Pratite nas

Komentar

Hodak: Proces se mora pokrenuti, inače Frljić može raditi što hoće

Objavljeno

na

Intendant riječkog HNK Oliver Frljić optužio je predsjednicu RH i HDZ u ožujku, nakon provale u stan njegove djevojke u Zagrebu i u njegov u Rijeci, da su dali ‘zeleno svjetlo’ provalnicima za takve akcije.

[ad id=”93788″]

Provedena kriminalistička istraživanja ne upućuju da su provale u stanove intendanta riječkog HNK-a Olivera Fljića i njegove partnerice, etnički motivirana ili da su posljedica nekih pritisaka, nego se radi o djelima izvršenim s imovinskom namjerom, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova saborski Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Podsjetimo se na ono što je rekao sam Frljić nakon provala.

“Učestale prijetnje kojima sam izložen gotovo od prvog dana intendanture u riječkom HNK, a kojima je značajan doprinos dao i dio aktualne političke vrhuške – u tom kontkestu svakako treba izdvojiti predizborno obećanje prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, da će riječki HNK ponovno učiniti hrvatskim i narodnim kad osvoji vlast, kao i nedavno pismo predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, u kojem je našla puno razumijevanja za nesnošljivost prema pojedinim javnim osobama, uključujući i mene, te time dala zeleno svjetlo ulici da se obračuna s nacionalnim vješticama – ovaj vikend dobili su i novu dimenziju jer su se preselili i na bližnje mi”, poručio je tada Frljić.

Upitali smo zagrebačkog odvjetnika Zvonimira Hodaka ima li povoda za tužbu nakon izrečenih Frljićevih izjava o Predsjednici i HDZ-u.

“To je ljevičarsko preseravanje, na taj način on cinkari državu. Što god on izjavio, to je cinkarenje Republike Hrvatske jer što on kaže to dolazi do velesposlanika sa zapada u Hrvatskoj i onda optužuju Hrvatsku na fašizaciju”, naglasio je Hodak i nastavio:

“Što je netko u Splitu oteo šešir Ante Tomića, i što je netko provalio u stan Frljićeve djevojke? To su kriminalne radnje kao krađa šešira, to nema veze i to se na neki način producira pa stižu packe Hrvatskoj da je fašistička!”, rekao je Hodak.

Podsjetio je na nezadovoljstvo veleposlanika.

“Pred dva dana veleposlanici države naveli da su nezadovoljni čistkom na HRT-om. Isti se nisu javili 2011. kada se u dva dana smijenilo 40 urednika i 100 novinara degradirano. Sad kada je smjenjeno pet-šest novinara im smeta. Hrvatska oko klasične državnosti jako slabo stoji u Europi i svijetu, trećerazredni veleposlanici daju si za pravo da se miješaju u državne stvari”, istaknuo je zagrebački odvjetnik i nastavio.

“Da se stvarno žele miješati, onda bi reagirali kad su se čistili HDZ-ovi kadrovi, a kada je smijenjeno pet-šest novinara, onda demokratiziraju i javnu riječ u državi”, bio je jasan.

Zanimalo nas je hoće li tko odgovarati za sve klevete i napade upućene predsjednici i HDZ-u.

“Nitko neće odgovarati ako nitko nikog ne bude tužio. Priče da je u Rijeci progonjen intendant koji radi što god želi i uporno pljucka i educira državu zbog fašizacije. Ne vidim ništa nego boljševike koji su od jutra do navečer na nogama i deru se ‘drž’te lopova’. To je stara fora da bi prikrio sebe i svoje radnje. Ili HDZ ili Državno odvjetništvo treba pokrenuti proces, inače Frljić može pričati što god hoće”, zaključio je Hodak za direktno.hr.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Ako narod želi odlučivati, neka odlučuje

Objavljeno

na

Objavio

foto: Kristijan Krkač

Građanska inicijativa Narod odlučuje skupila je do danas 24. 05. 2018. 280.000 potpisa, a do 27. 05. 2018. pokušat će sakupiti potrebnih 374.740 potpisa.

To će biti teško. No čak i ako ne uspije, više od 300.000 potpisa državljana RH koji misle da je vladajući politički sustav krajnje protudemokratski, nepravedan, klijentelistički, birokratiziran i korumpiran predstavlja relevantnu političku snagu. Njoj se HDZ-SDP monopol zadnjih 28 godina pokazuje kao potpuno promašen politički sustav dobrim dijelom režiran izbornim zakonodavstvom i dosljedno dvojbenim izbornim praksama.

Piše: Prof. dr. sc. Kristijan Krkač

Monopol HDZ-SDP učinio je sve u svojoj moći kako bi spriječio sakupljanje potrebnog broja potpisa počevši od deklariranja broja potrebnih potpisa nadalje.

I to mu nije prvi put. Desno krilo tog monopola danas radi isto što je nedavno radilo lijevo krilo. On nastoji ostati na vlasti pod svaku cijenu. Dakako da se ne ustručavaju potpuno demokratsku inicijativu koja je uočila protudemokratičnost prozvati protudemokratskom, desnom i kako sve ne. Posljednja brana ili ustava očuvanja monopola u liku i djelu Ustavnog suda čije je suce taj isti monopol izabrao što je broj sakupljenih potpisa veći čini se sve slabijom.

U tom svjetlu u mnogim se gradovima pribjeglo potencijalno protuzakonitom i protuustavnom sprječavanju sakupljanja potpisa.

Dakako da se inicijativa na to žalila Ministarstvu uprave koje pak žalbu i zahtjev za produljenjem roka za sakupljanje potpisa zbog očitog sprječavanja od strane neistomišljenika može razmatrati i nakon isteka prvotno postavljenog roka.

Time se ne pokazuje samo to da nadležno ministarstvo iako je dužno obaviti nadzor nad procedurom, to ne čini. Time se ne pokazuje samo to kako postupa protuzakonito. Time se pokazuje i to da je i ono samo besmisleno jer Ministarstvo uprave ne može upravljati čak niti samim sobom. Upitnim postaje ne samo ministarstvo, teritorijalni ustroj Republike Hrvatske i najrestriktivniji zakon o referendumu u EU, nego i sam pravosudni sustav RH.

Uz sva sprječavanja i podvale do nedjelje u 23:59 sati potrebno je sakupiti još oko 80-90.000 potpisa s obzirom da su se danas štandovi zatvorili u 22:00 sata. To je pak prosječno 30.000 tisuća potpisa svaki od sljedeća tri dana.

Možda će biti teško skupiti potpise, ali situacija će biti kako se to ovdje veli knap i što se tiče potpisa i što se tiče budućnosti političkog sustava i prakse u RH. Moguće kako se stvari nastavljaju nepovratno mijenjati i kako 28 godina star planski skrojen politički monopol polako ali sigurno skupa sa svojim zadnjim zlorabiteljima odlazi tamo gdje mu je i mjesto ili kako se to ovdje veli u …

À Propos

Inicijativa ‘Narod odlučuje’: Prikupili smo 280.000 potpisa za referendum o izmjeni Izbornog zakona

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Pater Ike Mandurić: Hrvatska ima milijun intelektualaca… ali, svi oni nisu toliko pamenti ni odgovorni koliko je to jedan predsjednik stranke

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska ima:
– tisuće doktora znanosti,
– tisuće vrlo uspješnih gospodarstvenika
– stotine tisuća inženjera, ekonomista, pravnika…
– milijun intelektualaca…

Ali, svi oni nisu toliko pamenti ni odgovorni koliko je to jedan predsjednik stranke da bi znali sa liste probrati onoga koga žele da ih predstavlja u Saboru.

Jako je opasno takvim tipovima dati pero u ruke da zaokruže onoga koga žele. Sve to treba prepustiti predsjedniku stranke  On je, time što je postao predsjednik, valjda poprimio božanske sposobnosti…

Stoga nam tako i ide.

Ne nipošto mijenjati ovaj tako prokušan i dokazan model. To bi, nakon svega, stvarno bilo šteta velika… 

 

Pater Ike Mandurić: Pa sad ti nemoj dat potpis za referendum!

 

Pater Ike Mandurić: Hrvatska ima samo jedan problem: KRIVI POLITIČARI

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari

No Recent Comments Found