Connect with us

Komentar

Hodak o odluci: Je li Povjerenstvo ovlašteno za procjenjivanje morala?

Objavljeno

on

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaključilo je kako je iznošenjem osobnih stavova o arbitraži, a osobito na neformalnom sastanku, Tomislav Karamarko bio u sukobu interesa. Ovu odluku je za portal Direktno.hr komentirao ugledni odvjetnik Zvonimir Hodak.

[ad id=”93788″]

Smatra da je odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukoba interesa formalno malo nategnuta.

“Činjenica je da je Ana Karamarko zaista raskinula ugovor onog trenutka kada je njezin suprug Tomislav Karamarko ušao u izvršnu vlast. Sada se Povjerenstvo malo potrudilo pa je sukob interesa nastao zbog njegovih izjava. Naime, nakon što je gospođa Karamarko izašla iz poslovnog odnosa s MOL-ovim konzultantom Tomislav Karamarko je u dva navrata kazao kako bi arbitraža, koja se vodi u Londonu, trebala biti prekinuta jer je loša za Hrvatsku”, rekao je Hodak.

Kaže kako je to sada pitanje objašnjavanja ali smatra da ovaj slučaj u upravnom postupku neće proći.

“Najgore što se dogodilo Karamarku jest u moralnom smislu u kojem bi taj slučaj prošao ali s formalno pravog aspekta slučaj je nategnut. Imamo dvije stvari: pravo i moral. Baš s tog moralnog aspekta bi se moglo dogoditi da slučaj u upravnom postupku padne. Činjenica je da je gospođa Karamarko imala taj poslovni odnos, na koji ima potpuno pravo, raskinula ga je kad joj je suprug ušao u izvršnu vlast i s formalno pravne strane sve su stavke zadovoljene”, obrazložio je Hodak te dodao:

“Pitanje je, je li Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa ovlašteno da govori o moralu, procjenjuje nečiji moral i moralnost nečijih poteza, e za to treba provjeriti njihov Poslovnik”, zaključio je ugledni odvjetnik Zvonimir Hodak u razgovoru za Direktno.hr.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari