Pratite nas

Istaknuto

HODAK: Jugoslavenka po profesiji lovi u ‘zaleđu’ Hrvate po profesiji

Objavljeno

na

Dokaz je Republika Srpska koja se danas proteže na 49% bivše Socijalističke republike BiH. Srbija je izgubila rat i hrvatske teritorije koje je okupirala. Bošnjaci sad imaju sveti zadatak da ”reliquiae reliquiarum” osiguraju isključivo za sebe.

Hrvatska politička elita pomalo podsjeća na zimsku službu u Zagrebu. Kad god padne snijeg oni su iznenađeni i uvrijeđeni. Kako se to tako iznenada dogodilo? Još jučer smo bili u Sarajevu i Mostaru. Bilo je sunčano, toplo vrijeme, njupali smo tufahije. Raja je bila vesela i razdragana kad nas je vidjela i pozdravljala na ulicama i trgovima. Sad je odjednom nastupilo zahlađenje. Digla se kuka i motika jer država koja, usput rečeno sliči na čudnovatog kljunaša, provodi svoje zakone. Sve optužnice su po zakonu.

Pedantno je provedena pravedna istraga protiv 28 osoba zbog ratnih zločina koji su se pred 25.g dogodili u Orašju. Pritvoreno je 10 Hrvata, a ostalih 18 to komentira uz ”kahvu”. Ne zna se kojoj etničkoj skupini pripadaju. Teršelička, Lovrićka i Puhovski misle da bi to mogli bit Srbi koji vole ”kahvu”. Prisjećajući se kako su Hrvati nakon 8. svibnja 1945.g. tamanili Hrvate, misle oni kako ne bi bilo čudno da su i Srbi činili ratne zločine nad Srbima. Muslimani nisu sigurno. Oni još iz Daytona imaju crno na bijelo da su službeno žrtve rata u BiH. A zlobni Davor Ivanković u Večernjaku podmeće kako “premda su vojne postrojbe HVO-a u Orašju bile popunjene s 25% do iznad 50% Bošnjacima…“ Pa što? Ostali su oni na slobodi zato jer nisu krivi i ”šlus”.

U životu svaki dobar scenarij ima obaveznu poruku. Osim u mojoj kolumni. Ja, ako želim poslati poruku, odem na poštu. Ovdje ipak naznačujem poruku koja je identična jednoj poruci koju su preostalim starosjediocima Englezima poslali stanovnici Savile Towna, grada u Yorkshireu. To je dragi, multietnički grad u kojem je bilo preostalo još 48 bijelih Engleza. To je grad u kojem i prodavačica sladoleda nosi burku. Poruka glasi: “Gubite se i ne vraćajte se, nemate što tražiti ovdje!“. Identičnu poruku (u prijevodu) dobili su u Plenković i Stier u BiH. Odnosila se ona i na preostale Hrvate u BIH, mada samo indirektno. Bakir Izetbegović poručio je da priča o ugroženosti Hrvata u BIH ne drži vodu. To potvrđuju i “glasovi razuma “ iz RH kao Jelena Lovrić, Vesna Teršelič i Žarko Puhovski. Sad se još samo čeka što će poručiti elitni istoričari Jakovina, Markovina, Klasić i Perica.

markovineKad smo već kod Markovine, već se vidi rezultat mudre odluke da naša Nina preuzme ministarstvo u Vladi RH. Brat ljevičarskog aktiviste Dragana, Damir dobio je od HAVC-a malu akontaciju od 135.000 kn kao scenarist i redatelj filma zgodnog imena “Borac“. Ostala lova stiže naknadno. Ako netko misli daje “Borac“ film o nekom branitelju iz Vukovara neka samo misli… No, dobro. Pustimo Markovine da uživaju u lovi zemlje koja Draganu ne znači ništa… Možda bi ih mogli plaćati u dinarima…

jelenalovricU subotnjem Jutarnjem kašljucavi i izlizan “glas razuma“ Jelene Lovrić poručuje nam: “Umjesto da se zgraža nad zločinima, Hrvatska se zgraža nad istragama“. Jele ide na “prvu loptu“. “U huškačkoj retorici natječu se prvaci države, bivši generali, povjesničari, Hrvati po profesiji…“ I tako Jugoslavenka po profesiji lovi u “zaleđu“, Hrvate po profesiji. Tunde Benković je Mađarica udana za Hrvata, piše nadalje naša Jelena, i Tunde se želi na sudu suočiti sa svojim silovateljem, bivšim šefom vojne policije u Orašju Perom Vincetićem. Kako bi pokazala bar neku empatiju za Vincetića, Jele navodi njegov lirski nadimak “Pero konj“. Navodno je protiv Pere Vincetića pred 6 godina dignuta optužnica pa će gospođa Benković sasvim sigurno imati priliku suočiti se sa njim na sudu. Ali hoće li itko iz ljevičarske medijske ergele spomenuti sve one Hrvatice koje su godinama silovane u Vukovaru i istočnoj Slavoniji? I te žene svaki dan susreću svoje silovatelje na ulici, ali nemaju ni najmanju priliku da se s njima suoče na sudu. Međutim Jele to ne zanima, ona nastavlja “reakcije na recentne događaje u Orašju planule su ovdje u čas do granice histeriziranja“. Slažem se Jele. U bosanskoj su apsani 10 Hrvata, a istraga se vodi protiv 640. Kad se privede njih 600 onda bi se “prvaci države, bivši generali, povjesničari i ”Hrvati po profesiji“ mogli pospano oglasiti s mudrim pitanjem: a što je sa onih preostalih 30?

Osim “Hrvata po profesiji“ postoje i “pošteni Hrvati“ iz Sarajeva koji su otvrdnuli u bojevima protiv “ustaša“ i kojima je sve jasno. Ali meni nije sve jasno. Što i nije čudno. Sjećam se, ali kao kroz maglu, splitskog sporazuma Alije i Tuđmana. Sjećam se jasno činjenice da nije bilo Gotovine, koji trenutno može u Dubrovnik samo avionom, da bi Bihać bio Srebrenica na kvadrat. Sjećam se i Atifa Dudakovića kako čestita generalu Marjanu Marekoviću u Tržačkim Raštelima na rijeci Korani zbog oslobođenja bihaćke enklave. A general Atif Dudaković je bio zapovjednik 5. Korpusa Armije BiH. atif-dudakovicOn je nakon Oluje “posjetio“ malo Hrvatsku i navodno počinio ratni zločin. Nekako mi se čini da je ipak jedini pobjednik rata “na ovim prostorima“ bila RH. Ona je Olujom oslobodila 1/3 svoje okupirane države. Bošnjaci su većinom rat izgubili. Dokaz je Republika Srpska koja se danas proteže na 49% bivše Socijalističke republike BiH. Srbija je izgubila rat i hrvatske teritorije koje je okupirala. Bošnjaci sad imaju sveti zadatak da ”reliquiae reliquiarum” osiguraju isključivo za sebe. Što više, optužnica – makar i nakon 25 godina – doprinijet će većem iseljavanju Hrvata. RH i tako kuburi sa manjkom stanovnika. Lika je prazna. Uskoro će biti i Slavonija dok je u ostatku BIH gužva kao pred Dinamovim golom u Ligi prvaka. “Mudro rukovodstvo“ RH spas vidi u što bržem ulasku BiH u EU. Onda će kao čarobnim štapićem svi problemi Hrvata biti riješeni. Kad su u EU mogle Bugarska i Rumunjska, misle na Zrinjevcu, onda može i Bi H. Ali za razliku od BIH to su prave pravcate države. BIH je dugo bila, a nije izvjesno nije li i danas međunarodni protektorat koji će to ostat sve dok to žele svjetski moćnici. I još nešto. Oduševljenje u BiH sa EU je posve deklaratorno. Dodik sanja ujedinjenje s “otažbinom“ i Putinov kišobran nad Banja Lukom, a Bošnjaci sanjaju o “sekularnoj“ državi i zaštitniku moćnom Erdoganu. Zato sve najave iz Zagreba, najprije od Božinovića, a sad i od Stiera, kako je “prioritet hrvatske vanjske politike“ ulazak BiH u EU običan je račun bez krčmara. Koliko god to željele ambasade u Sarajevu i Buzinu.

Sad dolazimo do pravnog presedana u povijesti ratovanja. Hrvatska je pobijedila i ujedinila svoje okupirane teritorije. Pomogla je i BiH da preživi, a Srbija ako bi lakše probavila gubitak Kosova i Crne Gore, dobila je svoju državu nastalu na gluposti Billa Clintona. I kad se slegla prašina, vidi čuda, sad je odjednom genocidna postala Hrvatska. Goni nas neusporedivo najlošiji međunarodni sud u povijesti – onaj Haaški. Gone nas i optužuju Srbi i ne mogu nam zaboraviti traktorijadu u kolovozu 1995.g. Sad je napokon, kartaški rečeno, na štih došla i BiH. Kao velika mačka zapišava svoj teritorij u Orašju, Stolcu.. Mostar drže u vječnom šahu. A Hrvatska je ko bojagi pobjednica dok naši zapovjednici legendarnih Puma, Tigrova, Vukova, Gromova, Kuna, Paukova, Sokolova mogu u Dubrovnik samo avionom. Dobro je ispalo što je Hajdaš Dončić bio protiv izgradnje Pelješkog mosta. Da smo lovu potrošili na most danas bi “ratni zločinci“ šetali po Stradunu na opći užas gospara i Vlahušića.

Na kraju, o principu koje poštuju, njeguju i drže ga se sve normalne države na svijetu. – načelu reciprociteta. Srbi uhićuju i sude naše branitelje, a Hrvateki se upinju iz petnih žila da se jednog dana zajedno nađemo u lažnom raju – EU. U Bosni su pregorjeli kompjutori od nabrajanja zločina i zločinaca koje treba suditi i osuditi. Njihovi pedantni i “objektivni“ istražitelji snalaze se u Hrvatskom državnom arhivu kao u čevabđinici na Baš čaršiji. Sve poznaju. Sve je to naša raja u Zagrebu. De, bona kopiraj mi ovih dvije iljade stranica. De mi otvori ovu kutiju. Makar bila i Pandorina. To nadilazi normalnu imaginaciju. Ni Quentin Tarantino u Kill Billu nije došao na tako sjajnu ideju. Idemo u Zagreb skupljati dokaze o zločinima Hrvata u BiH. Dobar hotel. Ljubazna raja u Hrvatskom državnom arhivu. Nema što nema. I po stoti put ponavljam: Hrvatska je pravno retardirana država.

Prisjećam se dokaza o “tobožnjoj“ ugroženosti Hrvata u BiH o kojoj je ovih dana prodivanio Bakir Izetbegović. Talijanski karabinjeri u sastavu EUFORA, do zuba naoružani u oklopnim vozilima, svojedobno su junački upadali u hrvatske banke koje su strogo civilni objekti. Gdje su ti junaci bili dok je grmjelo i sijevalo i dok su ih jugo-četnici vezali za ograde mostova? Bili su vjerojatno u sastavu karabinjerske postrojbe MAMMA MIJA!

Neka netko proba ući u arhive bivšeg SKH. To bi tek bila prava Pandorina kutija. Kolike bi se novinarske karijere počele tresti. Kao u talijanskim potresima ovih dana. Koliko bi se “časnih“ političkih karijera zaljuljalo, koliko sveučilišnih profesora ne bi moglo izaći pred studente? Ali zato Mesić i Bajić mogu uvijek otvoriti Hrvatski državni arhiv svakome tko god to zaželi. Živio sam šest godina u SAD-u. To je dovoljno dugo da sam shvatio kako i u kozmopolitskoj Americi, gdje je svakom prva briga dolar, standard i socijalno osiguranje, svi ipak gledaju na pojam nacionalne sigurnosti sa strahopoštovanjem. Znam kao pravnik da su BiH istražitelji ušli u arhiv temeljem sporazuma BiH i RH o uzajamnoj pomoći u potrazi za ratnim zločincima. To nije sporno i zvuči zakonito. Međutim, kome je palo na plitku pamet prihvatiti i potpisati takav sporazum? Čak i zadnjoj budali je jasno što se sprema nakon Daytona. Serije ljevičarskih insinuacija o agresiju na Bosnu. Pokušaj dijeljenja Bosne, hrvatski zločini, Haaške optužnice protiv Praljka i drugova, čišćenje Sarajeva od Hrvata, sprečavanje povratka u Republiku Srpsku, ubojstva čitavih hrvatskih obitelji povratnika. Lažna afera BiH tajnih službi o silovanje mlade muslimanke od strane Ustavnog suca Vice Vukojevića koji je sedam godina trpio ljevičarski teror, a da mu se nitko nije ni ispričao za prijesnu laž. I nakon svih ovih činjenica nađe se netko od hrvatskih “političara“ koji potpiše sporazum sa zemljom u kojem Hrvati već dugo predstavljaju divljač za odstrel. Parafiranjem ovog sporazuma automatski je prestao lovostaj i danas imamo oko 3.000 onih koje SIPA može opeći kad god to zaželi. Zamislite da nekome u BiH padne na pamet pa da na temelju takvog sporazuma osvane u Beogradu i uputi se u Državni arhiv Srbije. Usput rečeno, postoji slični sporazum između Srbije, BIH i RH, ali razlika je u praksi. Ona je provediva samo u poltronskoj, kmetskoj i iskompleksiranoj Hrvatskoj.

Da je A.G. Matoš mogao i pomisliti kako će jednog dana samostalna Hrvatska biti ovako smušena i ranjiva, vjerojatno nikada ne bi napisao ove prelijepe stihove:

Samo tebe volim, draga nacijo,

Samo tebi služim, oj Kroacijo,

Što si duša, jezik, majka, a ne znamen,

Za te živim, samo za te, amen!

jasmila iskosa

Jasmila Žbanić

Oni nama optužnice i pritvor, a mi njima lovu i otvaramo arhive da im bude lakše. Ministarstvo kulture RH “ispružilo“ se s 500.000 kn za film sarajevskog benda o “Pišonji i žugi“. Bosanska Hilary, Jasmila Žbanić, poznata po “dobrodošlici“ Zoranu Milanoviću prilikom njegovog dolaska u Mostar, odrješito je povikala Predsjedniku hrvatske Vlade: “Marš u Hrvatsku“. U Mostaru su počele goriti hrvatske institucije, a Jasmila je bila uvjerena kako se radi o socijalnom buntu obespravljene raje. Robovi protiv hrvatskih robovlasnika. Kad je to plitko političko “ploveće kazalište“ demaskirano, evo Jasmile opet u HAVC po lovu. Na negativni odjek u javnosti na tu mutnu transakciju “reagovalo“je Društvo hrvatskih filmskih redatelja. Užasnuti “harangom“ protiv slobode, suradnje i umjetničke razmjene s BiH. To je stvarno po sistemu Ostapa Bendera: benzin naš, a ideje vaše. Ni na filmu ni pravice, da parafraziram Krležu. Bosancima nagrada u Berlinu. Srbi snimaju sjajne filmove o ratnim godinama. Hrvati također snimaju filmove kao što je Ustav RH po scenariju ofucanog jugonostalgičara Ante Tomića kojeg su ljevoruki filmski kritičari dočekali s neskrivenim oduševljenjem. Arsen Oremović, Nenad Polimac, Jurica Pavičić, Branimir Pofuk doslovno su uživali. Hrvat ustaša, homić, pedofil i Srbin skromni i simpa policajac. To je hrvatska filmska stvarnost. Hrvoje Hribar “I što je muškarac bez brkova“. Neka drugovi režiseri odu malo u kino izvan režiranih svečanih premijera. Vukovar, Huda jama, Domovinski rat…to je prekisela jabuka za Brešana, Grlića, Hribara, Matanića, Ogrestu, Schmida, Šovagovića, Zafranovića i ostale. Ali zato hrvatska ustašoidna kuna ide Dancima, Pišonji i žugi, Jasmili… Ako je i bilo malog zastoja zbog lex Hasanbegović to će sad promptno ispraviti naše Nina i Jasmila.

Najprevedeniji hrvatski pisci su Slavenka Drakulić, Dubravka Ugrešić i Predrag Matvejević čija su djela sa engleskog, talijanskog i francuskog originala kompletno prevedena na hrvatski.

Zvonimir Hodak / Dnevno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Istaknuto

HODAK: Oni koji nisu imali za kruzer otišli su iz Hrvatske 1995. na traktorima

Objavljeno

na

Objavio

U Lijevoj i desnoj našoj koplja se i dalje lome oko Istanbulke. Dok u “naprednoj“ Švedskoj dječacima od 5 do 7 godina u školama oblače haljinice kako bi se u najranijoj dobi priviknuli na svoj pravi spol, na brdovitom Balkanu spektar zanimanja puno je širi i maštovitiji.

Recimo, rođendan Jože Manolića, i koliko to košta. Zlobnici tvrde da su ga svjećice na torti koštale puno više nego torta. Nacionalni sindikat policije piše ministru Božinoviću i tvrdi da su “policijski službenici, kojima je to struka i koji redovito sudjeluju u organiziranju i provođenju mjera osiguranja javnih okupljanja, u svezi predmetnog okupljanja, prvotno utvrdili kako u istom javnom okupljanju sudjeluje oko 50.000 ljudi da bi 15-ak minuta poslije tog prvog priopćenja, nakon intervencije iz političkog vrha, taj broj bio smanjen na 5.000 sudionika prosvjeda… što Vam ne ide na čast“. Kako to već ide u razvijenim demokracijama pismo je potpisao Nacionalni sindikat policije, a njih ima previše za bilo kakovu eventualnu “nagradu za hrabro držanje“. Malo mi je nategnuto ono “nakon intervencije iz političkog vrha“. Gdje bi u EU državi politički vrh intervenirao zbog pedesetak tisuća klerofašista. A možda sindikalci misle na KGK i Pantovčak koji je zasigurno najviši “politički vrh“ u Hrvatskoj. Možda misle na 500 metara iznad Banskih Dvora.

Zgodna je vijest iz Lijeve njihove koja je promakla hrvatskoj medijskoj falangi. Naime, na zgradu hrvatskog koncerna Agrama u Banja Luci ispaljen je protutenkovski projektil i to oko ponoći kada, u pravilu, nema Hrvata na poslu. Srećom srpski čuvar nije ozlijeđen. Inače bi u Zagreb hitno doletio GREVIO na čelu sa Carlom de Ponte. Sad zamislite da je neki ustašoid u Mostaru iz praćke pogodio prozorsko staklo na nekom srpskom predstavništvu. Koja bi to vijest bila! Indeks, Telegram, Jutarnji, Slobodanka, Novi list… Puhovski bi grmio na “Otvorenom“, a Dragan Zelić bi se vjerojatno potužio samom Sorošu. Svi bi se sramili. K’o Peđa Grbin. Onako jako muški. Dobro je u nedjelju u Koloseumu Papa Franjo rekao da ga je sram zbog općeg nedostatka srama. Sreća da nije ispaljena raketa iz ruskog sustava S-400 koja ima domet do 600 km. Ta bi preletjela preko Zagreba. A možda i ne bi.

Kada sam već spomenuo Dragana Zelića, zanimljiv je njegov prelazak iz GONG-a u “ligu prvaka“ odnosno u SDP. Dragan me je u neku ruku iznenadio. I to pozitivno. GONG je k’o fol nevladina udruga koja po svojim pogledima i sastavom prije spada u Kapovićevu Radničku frontu nego u sadašnji mlohavi SDP. Srećom da je prelazni rok završen jer bi, ako srce povuče i preostale “neovisne“ gongiće, to moglo označiti kraj jedne važne “nevladine i ne stranačke“ ljevičarske udruge u Hrvata. Sjećam se “skandala“, kolutanja očima, krštenja s tri prsta kada je prilično davno sindikalac Boris Kunst prešao u HDZ. Javnost je bila zgranuta. Rat je bio počeo. HDZ je bio na vlasti. Tuđman – diktator, kojeg se nitko nije bojao. I umjesto u ‘Jugoslavensku sintezu’ nesretni Kunst je otišao ravno na Trg žrtava antifašizma. Jeleni Lovrić, Butkoviću, Feralovcima, “demokratskoj“ ljevici tlak je skočio preko 300 pa je Kunstova zvijezda brzo nestala s hrvatskog političkog neba. Ali Zelićeva tek počinje sjati. ‘Neutralni’ GONG sad zvoni kako već imaju nekoliko gongovaca u raznim strankama. Vi sad pogađajte jesu li te “razne stranke“ na lijevom ili desnom političkom spektru. Uglavnom GONG je bio i bit će ljevičarsko “kukavičje jaje“ u hrvatskom političkom ringu kojeg sve hrvatske vlade uporno hrane iz proračuna vjerujući u fatamorganu kako je riječ o nestranačkoj, objektivnoj i nepolitičnoj udruzi. Uz živog Soroša. I sad je Zelić našao starog prijatelja za novog.

”Amicus certus in re incerta cernitur” napisao je Erazmo Roterdamski. Pravi se prijatelj u nevolji poznaje.

Stalno me svrbi desni kažiprst kojim vas uspješno gnjavim sve ove godine. Ne dam se navući. Barem ne potpuno. Dosta je Istanbulske konvencije. Od sada samo Istanbulska nevjesta. Ja čvrsto držim do svoje riječi. Naime, sva paljba prema dragoj, pastoralnoj i kompromisnoj Konvenciji pada na EU. Nezasluženo. Ona je, međutim, čedo Vijeća Europe, međunarodne organizacije koja nema veze s EU, bavi se ljudskim pravima, sjedište joj je u Strasbourgu, a ima 47 članica, od čega je samo 24 ratificiralo Istanbulku. Od 28 članica Europske Unije ratificiralo je tu musaku 14 članica!!! O tom spektakularnom fijasku naši mediji muče k’o zaliveni. Đakić iz HDZ-a je uvjeren da je od 47 članova Vijeća Europe Konvenciju ratificiralo svih 150 članova. Valjda i Rusija. Žarko Puhovski ne voli reciklirane teme, a što u naravi, Istanbulka i predstavlja. Kako je rekao Zoki za kojim svi pomalo žalimo – ili mi ili oni. Naravno grah se okrenuo “na mi“. Stalni gost ”Otvorenog“ naš Žarko uslišao je uporne pozive Zorana Šprajca i ukazao se na RTL-u. Iz njega je izbijala, kao i obično, ljevičarska blagost, dobrota i pastoralnost. Ne trepnuvši progresivnim jugo-okom, on je proglasio treću generaciju iseljenih Hrvata u Argentini ”ustašama”. Točnije, trećom generacijom ustaša. Treća generacija partizanskih koljača kraj Hude jame otišla je u Argentinu na kruzeru. Oni koji nisu imali za kruzer otišli su iz Hrvatske 1995. na traktorima. A neki nisu otišli nikuda. Evo ih u Zagrebu. Na RTL-u, na HRT-u, u Večernje itd. Tako Goran Gerovac, naš Gero, u svojoj kolumni “Nikad robom“ nariče nad mlakonjama iz njegovog Karlovca. “Intelektualna pustoš…“ Nitko da se hrabro javi. Plevnik… da, na Danka Plevnika misli naš Gera. Bivši novinar Komunista i Borbe još se nije stigao odazvati Gerinom pozivu. Možda za odlazak u šumu… A zadnji urednik Komunista, a danas kolumnist, iako uvijek komunist, Novog lista Branko Mijić pozvan je iz crvene Rijeke na HRT 4 da nas obdari istinom o broju prosvjednika protiv IK. Branko se malo zamislio, počeo brojati na prste, zakolutao progresivnim očima i izbacio brojku 10.000 tisuća – klerofašista. Ostalih 50.000 do 70.000 tisuća čekali su tramvaj. Prije bi dočekali “Tramvaj zvan čežnja“ Tennesseeja Williamsa iz 1951. s Marlonom Brandom kao vozačem, nego ZET-ova bojna kola koja su se jedva uspjela probiti kroz 5.000 tisuća“ zaslijepljenih desničara“ na Jelačić placu.

RH snažno osjeća potrebu za liječnicima i bivšim urednicima Komunista koji se još nisu uspjeli “uhljebiti“ u Večernjaku i Jutarnjem. Strateška podrška Mijiću bila je Jasmina Popović tako da smo ostali na disidentskoj brojci od 10.000 “grla“. Uredničkim propustom Mijića i Jasminu nisu podržali Branimir Pofuk, Igor Mandić, Boris Vlašić, Jelena Lovrić, Matija Babić, Roby Bajruši itd. Stvarno tko je urednik na HRT 4? Google kaže Denis Latin! Morat će Denis drugarskom samokritikom objasniti drugovima što je Mijić htio reći s tih 10.000…

Javio se i obožavatelj IK Krešo Beljak. Okom stručnjaka proglasio je kupnju F-16 totalnim promašajem. Nemaju ugrađen auto-radio i zato ne valjaju! Hoće li se jedan s drugim dovikivati kroz one ogromne kacige? Zašto nismo sklopili posao sa Švedskom? U slučaju rata pomogao bi nam stari prijatelj i vikendaš s Korčule – Carl Bildt. On kuži avione. Toliko je letio ”avijunima” da nije nikada završio fakultet. Kao ni njegov ljevičarski kolega Martin Schulz iz njemačkog SPD-a, s tom razlikom da Martin nije uspio ni maturirati. No, u svakom slučaju prošlotjedne demonstracije protiv IK su raritetne u novijoj hrvatskoj povijesti. Protiv onih koji su na vlasti digli su se njihovi najtvrđi birači. Na jednoj strani gubiš, ali na drugoj dobivaš. Koja je strana važnija u političkom pokeru? Samo da ne prođemo kao Srbija. Dobila je sa 2:0 Nigeriju, a izgubila Kosovo. Treba samo pročitati strastveni komentar Slavice Lukić u Jutarnjem: “Svi uzaludni Plenkovićevi ustupci“. Naša Slavica je srcem i jezikom za Plenkija. I ne treba tome neki poseban komentar. Kad su uz tebe Slavica Lukić, Boris Vlašić, Robert Bajruši, Branimir Pofuk i ostali lijevi falangisti koji za HDZ i Plenkija ne bi dali ni pola trule jabuke onda je to tema za ozbiljnu analizu. Jednom je navodno Toma Bebić napisao (po Anti Gugi) “Trku dobiva konj, a nagradu osvaja jahač“. Možda se trenutno tako osjećaju birači HDZ-a. Oni su dobili zadnjih šest – što lokalnih što državnih izbora. Nagradu su odnijeli drugi – njihovi “jahači“ kao Slavica, Rada, Sanjasvraka, HNS (koji je tradicionalni “jahač“ bez konja za utrku).

Lukička je zgrožena. “Odlazi iz HDZ-a! Izdaja, izdaja!” “Ultra konzervativni prosvjed“. Iza koga stoji katolički kler u Hrvatskoj? Slavica je sigurna da katolici u Italiji i Vatikanu ne stoje iza ovog prosvjeda. Za one u Argentini nije sigurna. Slavica nas blago i majčinski pita zašto nitko nije pročitao IK i njenih 12 poglavlja. IK treba jednostavno “pročitati“, a to su katolici u RH i učinili. Jedna mudra HNS-ovka pročitala je Konvenciju 20 puta, a da je nije uspjela “pročitati“ što sve u njoj piše. I na kraju, kad se podvuče zajednički nazivnik što ostaje? Ljevičari i liberali su za Plenkovića i ratifikaciju. Ali kad dođu izbori ni HDZ ni Plenković njihov glas neće dobiti. A što je dobila Hrvatska? Cinici na fejsu kažu “Hrvatska je postala duševna bolnica otvorenog tipa“. Dubravka Šuica nas tješi “I Tuđman bi tako postupio!“ Što je onda s obitelji koja je protiv IK. Dvije Tuđmanove unuke su bile na prosvjedu. Jedna je čak zbog IK izašla iz HDZ-a. Studentski kapelan Don Stojić kaže: “Ako za naše novinare i političare muško može biti ženko i žensko muško, onda i 50.000 može biti 5.000.“

William Shakespeare je napisao: ”Ako nekog mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek.“ I ja mislim da je Plenković jako dobar čovjek.

Željko Trkanjec misli da se Hrvatska pokazala vjerodostojnim saveznikom. Naravno, riječ je o Velikoj Britaniji. Hrvatska i vjerodostojnost. Britanci nas vole i cijene. Odmah nakon Srbije, BiH, Slovenije, Makedonije, Kosova dolazimo mi. Zato su nas i razoružavali. Smislili su genijalan plan Z4 kojeg Srbi nisu željeli prihvatiti jer je bio toliko povoljan za Miloševića da je isti mislio kako se radi prijevari i klopki. Čuveni lordovi kroatofobi Owen i Carrington otvoreno su simpatizirali Miloševića. Svaka mirovna inicijativa RH i BiH u svom sastavu je imala bar jednog britanskog diplomata. Sjetite se Paddya Ashdowna i njegove izmišljene salvete na kojoj je Tuđman tobože nacrtao podjelu BiH. Da je taj jeftini trik prošao, naš Paddy pronašao bi još par salveta u kojima je Tuđman “dijelio“ Sloveniju, Austriju i Vatikan.

U Britaniji je otrovan bivši ruski špijun. Munjevitom istragom Englezi su zaključili “da je vrlo visoki stupanj vjerojatnosti kako su to učinili Rusi”. Možda čak i Putin osobno. Nešto slično atomskom oružju koje je posjedovao Sadam Husein. I tko je odmah skinuo gaće? Hrvatska. Vidjela žaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu. RH je protjerala trećeg tajnika ruskog veleposlanstva. No, tim vazalskim odnosom prema EU i Britaniji te ubodom komarca pljucnuli smo na sve što su nam Rusi učinili za vrijeme rata. Najviše oružja, najbolje cijene i najbrži rok isporuke. Dok je London slušao Budu Lončara i strogo se držao embarga Vijeća sigurnosti, Moskva je otvorila skladišta bivšeg SSSR-a i dobro nas naoružala. Šimecki u tur trećeg tajnika iz Bosanske ulice je beznačajna gesta s diplomatskog aspekta, ali je u isto vrijeme i znak vazalskog odnosa prema Londonu. A Putin, osim što je sposoban, u isto je vrijeme i zlopamtilo. Ne čudi me što Slovenija nije sudjelovala u tom “plovećem kazalištu“. U njihovom MVP – u ne sjede đaci Mate Granića. To je pokazala i arbitraža oko Savudrijske vale. Još kad pridodamo skoro 25% duga Agrokora dvjema ruskim bankama onda je očito, kako kažu Bračani, da smo ‘debelo falili’. I ne treba nam više neprijatelja. Dosta smo sami sebi, a sada su nam i Rusi. Dobro, da ne bi ispao neki rusofil moram priznati da i Englezi imaju dosta dobrih stvari. Tamo je na snazi Istanbulska konvencija pa je jedna žena stupila u brak sa psom. Ne kaže se je li pas njen ili susjedov. Na fejsu imate zgodne slike s njihovog “vjenčanja“. Ona izgleda sretno, a mladenac je nekako savio rep. Ili se to meni samo čini.

Svojedobno je Madelaine Albright predlagala da se Slobodanu Miloševiću, umjesto u Haagu, sudi u Beogradu. Na pitanje hoće li se isti kriteriji primijeniti onda i na Gotovinu i osumnjičene Hrvate, odgovorila je: “Kako ne, neka i njima sude u Beogradu“.

I na kraju spominjem još samo jedan naslov u Večernjaku. Sebastian Kurz Savezni kancelar Austrije je rekao: “Mir u Europi možemo imati samo s Rusijom, a ne bez nje“. Možda preko Kurza malo zatoplimo naše odnose sa Rusima.

Evo nama Uskrsa! Stoga želim svako dobro i sretan Uskrs svima koji čitaju ovo moje štivo! Neka vas ne ljuti nestašica jaja. Važnije je da naša Vlada napokon pronađe svoja jaja. K’o što su ih pronašli Slovenci. Na Trgu Svetog Petra papa Franjo održao je uskršnju misu pred 5.000 vjernika. Ostalih 150.000 tisuća našlo se tu u šetnji, hranjenju golubova i čekajući “Tramvaj zvan čežnja”. Nazočne su, naime, brojili drugovi iz osiguranja hrvatskog veleposlanstva…

Zvonimir Hodak/7dnevno

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Istaknuto

Srami se haški sude, svake suze s našeg lica

Objavljeno

na

Objavio

Pogni glavu haški sude
i sram nek te bude,
zločincima slobodu daješ
a ubijaš časne ljude!

Srami se haški sude,
svake suze s našeg lica,
umjesto da sudiš pravo
postao si ubojica!

Ubio si samo tijelo
al duša se ubit ne da,
što se nekad pravdom zvalo
to je sada jad i bijeda!

Pravda je na koljenima,
ako to se pravda zove
al istinu ti ne možeš
nikad bacit u okove.

Istina ne umire
nit će poražena biti,
ne može se ona sakrit
nit se može zatvoriti!

Istina je sad u nama,
nikad neće umrijet slika,
ubili ste generala
a oživjeli besmrtnika!!!

Velimir Raspudić / Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari