Connect with us

Komentar

Hodak: Ili je riječ o kleveti ili imamo najveću korupcijsku aferu u hrvatskom pravosuđu

Objavljeno

on

Bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić oglasio se na tiskovnoj konferenciji povodom pravomoćne presude Županijskog suda u Osijeku kojom je osuđen na šest i pol godina zatvora.

Između ostalog, govorio je o aktualnom predsjedniku Vrhovnog suda Đuri Sessi.

“Mislim da se trebamo boriti i da trebamo reći tim ljudima dosta, ljudima koji se zovu Đuro Sessa, predsjednik Vrhovnog suda RH. Ne postoje institucije u RH i Europi u kojima Sessa nije predsjednik. Čuli ste, Europe. Čovjek kleptoman, kriminalac, varalica, zlotvor, čovjek koji odlučuje o pravu u jednoj suverenoj državi Republike Hrvatske. Rekao sam pred vama već dva puta i još jednom ponavljam da sam spreman u svakom trenutku se staviti na dispoziciju DORH-u i USKOK-u i svim institucijama RH da dokažem da je Đuro Sessa kriminalac i da sam mu osobno kao predsjedniku suda donosio novac u kancelariju da bi mijenjao donesene presude ili utjecao na sudske sporove u toku”, rekao je Mamić u utorak na tiskovnoj konferenciji koju je najavio u spektakularnom stilu rekavši da će “po prvi put bez rukavica, otvoreno i bez ustezanja progovoriti o temama, činjenicama i dokazima koje nikada prije nisu prezentirane u javnosti”.

Ugledni odvjetnik i kolumnist Zvonimir Hodak za portal Direktno komentirao je Mamićevu izjavu.

“To su teške optužbe, neprimjereno teške i one mogu postati optužbe u formalno pravnom smislu samo ako se mogu poduprijeti dokazima. To su tvrdnje koje spadaju pod kazneno djelo klevete i uvrede, ali ako bi Mamić imao neke konkretne dokaze za one organe koji su za to zaduženi, onda bi to bila velika afera i to bi bilo nešto nezabilježeno u pravosudnoj povijesti RH od ’91. godine dalje”, ocijenio je Hodak u razgovoru za portal Direktno.

Optužbe su teške, navodi dalje, i sada je po njemu samo pitanje “stoji li iza toga jedan revolt zbog potvrđene presude na Vrhovnom sudu Hrvatske ili iza toga stoje činjenice i dokaze koje je Mamić spreman prezentirati organima gonjenja RH”.

“Ako bi uvrede i klevete koje su danas bile izrečene mogle biti dokazive, onda to prerasta u nešto sasvim drugo, u jednu korupcijsku aferu u Hrvatskoj koju nitko ne želi”, poručio je Hodak.

Sigurno je da ovo što je Mamić izrekao na konferenciji za medije ne može koristiti Sessi, kaže Hodak te dodaje da mu formalno pravno to može jako naškoditi isključivo ako je rečeno i dokazivo, kazao je Hodak za Direktno.hr

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari