Connect with us

Komentar

Hod za život u Slavonskom Brodu u kojem je ubijeno najviše hrvatske djece

Objavljeno

on

Ilustracija/arhiva

Za subotu, danas, u Slavonskom Brodu najavljen je prvi Hod za život, koji za taj grad i za Hrvatsku ima iznimno značenje.

Koordinator slavonskobrodskog Hoda Martin Martinović kaže kako se posebno veseli i ponosi što će se prvi put u tom gradu hodati za život, za nerođenu i rođenu djecu, majke, očeve, bake i djedove, za obitelji i Hrvatsku. I podsjeća – u Slavonskom Brodu za vrijeme Domovinskog rata ubijeno je “samo u jednoj godini, 1992., čak 27 djece na pragu svoga doma, a 65 ih je ranjeno, za što do danas nitko nije odgovarao.”

Ljevičari su se svojedobno žestoko rasrdili kad sam taj podatak suprotstavio neprekidnom isticanju i mitologiziranju hrvatskog ratnog grijeha zbog smrti srpske djevojčice Aleksandre Zec i ustrajnom prešućivanju zločina nad desecima hrvatske djece.

I to, kako ističe Martinović, zločina za koji nitko nije odgovarao, a tu činjenicu danas je gotovo zabranjeno spominjati kako se ne bi dirnulo u dobre hrvatsko-srpske odnose u Lijepoj Našoj.

O tom “nemaru” prema procesuiranju srpskih zločina u Hrvatskoj počesto se, makar rubno, govori i drugdje, posebno u Vukovaru, gdje silovane žene na ulici sreću svoje silovatelje, piše Milan Ivkošić/Vecernji.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari