Connect with us

Komentar

Hodak: Proces se mora pokrenuti, inače Frljić može raditi što hoće

Objavljeno

-

Intendant riječkog HNK Oliver Frljić optužio je predsjednicu RH i HDZ u ožujku, nakon provale u stan njegove djevojke u Zagrebu i u njegov u Rijeci, da su dali ‘zeleno svjetlo’ provalnicima za takve akcije.

[ad id=”93788″]

Provedena kriminalistička istraživanja ne upućuju da su provale u stanove intendanta riječkog HNK-a Olivera Fljića i njegove partnerice, etnički motivirana ili da su posljedica nekih pritisaka, nego se radi o djelima izvršenim s imovinskom namjerom, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova saborski Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Podsjetimo se na ono što je rekao sam Frljić nakon provala.

“Učestale prijetnje kojima sam izložen gotovo od prvog dana intendanture u riječkom HNK, a kojima je značajan doprinos dao i dio aktualne političke vrhuške – u tom kontkestu svakako treba izdvojiti predizborno obećanje prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, da će riječki HNK ponovno učiniti hrvatskim i narodnim kad osvoji vlast, kao i nedavno pismo predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, u kojem je našla puno razumijevanja za nesnošljivost prema pojedinim javnim osobama, uključujući i mene, te time dala zeleno svjetlo ulici da se obračuna s nacionalnim vješticama – ovaj vikend dobili su i novu dimenziju jer su se preselili i na bližnje mi”, poručio je tada Frljić.

Upitali smo zagrebačkog odvjetnika Zvonimira Hodaka ima li povoda za tužbu nakon izrečenih Frljićevih izjava o Predsjednici i HDZ-u.

“To je ljevičarsko preseravanje, na taj način on cinkari državu. Što god on izjavio, to je cinkarenje Republike Hrvatske jer što on kaže to dolazi do velesposlanika sa zapada u Hrvatskoj i onda optužuju Hrvatsku na fašizaciju”, naglasio je Hodak i nastavio:

“Što je netko u Splitu oteo šešir Ante Tomića, i što je netko provalio u stan Frljićeve djevojke? To su kriminalne radnje kao krađa šešira, to nema veze i to se na neki način producira pa stižu packe Hrvatskoj da je fašistička!”, rekao je Hodak.

Podsjetio je na nezadovoljstvo veleposlanika.

“Pred dva dana veleposlanici države naveli da su nezadovoljni čistkom na HRT-om. Isti se nisu javili 2011. kada se u dva dana smijenilo 40 urednika i 100 novinara degradirano. Sad kada je smjenjeno pet-šest novinara im smeta. Hrvatska oko klasične državnosti jako slabo stoji u Europi i svijetu, trećerazredni veleposlanici daju si za pravo da se miješaju u državne stvari”, istaknuo je zagrebački odvjetnik i nastavio.

“Da se stvarno žele miješati, onda bi reagirali kad su se čistili HDZ-ovi kadrovi, a kada je smijenjeno pet-šest novinara, onda demokratiziraju i javnu riječ u državi”, bio je jasan.

Zanimalo nas je hoće li tko odgovarati za sve klevete i napade upućene predsjednici i HDZ-u.

“Nitko neće odgovarati ako nitko nikog ne bude tužio. Priče da je u Rijeci progonjen intendant koji radi što god želi i uporno pljucka i educira državu zbog fašizacije. Ne vidim ništa nego boljševike koji su od jutra do navečer na nogama i deru se ‘drž’te lopova’. To je stara fora da bi prikrio sebe i svoje radnje. Ili HDZ ili Državno odvjetništvo treba pokrenuti proces, inače Frljić može pričati što god hoće”, zaključio je Hodak za direktno.hr.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari