Connect with us

Komentar

HODAK: Ljevičari se čude da su nakon četiri ‘briljantne’ godine izabrani drugi

Objavljeno

-

Da se Most opredijelio za koaliciju Hrvatska raste bilo bi sve idealno, demokracija bi pobijedila. Most nije mogao izbjeći kritike, bunt, zgražanja za koju god se stranu opredijelio

[ad id=”93788″]

Poznati zagrebački odvjetnik Zvonimir Hodak komentirao je za direktno.hr odabir novog mandatara kojeg smo čekali 45 dana nakon održanih parlamentarnih izbora.

“Bila su dva moguća mandatara, dva kandidata. Ja osobno sam bio skloniji ovom prvom, ovaj mandatar je bio 1991. bio u Kanadi, a drugi je bio u Glini u srpskom logoru. Zna se da menadžerske reference imaju i jedan i drugi, ne zamjeram mu previše nepoznavanje hrvatskog jezika jer je došao iz inozemstva. Ako ispuni očekivanja onih koji su ga izabrali – svaka im čast, a ako je ne ispuni odmah će kritike pasti na njih. Radije bih da je mandatar koji živi ovdje, koji zna sve naše probleme u detalje, ovaj mandatar živi u Nizozemskoj, a ne u Hrvatskoj. Drugi kandidat živi u Hrvatskoj i sasvim sigurno može bolje probleme shvatiti i brže, no to ne znači da će on biti bolji. Ako ne uspije kritike padaju na one koji su ga izabrali”, rekao je Hodak.

Na pitanje kako komentira organizirani bunt u režiji Marija Škrinjara, jasno je naglasio da je to normalno.

“To je tipična ljevičarska taktika! Da se Most opredijelio za koaliciju Hrvatska raste bilo bi sve idealno, demokracija bi pobijedila. Most nije mogao izbjeći kritike, bunt, zgražanja za koju god se stranu opredjelio, taktički se opredjelio za Domoljubnu koaliciju, i sad je ljevičarima čudno nakon ove četiri ”briljantne” godine da je netko mogao odabrati drugoga za koalicijskog partnera to jest konkretno Most. To je bunt koji podsjeća na bunt ljudi iz šatora iz Savske 66 pa se onda spontano organizirala ekipa koja je tamo dolazila i galamila tamo, mislim da je to ista vrsta ljudi. Međutim, tu je ona slavonska pjesma, ‘uzalud vam trud svirači’. Mislim da je to prošlo i ova će vlada imati puno posla i ne bi se trebali obazirati na ove ekscese, oni protestiraju jer njihovi nisu izabrani na još četiri godine da vode Hrvatsku gdje su je doveli”, komentirao je Hodak organizirani protest za 28. prosinca u 18 sati na Trgu bana Jelačića.

U sinoćnjem Dnevniku Nove TV, Vesna Pusić je odabir novog mandatara komentirala rečenicom: “Nije gotovo dok nije gotovo, ali svaka politička stranka mora uvijek biti spremna i za preuzeti vlast i za preuzeti odgovornost opozicije”.

“To možemo tumačiti kao izazov očajnosti. Gotovo je kad predsjednica da mandat onome tko ima većinu, sve ostalo su iluzije. Da je ovo Južna Amerika onda bi se moglo aludirati da nije gotovo, gotovo je. Moraju se priviknuti da sada četiri godine imaju šansu da budu kvalitetna opozicija”, zaključio je Hodak.

direktno.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari