Pratite nas

Komentar

HODAK: Hapsiti Mamića na obljetnicu Vukovara je kič pravosuđa

Objavljeno

na

Po meni to je uhićenje moglo biti jučer, sutra i prekosutra, kaže Hodak Da je tajming uhićenja zanimljiv smatra i politički komentator Dujmović, piše direktno.hr

18. studeni 1991. značajan je dan u povijesti Hrvatske, no jutrošnje uhićenje Zdravka Mamića stavilo je Vukovar u drugi plan. Vidljivo je to letimičnim pregledom naslovnica glavnih portala – svugdje i po nekoliko vijesti o Mamićima, a o Vukovaru tek minimalno.

Upadanje USKOK-a u kuću Zdravka Mamića, cjelodnevnu istragu i privođenje te činjenicu da je obljetnica vukovarske tragedije zbog vijesti o tome u medijima pala u drugi plan, komentirao je za Direktno zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak nazvavši to neprimjerenim.

“To se ne treba komentirati, po meni to je uhićenje moglo biti jučer, sutra i prekosutra. Potpuno je neprimjereno da Mamić i ekipa odnesu Vukovaru značaj, da Vukovar pada u drugi plan. Smatram da je to kič pravosuđa, tajming je odabran potpuno krivo”, naglasio je.

O tajmingu USKOK-a, bio on slučajan ili namjeran, možda govori i činjenica koliko imaju protiv materijala Mamića. No očito nisu mogli više čekati, dodaje Hodak.

“Smatram da se nije to trebalo desiti na današnji dan. Mamić ne bi pobjegao, ni Vrbanović ne bi ostao u Rusiji, to se moglo napraviti i 19. studenog. Nitko o tome nije razmišljao, ali nisu tu Hrvati da razmišljaju”, britko je zaključio Hodak.

Da je tajming uhićenja zanimljiv smatra i politički komentator i publicist Tihomir Dujmović.

”Međutim u ovom trenutku znamo da se špekulira o puno motiva, prije bih pričekao što USKOK ima protiv Mamića, da ovako reagiraju. Pričekajmo prvo priopćenje pa ćemo onda komentirati”, oprezan je bio Dujmović.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

VUKOVAR, PROVJERA NAŠE LJUDSKOSTI

Objavljeno

na

Objavio

Mjesec je studeni, unatoč svome imenu, mjesec lijepih i nostalgičnih iskustava. Tako je sve dok pred nas ne izroni, dok nas ne zaskoči datum 18. studenog. On nas odmah odnese u taj datum 1991. On se ne može zvati danom.

To je drama, sinonim stradanja, sinonim pomračenja ljudske vrste. Tog dana postaje istinito ime ovog mjeseca. Postaje hladno, postaje studeno u našim dušama. Jer Vukovar je živi grad i živa stvarnost spremljena u povijest i naše sjećanje. Kad kažemo spremljena, ne smije značiti odložena stvarnost! Povijest je Vukovara postala povijest rođenja moderne i samostalne Hrvatske ali i povijest svakoga od nas.

Vukovar neprekidno mora osnaživati političku, simboličku i egzaktnu snagu i vrijednost za Hrvatsku i ukupnu javnost… Vukovaru moramo osigurati memorijsko mjesto i svetište koje traži njegova snaga i tragovi ubrazdani na licu tisućljeća. Postati grad pomirenja, grad prijatelj sviju…

Provjera ljudskosti i sposobnosti našeg življenja i opstajanja. Možemo mi, i moramo to htjeti i znati graditi …

Za Vukovar nam trebaju mirni, autentični, utemeljeni, svjesni i odlučni potezi. Da kandidatura grada Vukovara za neprolaznu povijest bude potvrđena zrelošću naše generacije koja će znati iskustva prošlosti ugraditi u svoju budućnost… napisao je Goran Marić na facebooku povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

VIDEO – Knezović: Zaoštravanje odnosa BiH i Srbije je samo populizam i medijska pompa!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je danas tvrdnje kako njegova izjava da bi bio spreman na rat ukoliko bi se Republika Srpska pokušala odcijepiti od Bosne i Hercegovine predstavlja prijetnju, nego je rekao kako je to logičan odgovor na pokušaje podjele koju zagovaraju srpski čelnici u BiH.

“Nije prijetnja kazati da ćete braniti svoju zemlju, prijetnja je kad kažete da ćete rasturiti vlastitu zemlju”, rekao je Izetbegović u Mostaru u izjavi za medije.

Izetbegović: Izjava da smo spremni na rat ne predstavlja prijetnju

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari