Pratite nas

Komentar

HODAK: Policija nikome ne može ograničiti slobodu kretanja! Ovoga nije bilo ni u komunizmu

Objavljeno

na

Pravnik i ugledni odvjetnik Zvonimir Hodak odgovaraju na najvruće pitanje ovoga jutra.

Mogu li branitelji prosvjednici izaći na Trg svetog Marka, kako bi nastavili čekati premijera Zorana Milanovića pitanje je koje se nametnulo nakon niza događaja koji su se odvili u proteklih nekoliko sati. Odgovor na to pitanje potražili smo kod pravnog eksperta Pere Kovačevića, koji nikakvu zapreku za to ne vidi, piše dnevno.hr

“Stručno i pravno ono što je mene začudilo jest da predsjednik Vlade Zoran Milanović i ministar policije Ranko Ostojić šalju policiju na branitelje za Dan oružanih snaga, to je provokacija. Drugo, da branitelji dođu pred Vladu, a da predsjednik Vlade nema vremena porazgovarati s njima to je dokaz njegova odnosa prema Domovinskom ratu. Vani je normalno da možete bilo gdje na glavnim trgovima u vreći spavati cijelu večer. Prema tome ovo je oblik uvođenja policijskog sata, i po meni svi branitelji koji to žele od 08:00 sati imaju pravo prosvjedovati. Ako prosvjed nije prijavljen neka policija napravi onaj dio posla kojega treba napraviti, ali činjenica je da policija ne smije ograničavati slobodu kretanja. Ako oni misle nekome braniti da se kreće Markovim trgom i broji koliko ljudi ima, to nije u redu”, objasnio je naš sugovornik. Do svega ovoga nije trebalo doći, vjeruje Kovačević koji također drži da u ovim trenucima nema smisla pozivati se na primjenu zakona. Štoviše, on sam proziva Milanovića koji se trebao sastati s braniteljima i porazgovarati s braniteljima.

“Ne moraju oni postići dogovor, ali oni moraju razgovarati te bi se onda bilo kakva mjera koju poduzimaju mogla tumačiti pravno. Ali ovo je točno silenje zakona”, smatra pravnik.

Osvrnuo se i na policijski pokušaj ulaska u Crkvu, što smatra međunarodnim skandalom. “Policija nema pravo ući u Crkvu prema sporazumu između Hrvatske i Vatikana. Taj pokušaj može se protumačiti kao kršenje, prema tome u tim siutaicjama treba vidjeti tko je to radio, na temelju čijeg naloga i poduzeti prekršajne mjere protiv onih koji su to inicirali. Sve ovo unaprijed je dogovoreno, a Ostojić i Milanović snose odgovornost za to. Smeta me to kao branitelja i kao osobu, jer nije mi jasno koja je poruka javnosti kada se policija upućuje na branitelje. Ovo je neodgovoran potez premijera i same Vlade”, naglasio je Kovačević dodajući da je razgovor u konačnici stvar kulture. Branitelji, tako danas po njemu posve normalno mogu hodati Markovim trgom jer nije uveden policijski sat, a takvo pravilo uostalom primjenjuje se u ostalim europskim državama.

Ugledni odvjetnik Zvonimir Hodak, sličnog je stajališta kao Kovačević. “Branitelji apsolutno mogu izaći pred crkvu. To što njihov prosvjed nije prijavljen nema nikakve veze. Oni su bili u crkvi i mogu izraziti svoj prosvjed, mogu izraziti čekanje predsjednika Vlade da s njim razgovaraju. Što znači prosvjed? Na neki način to je i javno izražavanje negodovanja, a oni to rade dostojanstveno i mirno. Vjerujem da bi vlast to morala tolerirati, a ako to ne čini vlast će snositi posljednice kao i svatko drugi”, poručuje Hodak. Nadalje, dodaje kako bi i za sinoćnje ponašanje policije netko trebao snositi posljedice s obzirom na to da su mimo zakona pokušali ući u crkvu. “To je kršenje konvencija sa Vatikanom. Da policija ulazi u crkve, to nisu radili ni za vrijeme komunizma”, zaključio je Hodak.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marijan Knezović: Predlažem da se u ‘državi’ BiH ukinu sve institucije

Objavljeno

na

Objavio

Nakon protuustavne odluke SIP-a o popunjavanju Doma naroda FBiH koja omogućuje preglasavanje Hrvata i koje se ne bi postidili ni nacisti, predlažem da se u “državi” BiH ukinu sve institucije, počevši od ministarstava, agencija, parlamenata, sveučilišta, sudova uključujući i onaj ustavni, ukinimo i škole i bolnice, zabranimo i džamije i crkve, zapalimo ustav i jednostavno odlučimo prepustiti sve SIP-u, odnosno Bakiru Izetbegoviću, njegovoj doživotnoj i ne baš atraktivnoj hostesi, visokom predstavniku Valentinu Inzku i njihovom potrčku koji je zabrijao da je predsjednik – Željku Komšiću.

Notorne su gluposti teze kako Hrvati ili Srbi uništavaju BiH. To radi spomenuti trio, koji će bez pola muke i puno brže od lakrdija države napraviti pepeo državu. Držimo im fige.

 

Slaven Raguž: Ova odluka SIP-a je u biti krčenje puta za kreiranje nove Platforme

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Fra Mario Knezović: Komšić za zločinca Tita ima mjesto, a za zastavu Hrvata i Srba nema

Objavljeno

na

Objavio

Na razini cijele, kako je zovu, uljuđene Europe osuđeni su totalitarni sustavi: Fašizam, Nacizam, Komunizam. No, unatoč tomu i danas postoje zli duhovi koji promiču vođe totalitarnih i zločinačkih sustava.

Tako u uredu Željka Komšića, koji zbog zloporabe zakona obnaša dužnost člana Predsjedništva BiH, visi umjetnički portret Josipa Broza Tita. Po meni to je veće zlo nego to što je bez volje Hrvata biran u predsjedništvo.

Držati u uredu notornoga zločinca, kakav je bio Tito, znači obračunavati s demokracijom u koju se kune Komšić i po kojoj je izabran u predsjedništvo. Uz to, Komšić kaže da u predsjedništvu trebaju biti samo službena obilježja BiH koja su propisana uredbom.

Tako smatra da u zgradi Predsjedništva nema mjesta zastavama Hrvata i Srba. To bih čovjek u nekoj logici prihvatio da sam Komšić ne krši te odredbe jer nigdje ne piše da se zločinci, poput Tita, drže u službenim državnim prostorijama.

Tito, a to bi morao Komšić znati, premda on malo toga zna, je bio čovjek koji je, osim drugih naroda, zatvarao, protijerivao i ubijao muslimansku inteligenciju i političke vođe tadašnjih Muslimana, danas prozvanih Bošnjaka.

Ako bošnjački milje, koji je Komšića birao, smatra da je Alija Izetbegović najzaslužniji za očuvanje BiH, onda moraju znati da je upravo Tito na robiju slao tog istoga Aliju Izetbegovića i brojne druge koji su tražili veće prava za Bošnjake. Dakle, moraju se odlučiti za žrtvu Izetbegovića ili za zločinca Tita. Komšić je izabrao Tita.

Potpuno sam uvjeren, sa razboritošću i trezvenošću tvrdim, da su u današnjem vremenu, kad imamo mogućnost doći do podataka i istine, promicatelji Tita i komunizma opasniji od krvoločnih fašista i nacista koji su, mnogi od njih, zbog histerije, neznanja i ludila činili zločine koje osuđujem.

Danas je razvidno jasno da su komunizam i Tito bili totalitarni sustav koji je gušio slobodu, demokraciju, ljudska prava, vjersku praksu, drukčije mišljenje itd.

Stoga, svi koji misle da BiH s Titovim likom u BiH ima budućnost, srljaju u ideološku propast, nagoviješćuju zločin, promoviraju jednoumlje i niječu istinu.

Čudim se stranim izaslanicima, ako se uopće više tim tipovima i može čuditi, da pristaju održavati sastanke ispod Titove zločinačke slike?

 

Komšić je mahalaški titoistički prevarant koji uništava BiH

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari