbenika, Hrvatska ne će biti oslobođena.

Hrvatska još uvijek nije napisala svoju povijest i mi danas živimo na povijesnom smeću jugoslavenskih povjesničara-falsifikatora. I tome se ne treba čuditi, jer kvazi povjesničari tipa Klasić, Jakovina, Goldstein, Markovina, Dežulović i ostala bulumenta pisali su povijest po diktatu Beograda i SK. To nije hrvatska povijest jer Hrvatska u Jugoslaviji nije ni postojala. To je jugoslavenska povijest!

Na žalost, mi danas nismo u stanju napisati ni istinitu povijest recentnih događaja iz Domovinskog rata, nismo u stanju obraniti svetost stvaranja i oslobađanja Hrvatske. Danas, a poglavito poslije najnovijeg uratka monstruma Mesića, još su žešći napadi na domoljubni hrvatski korpus s optužbama da je Tuđman stvarao ustašku državu, da su hrvatski branitelji imali viziju stvoriti  NDH i da su samim time notorni ustaše, fašist i ne demokrati. Upravo to nam tumači „povjesničar“ Klasić u nedavnom srazu s povjesničarem Lučićem. Njegove su teze, kao i teze svih povjesničara falsifikatora,  da je cijeli braniteljski korpus hrvatske vojske zapravo ustaški i da im je cilj bio revitalizacija NDH, jer eto, HOS-ov pozdrav „Za dom spremni“ ključni je dokaz toj tezi. Pa taman da je i bilo tako, a nije, nije li normalno da u obrambenom oslobodilačkom ratu svaka vojska bira mehanička i psihološka oružja kojima će braniti svoju opstojnost, vlastiti život, obitelj, dom i Domovinu. Naše psihološko oružje u Domovinskom ratu, jer mehaničko oružje nam je oduzeto, bio je pozdrav „Za dom spremni“ i šta je u tome sporno? Ako je cilj velikosrpske fašističke politike bio granica Virovitica-Karlovac-Karlobag, a oni dan danas tvrde da je to legitiman cilj, zašto onda ne bi bio hrvatski legitiman cilj „Hrvatska do Zemuna“?

U svakom ratu postoje legitimni i ini ciljevi, ali poslije rata vidljivi su rezultati svakog rata. Domovinski rat nije iznjedrio NDH-aziju, nije pomaknuo hrvatsku granicu do Zemuna, nije prešao ni pedalj na „srpske zemlje“, nije učinio genocid ni masovne zločine! Sveti i najčistiji Domovinski rat iznjedrio je slobodnu, demokratsku, parlamentarnu Hrvatsku i tu demokratsku, europsku  politiku provodio je predsjednik Tuđman od samih početaka svog političkog uspona. Ta politika iznjedrila je priznanje cijelog slobodnog Svijeta! Tu, za povjesničarsku komunističku bulumentu nepodnošljivu činjenicu, oni jednostavno ne žele i ne mogu priznati, jer ta činjenica poništava sve njihove povjesničarske falsifikate i snove o nekoj novoj Jugoslaviji u kojoj bi oni nastavili biti jedini meritorni tumači i arbitri povijesnih istina obučenih u povijesno lažno smeće. Ne mogu i ne će priznati da je Titova Jugoslavija bila fašistička u svakom pogledu, a da su hrvatski branitelji i Domovinski rat u povijesti ratovanja  ogledni primjer antifašista i antifašizma! Trebaju li takvi falsifikatori sudjelovati u komisiji za suočavanje s prošlošću?

Uzimajući u obzir ove činjenice, činjenice da je cijeli braniteljski korpus u Domovinskom ratu vodio antifašističku borbu protiv fašističke okupatorske vojske bivše Jugoslavije, Andrej Plenković ima jednostavnu državničku zadaću! Ako je državnik? Ne treba previše hrabrosti pa vladinom uredbom ili zakonom zaštititi sve simbole Domovinskog rata, odore, zastave, znakovlja, uključujući i grb postrojbi HOS-a sa njegovim autentičnim sadržajem. Ne treba previše hrabrosti procesuirati one koji pljuju po tim simbolima, obezvrjeđuju branitelje i Domovinski rat nazivajući ih fašistima i ustašama. Ne treba previše hrabrosti upravo te apologete i jugo nostalgičare nazvati pravim imenom. Oni su veleizdajnici hrvatskih nacionalnih interesa! Kada će doći vrijeme da netko konačno bude osuđen kao veleizdajnik?

Domovinski rat temelj je svih temelja hrvatske opstojnosti. Istina i zaštita  Domovinskog rata mora postati podloga za sve rasprave i suočavanje s prošlošću, jer u Domovinskom ratu zrcali se prošlost, sadašnjost i budućnost Hrvatske. Domovinski rat simbolično je počeo na Bleiburgu i simbolično završen na vukovarskoj Ovčari, a neprijatelji su bili isti onda, jučer i danas. Domovinski rat daje odgovore na sve mitove, daje odgovore zbog čega su antihrvatski mitovi proizvedeni i dan danas egzistiraju. Domovinski rat daje odgovore tko je bio Tito, tko su njegovi sljedbenici i tko su povjesničari falsifikatori. Zakonska zaštita Domovinskog rata, istina o Domovinskom ratu nulta su točka svih polazišta oko raščišćavanja bremenitih povijesnih utega.

Hoćemo li mi ikada srušiti mitove o Jasenovcu, Stepincu i Titu? Hoćemo li ikada doznati istinit broj žrtava Jasenovca? Bojim se ne ćemo! Ali ono što sigurno možemo doznati je istina o zločinima Titovih fašista u Jasenovcu poslije rata kada su masovno poklani hrvatski domoljubi s križnih puteva. Ono što nedvojbeno znanstveno možemo utvrditi jeste postojanje logora Jasenovac poslije rata i ta istina o zločincu Titu bacit će sasvim drugo svjetlo na sve mitove i povijesne falsifikate. Vrijedno pregalaštvo istraživača poslijeratnog logora Jasenovac mora postati institucionalizirano, iza Igora Vukića i dr. Stjepana Razuma mora stati hrvatska država i Andrej Plenković. Ta tema mora postati mainstrem isto kako je želja Plenkovića da HDZ bude mainstrem. Ta tema mora postati krucijalna za komisiju o suočavanje s prošlošću. Plenkovićeva  retorika u osudi „zločina ustaškog režima“ i „racionalna rasprava o događajima poslije 1945.godine“, a da se jasno ne kaže kako su i jedni i drugo bili zločini vodi u neki truli kompromis dalekosežno štetan za Domovinu.

Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

facebook komentari

 • prepri43

  Mi moramo trijezno s mnoštvom postojećih slikopisa dokazati svijetu da je mit o Jasenovcu zasnovan na lažima i krivotvorinama.Na slikopisu se vidi ženska noga s visokom potpeticom što nikako ne može biti logorašica iz logora.Po odjeći i obući se isto to vidi i za za ostale žrtve na slici.Ubijene nedužne sisačke građanke i građane od strane partizana komunista oni su podvaljivali kao žrtve “ustaškog terora”! Zadaća naših državnih dužnostnika je to predstaviti svijetu i svim muzejima “holokausta”!(Kliknuti na sliku!)
  https://uploads.disquscdn.com/images/2698d2b4ef0da36afa2b1f17629a6f01d4f3055269b98313a8c40bae10583f41.jpg

 • Malleus_Haereticorum

  Što se nas tiče, tj. hrvatskoga naroda, mi bismo uzporedno s razkrinkavanjem krivotvorina o NDH i logoru u Jasenovcu trebali nuždno izticati odnos Titovih partizana prema Židovima, i za vrijeme 2. svj, rata a još više poslije njega, u vrijeme SFRJ. Valja često izticati činjenicu što je Titova Jugoslavija imala izrazito neprijateljski odnos prema državi Izrael, pa i prema samom pojmu „holokausta“, koji za vrijeme SFRJ uobće nije postojao, tj. nije bio priznat od strane komunističkih vlasti. Ovu tvrdnju podkrijepljujem činjenicom što u „Općoj enciklopediji“ iz 80.-tih godina prošloga stoljeća pod natuknicom „holokaust“ nema ni riječi o stradanjima Židova u nacističkim logorima, nego su navedene samo dvije-tri rečenice o žrtvi paljenici u starih naroda, Rimljana, Grka i Židova. Moramo izkoristiti te i takve činjenice, e da bi se razbio još jedan mit, važan koliko i mit o Jasenovcu, a taj je da su današnji „antifašisti“ nasljednici onih koji su se tobože borili protiv fašizma u korist nepravedno progonjenih Židova. Istina je upravo suprotna–naši „antifašisti“ su bili progonitelji i neprijatelji Židova.

 • Kazimir Mikašek – Kazo

  Stručnjak za fotografije, sudski vještak, osobno mi je dokazao kako su to sve montirane fotografije i krivotvorine!

 • Malleus_Haereticorum

  Jedno je sigurno i neporecivo, što se vidi na priloženim slikopisima: žrtve su očito bile dobro uhranjene. Nisu to nikakvi kosturi kakve možemo vidjeti na slikama iz nacističkih logora. Da, detalj sa obućom i odjećom također je neporeciv. Nezamislivo je da bi izmučeni kosturi koje nacisti još nisu stigli procesuirati imali bilo kakvu normalnu obuću i odjeću.

  U jednom dokumentarcu (takvi se dokumentarci stalno vrte na određenim tv-kanalima) sam čuo izjavu jednog američkog vojnika, Židova, koji je bio u Njemačkoj i vidio žrtve u logorima, pa je rekao: „Ne, to nije moguće da su ljudska stvorenja. To su sigurno lutke koje netko zbog nekoga razloga postavio ovdje“. On je ZAISTA tada bio uvjeren da je riječ o lutkama. Poslije su ga uvjerili da nije riječ o lutkama nego zaista o izmučenim ljudskim tijelima. Ove priložene slike prikazuju na ubijene ljude koji su netom prije ubojstva imali nekakav normalni život.

 • prepri43

  Kad su se preživjeli logoraši vraćali svojim kućama nisu mogli ni sanjati da će ih dojućerašnji susjedi dočekati s tolikom mržnjom. Bili su u njihovim očima krivi jer su preživjeli. A kako su se tek ti susjedi lijepo smjestili u njihovim kućama?! Naravno da je bio pravi šok to sada lijepo vratiti pravim vlasnicima.U Poljskoj su ih osudili da su krvopije koje djeci sišu krv kako bi povratili u logoru izgubljenu životnu snagu.Rezultat toga bio je pogrom i više od 140 ubijenih povratnika.I to se događalo poslije njihovog »oslobođenja« iz logora! Treba se prisjetiti da je tada u Poljskoj živjelo oko 3,5 milijuna Židova t.j.10% ukupnog stanovništva. Kad su Nijemci i Sovjeti razdijelili Poljsku stvorila se u sredini nekakva marionetska poljska državu s njemačkim vojnim upraviteljem na čelu.Kako su u toj »novoj Poljskoj« Poljaci bili apsolutna većina nisu htjeli primati Židove iz njemačkog dijela koje su ovi Kanili tamo prebaciti. I sami Poljaci nisu imali pozitivan odnos do Židova što se najbolje pokazalo u gore spomenutom slučaju.Da je t.zv.holokaust imao svoje »faze« vidi se i po tome što je tek sredinom 1942.donesena odluka o »konačnom rješenju židovskog pitanja«.Do tada su oni bili još predmet trgovine pa kako nije uspio dogovor određeni su za likvidaciju.A da su i sami Židovi bili za Hitlerov plan naseljavanja u Palestini vidljivo je iz još jednog neprijepornog slikopisa! Ostala mogućaodredišta za Židove kao Madagaskar ,Ukrajina i t.d. da za sada ne nabrajam!
  P.S. Ako UEFA vidi ovu svastiku – nastradao svekar!

  https://uploads.disquscdn.com/images/1bed5912bf13d08a93d0cb8c5c65ee08b8de9711063ccfed91619cba6fef9d79.jpg

 • prepri43

  Ne misliš valjda reći da su ovi slikopisi krivotvorine? Da su uporabljeni u potpuno drugom smislu to da! Ali to su izvorni dokumenti baš kao i ovi koji danas izlaze na svjetlo dana!
  https://uploads.disquscdn.com/images/5c9d12b03d49c140fb36dc14ee7cbf83ef431e568b0694f80d2731fe737abfac.jpg

 • Kazimir Mikašek – Kazo

  Strašno! 300 hrvatskih vitezova bez suđenja!

 • Malleus_Haereticorum

  Najprije ću reći zašto je izpravno Holokaust stavljati u navodnike, tj. tzv. holokaust. Onaj tko uztrajava na tomu da valja rabiti izraz Holokaust kao posebnost koja se odnosi samo na stradanje Židova u 2. svj. ratu, ako je pošten, mora odgovoriti na pitanje je li brojka, upravo ta brojka od šest milijuna ubijenih Židova, koji su prineseni kao žrtva paljenica (jer to je izvorno značenje holokausta) bila dijelom cionističkog mita stvorenog davno prije svjetskih ratova? Je, ili nije? Na Internetu se mogu naći prikazi novinskih članaka, mahom u američkim novinama, i prije prvog svjetskog rata, a onda i u razdoblju između dvaju svjetskih ratova, u kojima cionisti naveliko i naširoko razglabaju o 6 milijuna ubijenih Židova. Jesu li ti izvori istiniti ili nisu? To je lako provjerljivo. Ako jesu, onda je VRLO RUŽNA stvar to što se broj ubijenih Židova u nacističkim logorima tako namješta da odgovara odprije stvorenoj slici o stradanju Židova.

  U već spomenutim dokumentarcima, koji se ciklički prikazuju na National Geographicu, ali i na drugim kanalima poput ViaSat History, spominje se i to da postoji (prikazan je) nacistički filmski uradak u kojemu Himmler na jednom sastanku SS-ovskih glavešina strogo zabranjuje svim nazočnima da javno spominju činjenicu da se je režim konačno odlučio iztrijebiti SVE Židove u Europi. Navodno su nacisti imali poimenični popis od 11 milijuna Židova u Europi koje su namjeravali sve pobiti. Zaista je intrigantno to što su navodno uspjeli izvršiti (tj. ubiti) točno šest milijuna, onoliko koliko se uklapa u prije spomenuti cionistički mit o stradanju Židova. Uzgred budi rečeno, nacisti su u samoj Njemačkoj bili zatekli tek oko pola milijuna Židova, što je iznosilo oko 0,75% od ukupnog stanovništva u Njemačkoj. Nacisti su bili uspjeli usmjeriti gnjev Nijemaca prema Židovima tako što su tu brojku od 0,75% stavili u kontekst brojki od 15% svih odvjetnika odnosno 11% svih liječnika u Njemačkoj koji su bili Židovi. Što se antisemitizma tiče, ni drugdje u Europi nije bila znatno bolja situacija od one u Njemačkoj prije 2. svj. rata.

 • prepri43

  Neki tvrde da je u nacističkim logorima našlo smrt oko 600.000 osoba. Ostalo je poznata praksa multiplikatora 10-100! Da kojim slučajem nije bilo te tragedije ocijenjene brojem 6 milijuna nikad ne bi Palestina prema spomenutima postala država Izrael.Tome su se protivili i Englezi pa je tek posredstvom američkih Židova stvar promijenila svoj tijek.A da je bilo i prije dosta mitova ukljućno s Masadom to je danas poznato i bez BBC history channel-a!
  https://uploads.disquscdn.com/images/f9750f51e88209274bec7ceb5273283cf61a30556418549714343088c113035e.jpg

 • vladajuci

  Poštovani gospodine Mikašek, kako izravno dostaviti Vaš cijenjeni komentar našem Premijeru?, da svi saznamo što je naum našeg Premijera i ostale ekipe?

 • kršni

  Mi već 70 godina tupimo “treba osuditi ustaški režim”. Dosadilo je svima. Plenković bi trebao evoluirati, premlad je za ovakve zastarjele izjave! Nitko više o ustašama ne razmišlja. Prošlo je samo 20 godina od Domovinskog rata kojeg smo dobili, a vrijeđaju se branitelji, pogotovo dragovoljci HOS-ovci. Drugovi se nikako ne daju dozvati pameti i konačno priznati da su se zločini događali krajem WW2 i tijekom juge. Došli su sada oni na red, da, oni su na redu, pogotovo zbog mržnje koja izbija iz svih njihovih izjava. Da se ponašaju normalno, da se neki manjinci ponašaju normalno, ne bi bilo ovoliko nemira u našim srcima. Domoljubi su po njima još uvijek puni opasnih namjera, katolike bi trebalo zvati nacionalistima i nadasve ustašoklerikalcima iako je Hrvatska od davnina čvrsto vezana uz Crkvu. Izvjestan broj povjesničara trudi se istinu znanstveno potvrditi, to ide polako ali sigurno. A eto, čak je i Mesić, odnosno prikazivanje njegovih davnih izjava, pripomogao da se sazna bit o mitu.

 • kršni

  Hm!

 • Tko je pisao “PORUKA IZMIRENJA USTAŠA I HRVATSKIH PARTIZANA”?
  http://otporas.com/tko-je-pisao-por…atskih-partizana/

 • bakran

  To je bilo postupanje po naputku ‘velikog brata’ Staljina. Židovi su i u carskoj Rusiji bili proganjani, diskriminirani i ubijani. A tek u komunističkom SSSR-u ta je politika doživjela ‘puni procvat’. I u zadnja tri desetljeća mnogi su se ruski Židovi iselili iz Rusije zbog nemogućnosti normalnog rada i života, te svojevrstne segregacije

 • Malleus_Haereticorum

  Patoložki antisemitizam ljevičarskih ideologa dolazi od samoga Karla Marxa. Marxov spis „Zur Judenfrage“ tipični je primjerak antisemitskog štiva, što priznaje i Marxov biograf Jean Elleinstein. Ljevičar Elleinstein nije mogao izbjeći takav zaključak, premda je htio, nego je rekao (napisao):„Nema nikakve sumnje da je to antisemitski spis“. I po mnogim drugim znacima, ne samo po svojim spisima, Marx je često davao do znanja da mrzi Židove (npr. „židovska religija mi se gadi“,
  „židovski bog je novac“, „stari škrti Židov“ (koji mu nije, s pravom, ništa ostavio u nasljedstvo) itd. itd.). Kolosalna je ljevičarska laž da su oni tobože stjegonoše zaštite Židova i borci protiv antisemitizma. Pa zar činjenica što je Hitlerov antisemitizam fino „legao“ u pokret koji u svom nazivu sadrži riječ „socijalizam“ ništa ne dokazuje što se tiče ljevičarskog antisemitizma? Ja mislim da sve dokazuje. Komunjare su u svojim polazištima imali antisemitizam, a imaju ga i danas, premda viču da nemaju.

 • bakran

  Ne znam jeste li ikada poslušali ovaj glasoviti govor B.H, Freedmana:

  Meni je bio jako jako zanimljiv kad sam ga prvi put čuo; a poslušao sam ga od onda mnogo puta. (Napominjem kako je ‘title’ dosta dobar no ima ponešto grešaka, poglavito kod vlastitih imena; zato treba poslušati. I treba malo strpljenja, jer traje sat i pol. Naravno, dio govora treba staviti u kontekst vremena u kojem je nastao; danas, davne 1961.)

 • Malleus_Haereticorum

  Da, znam za to i slušao samo to još i prije, ali je uvijek dobro podsjetiti se tih stvari. Cionisti su imali svoj plan, u to nema nikakve sumnje. No, sumnjam da ćemo ikada imati pristup dokumentima britanske vlade koji bi podpuno objasnili Balfourovu deklaraciju–tko, gdje, kada, kako i zašto. Ostaje nam samo ČINJENICA da je britanska vlada cionistima obećala ono što po nikakvom pravu nije mogla obećati nikomu, ne samo cionistima. Zato je bilo važno po završetku 2. svj. rata nametnuti Nijemcima krivnju koju je težko podnositi. Kako možemo vidjeti, svatko tko bi ma samo i pomislio da su Nijemci nakon završetka 1. svj. rata, još i prije Hitlerovog dolazka na vlast, imali NEKAKVIH razloga da na cionističku manjinu u Njemačkoj gledaju kao na petu kolonu, takav bi čovjek bio odmah označen kao rasist, antisemit, i ne znam kakav sve još „anti“, i završio bi na sudu.